Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimoza 1777

Cesarskie cięcie...

Polecane posty

Gość Mimoza 1777

Czy to prawda ze lekarze nie wydają zgody na cesarskie cięcie jeśli ciąża nie jest zagrożona? Nie wyobrażam sobie i nie chce rodzić siłami natury(bardzo boję się bólu) , chciałabym aby moje maleństwo przyszło na świat poprzez cesarkie cięcie co o tym myślicie ?? Pozdrawiam

Gość pytka_
Nieprawda, robią cięcie na życzenie, ale oczywiście informują jakie to niesie ze sobą niebezpieczeństwo.

Gość ja mama
mi nie chcieli zrobic cesarki mimo wskazan i mimo ze chcilam zaplacic ale na szczęście zrobili mi ją w innym szpitalu

Gość ja mama
ja na twoim miejscu rodzilabym naturalnie jesli to pierwsze dziecko,ja mialam 4 porody i kazdy byl inny ....3 naturalne i ostatnia rok temu cesarka...

Gość Mimoza 1777
A jakie mogą być niebezpieczeństwa ??

Gość Mimoza 1777
Bardzo boję się naturalnego porodu :(

Gość ja mama
przy kazdym porodzie czy to naturalnym czy cc są niebezpieczenstwa,na to nie ma regóły....ja pierwsze dziecko rodzilam szybko i prawie bezbolesnie tylko 45min,kolejne 24 godz i masakra,kolejne 2 godziny ale pierwszy raz krzyczalam,natomiast na cesarke przyszlam na umówioną godzine wszystko przebieglo sprawnie po 5 dniach wyszlam do domu szczęśliwa i bez stresu :) pozniej lekarze przyznali racje ze dobrze ze rodzilam cesarką bo dziecko samo by nie urodzilo się ,więc cos w tym było....przeczucie??

Gość ja mama
wiesz.........teraz są bardzo dobre znieczulenia przy porodzie i ja osobiscie polecam :) ja takie mialam przy cesarce ,caly czas bylam swiadoma trwalo to jakies 30 min i takie znieczulenie stosuje sie przy normalnych porodach.niestety jest ono platne ale naprawde skuteczne ja polecam....

Gość Mimoza 1777
Właśnie cesarka wydaje mi się lepsza trwa to krócej nie ma stresu ani tak wielkiego bólu...

Gość pytka_
Różne, to w końcu operacja. Powikłania związane ze znieczuleniem, po cesarce kobieta dłużej dochodzi do siebie, ok. 7 dni ma problemy ze wstawaniem więc trudniej jej zaopiekować sie dzieckiem, w późniejszych porodach już z góry cesarka (to co ktoś podał w linku nie bardzo ma zastosowanie w praktyce). U kobiet które miały cc częściej występuje endometrioza, czyli błona śluzowa macicy poza macicą, powoduje to bolesne miesiączki. Pokarm pojawia się później niż po naturalnym porodzie. Ze strony dziecka: drogi oddechowe nie oczyszczają się tak dobrze jak przy przeciskaniu dziecka przez kanał rodny, czasem trzeba odśluzować, mniej przeciwciał przechodzi do dziecka od matki niz w czasie naturalnego porodu, no i zawsze jest ryzyko że będzie jakiś problem z wydobyciem dziecka, np. konieczność popchania od dołu, ciągnięcia, maluszek może być nieco sponiewiarany po tym. To oczywiście rzadkość, ale ryzyko choćby minimalne jest.