Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem..

Zapalenie pochwy!!!

Polecane posty

Gość nie wiem..

Zaczne może od poczatku,jakieś 2 tyg temu miałam zapalenie pochwy(pieczenie,opuchlizna,serowate upławy).Stosowałam globulki dopochwowe clotrimazolum oraz jakimis ziołami sie podmywałam, poleciła mi je farmaceutka.Po 3 dniach wszytsko mineło... Teraz zauwazyłam ze przy wejsciu do pochwy mam lmałe pekniecie,które szczypie troszke.Co to może byc???

Gość qwertyu
a u ginekologa byłaś??

Ja miałąm zapalenie pochwy rok temu i leczyłąm sie dość długo (i to przez własna głupotę) Najpierw poszłam do gina przepisał mi leki za 70zł a i tak nie pomogły, później leczyłąm sie na własną rękę...Również nic! Zmieniłąm gina i przepisał mi tabletki do ustne, dla mnei i dla chłopaka (nazwy neistety nie pamietam) i globulki dopochwowe GINALGIN i mi przeszło po wykorzystaniu 4 globulek (w opakowaniu jest 10). Więc idz do dobrego lekarza i nie męcz się. I najważniejsze te ranki są przez zapalenie!

Gość nie wiem..
maleńka czyli wychodzi na to że zapalenie nie jest do końca wyleczone:(

Raczej wychodzi na to że tak. A co z upławami? bo zwykle one podrażniają skórę

Gość Grzybiczanka
Yyy zapalenie pochwy przeciez po lekach i objawach wnioskuje ze to....GRZYBICA:D:D:D:D Najgorsza przyjaciółka każdej kobiety:P

Gość nie wiem..
clomatrizolum dostałam na nadzerkę, a nie na grzybice...To cos przypałetało się do mnie jak była,m na urlopie:( Zaczełam stos. clomatrizolum i pomogło, ale jak widac doraznie.

Gość gosiaczekrrrrrr
macie jakies sprawdzone sposoby??? bo ja nie moge sie tego pozbyc:(((((

Gość Pokee
Jedynym sprawdzonym sposobem (a najgorsze to, ze nie zawsze) jest lekarz! A bez recepty na początkowe stadium zapalenia: Lacibios femina (odbudowuje florę), Tantum Rosa (działa przeciwzapalnie ale pamiętać - nie irygować!), maść Klotrimazol (łagodzi swędzenie), płyn do higieny intynej z kwasem mlekowym. Zioła (macierzanka, kora, dębu itp.) też bywają pomocne. I miękkie , przewiewne, bawełniane gatki :P