Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAINTER

CZY SA TU OSOBY KTORE MALUJA OBRAZY?

Polecane posty

Gość PAINTER

???????

Gość minhoi
ja maluje

Gość mial
a jest tu może ktoś, kto zna stronki z fajnymi szkicami??

Gość PAINTER
no ja tak i mam problem z namalowaniem roz maluje olejnymi jednak jest mi strasznie trudno na poczatku namalowalam olowkiem to latwo poszlo ale potem ta gra cienia itp nie wychodzi mi za nic.czy mozecie mi poradzic cos w tym kierunku wiem ze bedzie trudno cos napisac ale moze jednak

Gość minhoi
ja aktualnie przerabiam akryle,olejnymi dawno temu probowalam,trudno mi radzic

Gość PAINTER
albo napiszcie jak mieszacie kolory jakich uzywacie i jakie wam barwy wychodza moze cos wykorzystam

ja normalnie mieszam te kolory, we wszystkim u mnie czerń gra główną rolę :P

Gość krupowki
choc jak wiadomo czarnego nie powinno sie uzywac ja uzywam przy tworzeniu zieleni czarny = zolty piekna zielen wychodzi

Gość krupowki
czarny + zolty mialo byc

Gość ludy ludziska
macie moze jakies wasze triki w malowaniu obrazow ja jestem na etapie malowania akrylami ale chce malowac dalej moze pozniej olejnymi

czemu nie można używać czarnego? jest bardzo przydatny? czerń uszlachetnia wszystkie barwy

Gość PAINTER
violette to moze napiszesz nam tu pare wskazuwek lub teorii?jakich bledow nie popelniac malujac??

wiesz, to aż trudne tak pisać co robić a czego nie. w mojej szkole jest około 8 nauczycieli którzy zajmują się malarstwem - każdy lubi co innego. przez ten rok miałam malarstwo z panem z. u którego miałam ledwo 5, a u innego miałabym 6. wygląda to tak, że każdy lubi co innego. odradzają nam malowanie czarnym [jeśli chodzi o farby], aczkolwiek ja z tego niewiele sobie robię, bo zawsze mało go używałam - kropelkę do niebieskiego, zielonego, zeby przejscie swiatlocienia zrobic itp. a co do mieszania barw - najlepiej wolna amerykanka :D mnie nauczono, ze jak jest jakas draperia i nie jest ona konkretnie fioletowa ani inna to mam sie jej przygladac i myslec jakie moga tu byc kolory [takie pojedyncze: czerwony, niebieski itp] i pomieszac je na palecie. mykam, ale zerknę w razie co jeszcze wieczorkiem tu. pozdrawiam artystów. ; )