Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocna zjawa..

Porozmawiajmy o śmierci......

Polecane posty

Gość nocna zjawa..

Ja się tam swojej nie boję, tylko mi dziwnie jak pomyślę, że nie będzie ani mnie ani moich bliskich;|

Gość cccccccccccc
człowiek nie boi się samej śmierci, tylko faktu, że nie zobaczy co się będzie dalej działo

czasem przychodzi znienacka, podstepnie ...Ci zas ktorzy o nią prosza dlugo czekać musza

gdy stane twarza w twarz zapewniam ze bedzie mi obojetne co dalej...odwrotu juz nie bedzie napewno :O

boję się od czasu gdy miałam dość młodo zawał. Wtedy pierwszy raz zdałam sobie sprawę, że gdy rano śpiesząc się do pracy, zamykam zostawiam rozrzucone bluzki, rajstopki z myslą - wrócę to sprzątnę -WCALE NIE MAM JUż TEJ PEWNOśćI, żE Z TEJ PRACY WRóCę... jak to było wtedy... SMUTNE to i przerażające wychodzić z taką myślą!

Śmierć nie jest czymś strasznym, jeśli ktoś dobrze wykorzystał życie...

Katrinne >>> licze na to .... moze bedzie mi dane

Gość cccccccccccc
A ja bym żałował, że ominą mnie kolejne mistrzostwa świata, nie zobacze nowych filmów i odcinków ulubinych seriali, nie będe wiedział jak sie dalej potoczą losy mojej rodziny. Tylko tego się boje.

wiecie, nie znam drugiej takiej osoby, której by wszystko, ale to wszystko w życiu przychodziło za późno... nie na czas! dlatego mam głębokie poczucie, że zmarnowałam swój przydział...

Gość death_zone
Katrinne--------> Oj,nie byłabym taka pewna.Wątpię czy jest jakiś rodzaj śmierci żeby nic nie bolało jak się umiera

wyciszona 1954-> a ja mam wrażenie, że to my sami kierujemy naszym życiem i jeżeli coś nas omija, to jest to nasza wina...

Gość dqwdew
mi sie czesto sni mu niedawno zmarły kolega..zreszta mlody czlowiek zginał tragicznie w wypadku samochodowym Był naprawde "dobrym " człowiekiem.Jakich ze świeca szukać.Wiecie. Teraz bardzo nam go brakuje.Szkoda, ze nie mamy z nim jakiegos kontaktu.Od tak nagle głucha cisza.CHOć, nie powiem bo śni mi sie czesto.Kilka razy go pytałam, jak tam jest, zeby cos opowiedział, on nie chciał za duzo gadac:)jakby nie mogł. Ostatnio, co dziwne, sniło mi sie, ze miał złamana noge..nie wiem,co to moze znaczyc.moze to jakis znak dla mnie?

Gość cccccccccccc
no co? pierwsze mistrzostwa organizowane w Polsce, aż głupio byłoby nie dożyć

mnie sie przytrafilo polizac biale swiatlo w tunelu :O zwykly upadek, utrata przytomnosci.....nie chcialem wracac, wrocilem ale od tego czasu mysle ze wlasnie w ten sposob kiedys chce, bez bolu, halasu....

death_zone-> owszem, nie boli, jeśli odchodzi się we śnie. Miałam klika takich przypadków w rodzinie. Były to starsze osoby, które po prostu szły na drzemkę i tak już zostawały z uśmiechem na ustach...

madre slowa i bliskie prawdy :( nikt niechce umierac co najwyzej mysli o sposobie ....

\"Są dwie jedynie pewne rzeczy w ziemskim życiu: start i meta\". Te słowa odnoszą się do początku i końca życia. Zaczynając nowe życie, nie mammy pojęcia jak ono się potoczy i nie mamy poczucia strachu.Jednak świadomość śmierci jest dla każdego człowieka podszyta strachem. Pewnie dlatego, że nigdy nie wie się na pewno, w którym momencie życia nas dopadnie, a ponadto żal nam mimo wszystko opuszczać tych, którzy są przy nas, chociaż - tak naprawdę, każdy umiera w samotności, rozliczając sie przed sobą z całego życia. Śmierć dla ludzi bardzo chorych może być wybawieniem od bólu, ale zabierając innych wydaje się być niesprawiedliwa. Żal wszystkich, którzy rozstają się z życiem, ale wiadomo przecież, że nikt jej nie uniknie.

nie unikniemy ...przeciez tak naprawde umieramy w dniu narodzin :(

Druid-> nie umieramy w dniu narodzin, tylko przybliżamy się do śmierci...