Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćć

poziom hcg

Polecane posty

Gość gośćć

bardzo prosze o interpretacje wyniku hcg we kwi < 2.0 mIU/ml (gdybym byla w Ciązy byłyb to 8- 10 tydzien) dzieki z gory

Gość zedzisia
nie ma ciąży powinno być kilkadziesiąt tysięcy a masz 2

Gość kilkadziesią milionów
miliardów nawet

Gość zedzisia
ja w 6 tyg. miałam 30 tys.

Gość gośćć
a mam jeszcze pytanie czy test hcg i betahcg to cos innego ? ja robilam na obecnosc hgc

Gość gośćć
sorki hcg

Gość tak to coś innego
musisz zrobić bete

Gość Anialisa
Nie jesteś w ciąży, hormon hcg masz w normie.Przy ciąży bardzo wczesnej miałabyś kilkaset i narastałoby z każdym dniem do poziomu kilkudziesięciu lub kilkuset tysięcy.

Gość gośćć
oki Dzieki wielkie ale czy to badanie hcg jest badaniem na wykrycie ciąży? czy to trzeba beta-hcg? w laboratorium powiedzialam na wykrycie ciazy hcg to mysle ze pani wiedzialam jaki :)

Gość Iza80
Oczywiście że na wykrycie ciąży możesz zrobić HCG . Ja robiłam w przychodni leczenia niepłodności NOvum i tu robią tylko całkowite HCG a nie beta HCG ; Zanim zrobiłam pierwsze badanie powiedziałam że chcę sprawdzić czy jestem w ciąży i laborantki powiedziały że to badanie własnie to wykaże ; miałam 261 jednostek (2-3 tydzień) i dzisiaj zrobiłam ponownie i wyszło mi 17916 więc jest normalny przyrost wskazujący na 4 -5 tydzien ; Na wyniku jest opis, że kobiety nie będące w ciąży mają wynik poniżej 10mlU/mL , a w kolejnych tygodniach ciąży jest podany opis przyrostu . Tak więc spokojnie. Nie musisz robić beta HCG żeby sprawdzić czy to ciąża. Poziom HCG tak samo wykazuje.

Gość Iza80
Aha ; byłam z tym wynikiem u mojej ginekolog i wzięła go pod uwagę , mimo , że dla upewnienia się dodałam że jest to całkowite HCG a nie beta HCG. Kiwnęła tylko głową i wpisała wynik w kartę a później podczas rozmowy powiedziała, że wynik wskazuje na ciążę. Tak więc jak najbardziej zbadanie HCG wskazuje ciążę, bądź jej brak. Jeśli masz wynik mniejszy niż 10 to znaczy, że nie jesteś w ciaży...