Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o jasna cholercia

wypadł mi ząb ratunku....

Polecane posty

Gość o jasna cholercia

kurcze wypadła mi 4. wprawdzie była martwa, ale sie ułamała. znaczy korzen zostal... :o ktos wie moze co dentysci robia w takiej sytuacji ?? implant?? moze cos innego...??

włóż ten ząb do wody i jedź do lekarza... stomatolog przymocuje go zpowrotem... co prawda nie wiem czy nie przy pomocy śruby...

Gość ecinka-e
nie wypadla ci ,tylko sie ulamala a to spora roznica :D idz od razu do dentysty przeswietli korzen i jesli jest dobry to przeleczy Ci ewent.kanaly i zalozy do tego korzenia koronke i bedzie sliczny zabek

slyszalem o zebach madrosci, ale o zebach ratunku jeszcze nie... a do dentysty idz od razu i nie zastanawiaj sie ci Ci zrobi - zobaczysz ;)

Gość ecinka-e
sztyft pod koronke ,opilowanie na igielke pozostalosci zeba to wszystko robi sie w znieczuleniu tak czy siak bo raczej jest to nieprzyjemne i mogloby bolec

Gość o jasna cholercia
hehe, no tak zapomniałam o przecinku, stad wyszedl zab ratunku :D dzieki za rady. umówiłam sie z dentystka na jutro....ehhh

Gość teraz to juz o cholera jasna
byłam i pani stomatolog.....miekki korzen= implancik na srubie :o cena: około 3 tysiace kur*a mac. :o,

Gość droooooooooogo
:-o

Gość pierdoli dentystka

Gość pierdoli dentystka
a co z korona? porcelanowa w granicach 300-400 zl

korony nie zrobi, bo korzen jest martwy i miekki. po miesiacu czy dwóch prawdopodobnie by "wyleciała" po prostu nie ma jej do czego przyczepic. chyba sie pochlastam. :O poszukam , moze znajde chociaz troche taniej, ale i tak mysl ze wydam 2 tysiaki rzuca mna o glebe :o ostatecznie moge zapytac w przychodni panstwowej....

Gość ecinka-e
jak na implant to tanio kochana.....2 lata temu chcieli za implant 7 tys. inna wersje ktora mozesz zrobic to wyrwanie korzenia i zrobienie pomostu czyli opilowuje sie dwa sasiadujace z tym kikutem zeby i naklada koronki powstaja trzy nowe zeby(wada jest opilowaie 2 zdrowych zebow) metoda tansza i powszechnie stosowana ,koszt ok.1200-1500 zl

o matko, nieee :o mostek chyba odpada, szkoda mi tych dwóch zdrowych zebów...:o ja pierdziele, co za niefart...😭 ide zarabiac pieniadze na zeba...chyba do konca roku nic juz sobie nie kupie...

ale tego sie nie da przykleic , bo on jest martwy i korzen jest miekki :o

Gość monika888888888
wiem że to głupie ale ja przykleiłam na glu,,,posmarowałam kawałek zeba i przymocowalam do korony,,znów mam zeba...co prawda nie bylo do widac,,ale sie zle czułam,,,polecam,,tylko nie przesadzajcie z klejem,,

Gość kkkk.....
monika - dziewczyno chyba żartujesz... nie wolno tak robić...!!! zrób coś z tym!

Gość BożenaPetrus
Ważne żeby z takim przypadkiem zgłosić się do dobrego specjalisty!Wg mnie implant to jedno z lepszych rozwiązań po utracie zęba!Sama mam dwa i nie moge złego słowa powiedzieć a wręcz przeciwnie jestem zadowolona, że zdecydowałam sie na ich wszczepienie!Mam pełne uzębienie i piękny uśmiech a wszystko zawdzięczam dr Kołosowskiego w Unident Union Dental Spa!Prawdziwy specjalista!