Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Libuszka

Choroba mojego meza

Polecane posty

Gość Libuszka

witam was wszystkich moi kochani i serdecznie pozdrawiam, fajnie ze cos takiego jest jak ten portal egsystuje to tu wlasnie moge opisaf fragmenty z mojego zycia oczekujac pociechy a moze dobrej rady. jestem mezatka od wielu lat zycie z moim mezem nie bylo nigdy latwe mimo tego nie przesalam go kochac. od nidawna wiem ze jest chory to by wytlumaczylo dlaczego taki jest a nie inny w stosunku do mnie. przykro mi wlasnie w takich chwilach jak ta ze nie moge znalesc rozwiazania a moje pytania trfjaja do nikad. Wiem ze nie powinnam za wiele wymagac ale jak nieraz rozmyslam mysle ze maz wykozystuje to sytuacje i wlasnie to ze jest chory. rozchodzi sie glownie o to ze prowokuje klutnie w ktorych dochodzi do tego ze bardzo na mnie krzyczy i ubliza mi nie przebierajac w slowach . obelgi te sa bardzo bolesne dla mnie poczym dlugo potruebje czasu aby o tym zapomniec. nie wiem dlaczego tak sie dzieje , moze to nawet nie ma zwiazku z jego choroba na to pytanie nie znajduje odpowiedzi najgorsze jest to ze doprowadz mnie to do tego stopnia ze zaczelam mu tesz ublizac a potem jest mi tak zle i ciezko za niego i za siebie .dzisiaj jest taki wlasnie dzien jest mi smutno i nie wiem co bedzie jesli wroce do domu , prawdemowiac bije sie , pomalu po takich klotniach mam stany leku. co robic prosze tylko o powazne odpowiedzi. dziekuje. jesli sa pytania to prosze pytac.

Gość ankaniol
do sc jest chory na multiple sclerose= chronicznezapalenie oserodka nerwowego

Gość gfhghg
on ma schizofrenię a ty dysleksję. zgadlam?

Gość Libuszka
nie wiem z kad to wiesz ale fakt jest ze wlasnie na to choruje

Gość arkaniol
po przeczytaniu twojwgo opisu moglam sie tylko domyslec poniewarz znajoma tesz na to choruje niektore sytuacje wydaly mi sie podobne

Gość Libuszka
sc odpowiadam na twoje pytanie to prawda moj maz choruje na ta chorobe.

schizofrenie mozna leczyc... skutecznie znam 2 osoby z ta choroba i w zyciu codziennym sa bardzo łagodne ,mysle że wyzwiska ze strony twojego męża i jego choroba nie maja tu nic do rzeczy jak sobie nie radzisz szukaj pomocy u psychiatry

Gość Libuszka
on jest chory na chroniczne zapalenie oserodku nerwowego ta choroba nie jest wyleczalna , nerwy wysiadaja a dotego i zanik miesni nie wiem czy s-frenie to odpowiednie slowao dla tej choroby, nie chce chodzic do psychiatry z tym prubuje sama narazie , mam nadzieje ze sa tu tesz ludzie ktorzy miel lub maja z ta choroba do czynienia.

Gość gfhghg
skoro jest chory psychicznie to nie rozumiem czemu nie pojdziesz z nim do lekarza psychiatry po leki :o

Gość co tro niby
pierwszy raz slysze o zapaleniu osrodka nerwowego,ktos jakas kolejna glupote wymyslil:-o

Gość Libuszka
Ludzie uszanujcie moja prosbe nie robcie sobje zartow e internecie mozna sprawdzic co znaczy Multiple Sklerose i ze nie ma zadnych lekow na to.

Gość Libuszka
mozna tylko zaleczyc aby nie rozwinela sie do nastepnego stadium ale wyleczyc nie mozna

Gość dotkniety
Nie rozumiałem jak poważnym schorzeniem jest MS. Nie miałem pojęcia, że to mógłby być wyrok śmierci dla mnie. Tak mogło się zdarzyć! Mam winić moich rodziców za złe geny? Mam winić Boga za spowodowanie tego zdarzenia? ( Byłbyś zaskoczony ilu ludzi wini Boga za złe wydarzenia i porażki w ich życiu). Kiedy symptomy MS. się pokazują doświadcza się poniższych odczuć. Kilka jest gorszych; bardziej uciążliwych i kilka mniej. Oto one: 1. Krańcowe Zmęczenie. Brak energii. Brak sił. 2. Przewracanie się. MS dotyczy równowagi. Nieustannie czujesz że możesz przewrócić się na lewo albo prawo. Ciągłe zawroty głowy i omdlenia. Chodzenie jest ogromnym wysiłkiem. Nieustannie musisz podpierać się na stałych przedmiotach, ścianach, meblach itd by pozostać w pionie. 3. Ślepota. Twój wzrok staje się zamazany. Wydaje Ci się jakbyś miał chmurę przed oczyma. 4. Pismo. "skurczowe symptomy" SM powodują że twoje pismo pogarsza się do takiego stopnia, że nawet twój podpis na dokumentach jest niemal nie do poznania. 5. Bóle głowy i mdłości. Rozległe migrenowe bóle głowy zdarzają się bardzo często i wymagają ogromnych dawek środków przeciwbólowych. Bólom głowy i ramion czy szyi też towarzyszą mdłości. Czujesz się tak źle , że chcesz wymiotować. 6. Zmniejszenie apetytu. Biorąc środki przeciwbólowe i inne leki zmniejsza ci się ochota na jedzenie. Układ pokarmowy nie działa właściwie i twój apetyt zmniejsza się. 7. SM powoduje także takie pogarszanie się normalnych funkcji organizmu jak m.in. utrata kontroli nad jelitami, bolesne i częste oddawanie moczu, itd. Czujesz się tak źle, że nie możesz znieść tych tortu..

Gość dotkniety
mysle ze jakto przeczytacie bedziecie wiedzieli z jaka choroba ma sie tu do czynienia

Gość donated
swoja droga poziom uswiadomienia naszego spoleczenstwa jest bliski zeru, nie wiedziec czym jest SM