Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszanka..

ma zdjąć buty facet ktory przychodzi do naprawy telewizora?

Polecane posty

Gość kaszanka..

sprzatam codziennie, odkurzam wlasciwie tez. nielubie jak ktos wlazi mi do mieszkania w butach.. zaraz przyjdzie facet do tv ktory stoi w sypialni ( tv jest tak wielki ze nie dam rady go wyniesc do warsztatu). uwazam ze powinien zdjąć bruidne buty w przedpokoju !

Gość absolutnie NIE

Gość nieeeeeeeeeeee
posprzątasz

Gość kaszanka..
ale ja nie mam domu- nie mam kafli ani innej podłogi z ktorej zetrzesz piach albo zmieciesz go miotłą mam miekszanie a w nim dywany-gęste.

Gość Tomcio z Paluch
Twoj dom i Ty dyktujesz zasady. Mowisz mu zeby zdjal buty to ma zdjac. Jak nie to skladasz skarge.

Gość niech ściąga
nie tylko buty ale i gacie, może zostać w stringach :P

Gość kaszanka..
niby i tak posprzatm,ale juz nie dzis. mam małe dzieci-nie chce by po piachu chodziły. my w domu w łapciach albo nawet na boso chodzimy- po dywany grzeją. nie, no skargi to składac nie bede..niby gdzie..?

Gość buty zdjąć
Ja też nie lubię gdy ktos włazi do mnie w butach ale zauważyłam że większoć ludzi zdejmuje. :) to miłe. Ja jestem tego nauczona i myślę że wypada spytać czy należy zdjąć nawet jeśli to gość od telewizora.

Gość TO DOPIERO SŁOMA Z BUTÓW...
GDY SIĘ KAŻE KOMUŚ BUTY ŚCIĄGAĆ!

Gość slome to maja takie burasy jak
ty mam w domu osobe niepelnosprawna ktora porusza sie m.in na czorakach kazdy ma zdejmowac buty i koniec !!! ale takie debile tego pojav nie umieja i po katach szepcza o moim niewychowaniu:O syty glodnego nie zroumie

Gość hmm z jednej strony kultura
i dobre obyczaje zabraniaja aby gospodarz nakazywał ściągac buty gościom a juz tym bardziej nie mozna tego wymagac od jakiegoś fachowca!!!! on tu przyszedł do pracy i jak nie zechce to nie zdejmie i juz ....a z drugiej strony jak ktos jest dobrze wychowany to widząc wysprzątane mieszkanie nie wlezie w zabłoconych butach i koniec ... a gdybym miała w domu kogos kto porusza sie na czworakach -to chyba tez wyraznie poprosiłabym o zdjęcie butów🖐️

Gość nie do pomyslenia
mi tez nigdy nie przyszloby do glowy wchodzic do kogokolwiek w butach :O kiedys zrobi;lam imieniny i jedna pani przyszla w szpilkach i porobila mi dziury w parkiecie ktore sa do dzis:O

Gość buty zdjąć
to dopiero słoma z butów. Wiesz ja myślę ze mają wysoką kulturę osoby które chcą ściągnąć buty. Tydzień temu była u mojej córuni lekarka z przychodni i zdjęła buty. Może umie uzanować kogoś pracę i nie chce nabałaganić

Gość alaias
Wynieś ten telewizor z sypialni żeby nie łaził Ci po całym domu w buciorach(sama nie wiem co lepsze w butach czy bez) u mnie jak byli montowac rolety to buty zdjeli ale smród był taki ze wolałabym zeby nie ściągali.Na dywanie mozesz cos rozłozyc w ostateczności.

Gość taaa akurat .....ściagnie ci
buty taki fachowiec...:O ostatnio wlazł taki do nas bo na piętrze trzeba było zmienić syfon w łazience ...:O sprzątałam chyba z godzine po ich wyjściu.............

osobiście wolałabym posprzątać piach z podłogi niż wąchac aromatyczne skarpetki fachowca...

Gość aaa//aa
grzecznie zaproponuj pantofle to ściągnie.

Gość Ambasadorowa
Drobnomieszczańskie i małostkowe jest wymaganie zdjęcia butów. Brak dobrego wychowania i klasy po stronie gospodyni. Obuwie jest częścią stroju. Jego brak ośmiesza gościa. Jest żenujący. Masz problem z telewizorem, weź na siebie koszt jego naprawy,łącznie z koniecznością posprzątania. Nie ma wyjścia. A jeżeli przyjdzie ksiądz po :Dkolędzie lub lekarz z wizytą?

Gość w żadnym cywilozowanym
kraju nikt od nikogo zdejmowania butów nie wymaga...:O to nietaktownie i nieeleganckie... (jak użadzałaś dom mogłaś sie nad tym zastanowić. trzeba ponosić konsekwencje swoich wyborów:P )

Ja jestem informatykiem, i jak wchodzę do domu klienta to ściągam buty. Niektórzy mówią że nie trzeba inni nie, każdy ma pewne nawyki. Ja myślę tak jak facet sam zdejmie buty to oki a jak nie, to trudno posprzątasz

Gość dajcie podobne określenia
oby biedak nie przyszedł w jakąś koszmarną ulewę. Bo jesli jest sucho to luzik, nie nabrudzi.

Gość male pytanko mam
grzecznie i z usmiechem ZAPROPONUJ pantofle :) najlepsze wyjscie... nie wyobrazam sobie żeby wtedy ktoś powiedzial - wolę w butach .... a i nie bedzie się wkrepowal chodzic w skarpetkach

Gość guta
absolutnie NIE!! buty sa do chodzenia, a mieszkanie do sprzatania, tv chyba tak czesto nie wysiada....