Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

jak pomóc półrocznemu dziecku, ktore ma zatwardzenia?

Polecane posty

Gość mkk

co można kupić w aptece?mała ma zatwardzenia po kaszce i zupce marchewkowej...

Gość kobieta2007
Viburcol, czopek homeopatyczny.

Gość nie dawaj zbyt gęstej kaszki
dawaj dużo pić, wody najlepiej, jeśli jest źle - dobra jest laktuloza polecona juz przez Paulkę, ale to raczej od czasu do czasu

Gość simoona
sprobuj dac dziecku jablko zwykle starte

płatki owsiane na mleku, banan - tylko taki jeszcze nie do końca dojrzały, trochę zielony, jabłko, nawet dwa. Jagody - zadziwiające owoce - są genialne i na zatwardzenie i na biegunkę :D ...

Daj pić, najlepiej soczek jabłkowy... i nie przejmuj się jeśli dzecka nie boli brzuszek. Jeśli dzidzia zacznie się męczyć, dopiero wtedy czopek glicerynowy - mi tak poradził lekarz. Córeczka nie robiła kupki nawet ponad tydzień, zgodnie z zaleceniami lekarza czekałam cierpliwie, choć strasznie się denerwowałam. Dzidzia była spokojna aż pewnego dnia zaczęła się prężyć i płakać, poszlam do lodówki po czopek, jak wróciła okazało się, ze już nie jest potrzebny:-) Moja dzidzia do marchewki przyzwyczaiła się po jakimś miesiącu. Teraz już nie miewa zaparć.

najlepiej duzo picia. U nas sprawdza sie polecony przez pediatre lakcid

Gość mkk
po lakcidzie dopiero miala zatwardzenia,,ja dawalam go do mleka i wtedy bolal ja strasznie brzuch i kupy miala jak glina,,,

Gość mkk
jablka podaje ze sloiczka to fakt,,,chyba zaczne sama scierac surowe...

Gość alkaaaa
zdjaje se gerber ma w sloiczku sliwki suszone od 4 miesiaca .... niektórm maluchom pomagaja na zaparcia

suszone śliwki bezapelacyjnie najlepsze, ja kupuję takie w słoiczkach. Jagody u małego powodują straszne zaparcia, a szkoda bo je uwielbia, banany jak wyżej.

Gość Nataliii
Ja prewencyjnie podaje suszone śliwki Gerber. Nie ma żadnych zaparć. - Polecam.

Gość a może___
Hipp- herbatka rumiankowa

sprobuj dac mu soczek z pomaranczy chociaz kilka lyzeczek, poza tym sa czopeczki dal dzieci glicerolowe,a czy juz wprowadzilas jogurciki? moze by warto sprobowac> zawsze to lepiej na jelitka,i pamietaj o ziemniaku ktory pomaga budowac \"fajną\" kupke :) pozdrawiam a jakiej kaszki uzywasz> ryzowej? to moze zamien na kukurydziana?

wyprobowałam wiele rzeczy, łącznie z syropkami i innymi bzdetami, viburcol nie jest na zaparcia! najlepsze z metod nie inwazyjnych są suszone śliwki gerbera. z metod inwazyjnych pól czopka glicerynowego. :)

Gość peria
a jak nic nie dziala??kupy sa straszne brzydko pachna,sa jak plastelina i bardzo mecza???co wtedy robic???pomocy

wiesz co ja wiem ze jest taki apecjalny preparat laktulozum czy cos tylko cze na recepte,musisz pujsc do lekarza i poprosic tego sie czesto nie stosuje ale wspomaga on flore bakteryjna w jelitach dziecko załatwi sie jak nic ale trzeba to corazto mniej podawac az wogole zeby nie uzależnić organizmu!!!