Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firesta

mam obsesje na punkcie niemców

Polecane posty

Gość wlasnie ty pacholku

Gość welches
to tez nie tak do konca jest chodzi pewno o plan marschala ? niemcy dostali po wojnie 2 mrd dol w naturaliach --maszyny , technologie itp do dzisiaj sa splacone ponad 6 mrd i dalej placa.... tak to pomagaja amerykanie wszystkim na swiecie :o

Gość wlasnie ty pacholku
ale mieli te pomoc a nie tak jak my !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość welches
no wiem wiem , ale ciagle odpisujecie i czuje sie troche sprowokowany dlatego odpisuje no to co ... idziemy spac wszyscy naraz ? :D ;-)

Gość welches
polakom pomogli ZWYCIEZCY juz zapomnieliscie ? :D

Gość welches
kurr.... ale jalowa gadka lepiej bysmy flaszke wypili a nie o jebanej polityce i takie tam :o:o:o

Gość ty weiches Ei
idz spac i nie marudz juz

Gość ty weiches Ei
to bylem ja ha ha weiches EI MIEKKIE JAJKO

Gość welches
ok teraz spadam na 100 % ................ chyba ;-)

Gość welches
miekkosc = elastycznosc :D

Gość welches
Wacek no ? jak spac to spac ! 😠

Gość welches
znajde Cie pod jednym z moich 100 nickow i posle tylko uzywaj tego nicku zebym poznal , obiecuje..... a tera ide spac napewno 🖐️ ;-)

poznasz bo czarny jest zarejestrowany,a nie tek jak ty na czerwono bo ich mozna miec setki...

Gość tez studentkatez mezatka
sama oczom nie wierzylam jak te brednie tu czytalam. Moze nie jestem tutaj 30 lat i nie mam takiej "madrosci" jak powyzsi panowie ale jedno wiem: mieszkam w tym kraju bo sie na to zdecydowalam i ciesze sie ze zostalam SERDECZNIE przyjeta.Oczywiscie ze spotkalam ludzi ktorzy na polske pluja a dziewczyny za k..wy maja.Ale to takie same de..ile jak wy! I naprawde czegos nie rozumiem i BARDZO bym sie ucieszyla gdyby mi ktos odpowiedzial: co wy tu jeszcze robicie? Nie podoba sie to wynocha, nikt was tu nie trzyma, oprocz oczywiscie €€€€. Skoro tak bardzo niemcow nienawidzicie to przepraszam ale sami dajecie du...py. No i mamy meskie dziwki.... Ah... szkoda na to pokolenie slow...moja babcia tez wiele przez niemcow wycierpiala i nie zdziwilabym sie gdyby ona chciala cos powiedziec ale ta kobieta ktora pierwsza moglaby tutaj grzmiec przyjela mojego meza do naszej rodziny z otwartymi ramionami. Bo kocha go za to kim jest jako czlowiek a nie za to co jego rodacy jej zrobili. Ja nie jestem perfekcyjna polka, moje mieszkanie nie zawsze blyszczy i nie zawsze cieply obiad na stole. Moj maz tez wezmie odkurzacz do reki i zlapie za lyzke a na dodatek wymasuje jeszcze stopy wieczorem. Ciekawa jestem ktory z was panowie zonom tak dogadza.Nie wstyd wam?

Gość wahrheit
Jeden Niemiec, a Niemcy jako narod, to roznica. Jeden Niemiec moze byc bardzo kulturalny i OK, ale oni razem to narod mordercow i zlodziei, butny i zarozumialy, a przy tym zaklamany. W teorie podludzi uwiezyli ochoczo, bycie nadludzmi podobalo im sie nieslychanie. Cofneli, wraz z Sowietami, Polske w rozwoju, mordujac metodycznie najwartosciowszych przedstawicieli naszego narodu, niszczac celowo i z najwyzsza pogarda jego dobra kulturalne i KRADNAC je! Powinni dlugo zabiegac o nasza przychylnasc, bo nasza obecnosc w UE jest korzystna przede wszystkim dla nich. Tymczasem przez takich ludzi jak wy "mezatki", jest dokladnie odwrotnie. Wstyd.

ludzie , opamietajcie sie . my mali jestesmy manipulowani przez polityczna propagande i tylko to \"z polskiej strony\" tutaj poczytac mozemy to najlepszy dowod na to jak wam latami komuna mozgi prala i jak to gowno w tych mozgach podswiadomie zostaje znam osobiscie dziesiatki jak nie setki starszych niemcow i wszyscy sa przeciw jakiejklwiek przemoocy i przeciw falszowi sa uczciwi nie kombinuja i nie swintusza dostali w czasie wojny w d.... a tymbardziej po wojnie i byli pracowici jak zaden inny narod i dlatego wstali na nogi po wojnie a turcy wlosi i jugoslawianie przyjezdzali do pracy od polowy lat szescdziesiatych jak juz ponad 80 % zniszczen wojennych byla usunieta a rzad niemiecki sprowadzal ich tylko dlatego bo niemiecka sila produkcyjna wyginela w czasie 2 wojny . niemcy mieli tylko szczescie ze mieli madrych ludzi w rzadzie nie tylko centralnie w stolicy ale i tysiace burmistrzow architektow miejskich ..jednym slowem cala maszyna polityczna byla fachowa i madra cala myslaca elita na wschodzie zostala wymordowana przez lenina i stalina na wschodzie dochodzilo do tego ze bolszewistyczne bojowki we wsiach zganialy chlopow na plac kazano im pokazywac rece i ci ktorzy mieli czyste miekkie dlonie byli internowani na sybir jako smierdzaca burzuazyjna inteligencja i w ten sposob wybili swoi ludzie swoja inteligencje ... ponad 20 milionow ofiar ..... potem ich naczelne stanowiska zostaly obsadzone przez chlopow czy robotnikow i tak to wlasnie udalo sie naszemu wyzwolicielowi ze wschodu cofnac sie o 200 lat. po wojnie oddzielili sie od zachodu zelazna kurtyna i zaprowadzali u nas SWOJE porzadki ajeszcze tak dla odswiezenia pamieci dodam ze do roku 42 stalin byl sprzymiezencem hitlera wiec nie tylko niemcom mozna 2 wojne przypisac ale i sowietom ........ uffffff ..... przerwa na fajke :D

uch .. troche to powyzej bez ladu i skladu ... mozna bylo to lepiej napisac ale chyba wiecie oco mi chodzilo ??? po to by byc dobrym czlowiekiem nie trzeba podazac za zadna idea polityczna wystarczy talko w KAZDEJ zyciowej sytuacji sie zapytac czy to co teraz zrobie bedzie dobre czy zle ? moralne czy nie ? i jesli besziemy sie tak traktowac po kazdej szronie kazdej granicy to bedzie dobrze ............. tak dla ulatwienia powiem pomimo ze nie mam od lat zadnych powiazan z kosciolem ale gdyby sie wszyscy stosowali i do i zyli wedlug 10 przykazan to byloby lepiej nie kradnij nie klam nie zabijaj ......................🖐️

Gość obecnosc Polski
w UE korzystna dla niemcow? Ludzie o czym wy wogole bredzicie? Najpierw wybieraja "braciszkow" na glowe panstwa a potem sie wielce na europe chca otwierac.Najpierw zrobcie porzadki we wlasnym gownie a dopiero pozniej czepiajcie sie obcego!

Gość ludzie az plujacy
zawiscia, nienawiscia i starymi stereotypami maja pewnie ciezko w zyciu. Byc takim czlowiekiem nie jest latwo....Szkoda tylko ze dzieki temu typowi jest mlodemu pokoleniu nadal ciezko otworzyc sie na zachod. Po takich wypowiedziach napewno bym Polakow nie mial za inteligentny i kulturalny narod co to niektorzy probuja przedstawic

hehehe niemcy rok w rok pakuja w unie 7 miliardow euro wiecej niz wyciagaja a polska jest po stronie wygranych 1,7 miliarda wiecej wyciagaja niz wkladaja ..... ale na pierwszym miejscu sa hiszpanie 8 miliardow wyciagaja rocznie z unii 8 wiecej niz wkladaja ....:o to juz prawie kradziez

Gość wahrheit
Kazdy, kto mysli ze weszlibysmy do UE gdyby to nie bylo korzystne przede wszystkim dla starych jej czlonkow, w tym Niemcow, jest - delikatnie mowiac - malo inteligentny. Czy sadzicie, ze Niemcy doprowadziliby do czegos, co dla nich jest niekorzystne?? HAHAHA Zyskali wplyw na pol Europy, rynki zbytu, bufor od Rosji, mozliwosc restytucji wlasnej obecnosci na dawnych kresach itp. itd. A Polska na razie wyciaga wiecej, to prawda, ale to sie skonczy i bedziemy platnikiem netto. Niemcy inwestuja dlugofalowo.