Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem mądra

Tyłozgięcie macicy - ciąża, poród

Polecane posty

Gość jestem mądra

Jakie są związane z tym: dolegliwości i minusy podczas ciąży i porodu?

Gość eliza222
Mam tyłozgięcie macicy, starałam się o dziecko kilka miesięcy, urodziłam siłami natury 2 dni przed terminem, poród trwał 5 godzin, na razie wszystko jest w porządku, moja gin twierdzi że tyłozgięcie powoduje jedynie wieksze zaparcia

Gość elizaaaa
mnie kiedys ginkolożka powiedziała ze przy tylozgieciu trudniej jest zajsc w ciążę i starając sie o dzidziusia najlepiej stosowac pozycje "od tyłu" inny ginekolog stwierdzil ze to nie ma znaczenia urodziłam 2 dzieci ale był faktycznie problem z zajciem w ciąże - jedno rok staran, drugie prawi 2 lata Poza tym innych minusów nie widzę z zaparciami owszem miewam problemy

przy bardzo dużym tyłozgięciu w ciąże zachodze bardzo łatwo, na poród tyłozgięcie nie ma wpływu, gdyż w miarę rozwoju ciąży macica \"się prostuje\":) i zatwardzeń nie miewam :p wniosek: jak z innymi przypadłościami, bywa różnie ;)

Gość aniaczek
Ja mam także tyłozgięcie. Podobnież dziecko trochę dłużej rodzi się. Ja urodziłam troje nie było łatwo, ale z zajściem nie miałam problemów.

Zero problemów z zajściem w ciążę, w czasie ciąży macica się prostuje, a poród przez planowane cc więc trudno mi to ocenić.

Gość mądra baba
ja też mam tyłozgięcie - zaszłam bez problemu - pierwsza próba obecnie 6tc