Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kanleen

Kiedy rosną dzieciom kły?

Polecane posty

Gość Kanleen

Syn ma 1 rok i 6 m-cy i nie ma jeszcze trójek. Ma już dorodne i w pełni wyrosniete jedynki, dwójki i czwórki... a kiełków zni widu ani słychu. Nawet nie widać, żeby sie cos zapowiadało. :O Kiedy Waszym dzieciaczkom wyrosły trójeczki?

moja ma prawie 19 miesiecy i tez ani widu ani slychu. Niektore jej rowiesnicy maja juz trojki, niektore nie. Pozdrawiam

Gość Kenleen
czyli to nrmalne, że jeszcze nie ma? Bo mnie koleznaka nastraszyla, że jej synkowi kły wyszły w roczek i to nienormalne, że czwórki wyszły przed trójkami i na pewno cos z moim Małym jest nie tak i, że może te kiełki w ogóle nie wyrosną. I sie przestraszyłam... bo rzeczywiście dziwnie mu te zęby rosły. Najpierw dwójki, później dopiero jedynki a zamiast trójek to wylazły czwórki... myśłałam, że zaraz bedą rosły kły a tu kilka miesięcy, czwórki już zdązyły ładnie wyrosnać a kłów nadal brak.

moj ma 15 miesiecy, na koncie 12 zebow ale klow tez nie mamy jeszcze ;) co prawda od paru dni dziasla jakos napuchniete ale poki co nic nie widac

Dzieciom roznie rosna zabki, ale najczesciej jest taka kolejnosc: najpierw jedynki, potem dwojki, potem czworki i potem trojki. Mojej znajomej synkowi tez urosly najpierw dwojki, potem jedynki. Wszystkie dzieci, ktore znam, najpierw mialy czworki, potem trojki. Nie amrtw sie niczym....

Moja coreczka ma 16,5 miesiąca i juz ma jedynki, dwojki, czwórki i 3 kły...a ten czwarty jakos sie nie pokazuje...jak sie usmiecha pokazuje sie jej taka smieszna szczelinka :) Pediatra mowila mi ze kły powinny sie wyrzynac gdzies okolo 2 roku zycia wiec u niej jest to troszke wczesnie...nie ma sie czym martwic na pewno wszystkie zeby wyjda.... :) Podobno tez im pozniej zeby wyjda tym beda mocniejsze :)

Moja córeczka ma 19 miesięcy ma jedynki, dwójki i czwórki.Trójki górne dopiero jej się przebijają i narazie nie zanosi się zeby dolne trójki mialy wychodzić. POdobno wszystkie zeby powinny wyjść do 3 roku zycia, więc jest jeszcze dużo czasu.