Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marceliona

p e n a t e n-na co dokładnie?

Polecane posty

Gość marceliona

Gość marceliona
na co dokladnie jest penaten?pomaga na syfki albo takie krosty pod skórą?

Gość na oparzenia
również słoneczne

Gość dddddddddddddddd
oliwka na rozstepy.... poszukaj w necie

Gość marceliona
dzieki,ale dokladniej chodzi mi o taki krem w malym metalowym niebieskim pudelku,bo z tylu na nim prawie nic nie pisze

pomaga na syfki-ale juz takie wycisniete. jesli doczekasz az dojrzeje,odkazisz i wycisniesz przez chusteczke (aby nie ranic skory) i zapackasz gruba warstwa na noc- najlepiej przyczepic do tego kawaleczek papieru toaletowego,zeby nie zostalo wszystko na poduszce- rano prawie sladu nie bedzie.

oczywiscie przeznaczenie kremu to odparzona pupa niemowlaka a nie pryszcze;-) ale mascie antytradzikowe sa wlasnie na bazie cynku tak jak penaten.

Gość marceliona
dzieki agais.a mam pytanko,moze bedziesz wiedziala jak mi poradzic.mam na brodzie kilka malutkich krostek pod skóra,jak sie tego pozbyc?bo wycisnac jakos nie idzie.moze jakas masc?ichtiolowa albo z antybiotykiem,sama nie wiem

Gość ja bym tego wogole nei ruszala
ale jak bardzo chcesz to packaj masica ihtiolowa - wyciaga takier zeczy na wierzch i da sie wycisnac

jesli nie idzie wycisnac,to naprawde nie wiem. doswiadczenie mam duuuuze ale tylko co do \"wyciskalnych\" pryszczy. a moze te Twoje sa po prostu niedojrzale? wtedy trzeba poczekac.

Gość marceliona
dzieki za rady :) a co byscie stosowaly do mycia twarzy takiej jak moja : policzki w zasadzie suche ale widac pory rozszerzone blisko nosa,nos i broda swieca sie okropnie...kiedys mydlem dla dzieci mylam ale wysuszala strasznie....moze mleczko,tonik lub zel?tak samo z malowaniem nie wiem czy fluidem packac czy moze kremem koloryzujacyM/wiem ze nie w tym poscie powinnam o to pytac ale moze ktos odpowie

Gość ja bym tego wogole nei ruszala
masz cere mieszana wiec chyba kosmetykow do takiej trzebaby szukac - moze beztluszczowe mleczko np z Erisa takie jest (beztluszczowe matujace ma na etykietce), osobiscie do zeli zaufania nie mam - zawsze mi wysuszaly skore na wior :-O co do kremu tonujacego/fluidu to zalezy jak wiele masz do ukrycia :-) jak masz ladny koloryt to wystarczy krem tonujacy, tylko one z reguly nie matuja, wolalabym lekki podklad matujacy :-)

Gość marceliona
dzieki bardzo za rade :) tylko musze jakis fajny znalezc ten lekki podklad.moze masz jakas propozycje?a na ten podklad jeszcze sypki puder?