Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość methanol

tasiemiec, mozliwe zarazenie?

Polecane posty

Gość methanol

witajcie, mam takie pytanie, otoz jakis czas temu nadgryzlem(tylko ugryzlem) mala chyba zdechla rybke mniejsza od kciuka, ale od razu wyplulem i wyplukalem usta, nie pytajcie jak to sie stalo itp, chodzi mi o to czy jest mozliwosc iz zarazilem sie tasiemcem, czy mozna zarazic sie tasiemcem z takich malutkich ryb, i jak to by sie objawialo? pozdrawiam

hehe napewno nie można:) zreszta ryby chyba nie posiadaja larw tasiemców, co innego jak bys zjadł surowe miesko swini:)

Gość methanol
no wlasnie sie dowiedzialem ze jakies tam tasiemce sa, ale nie wiem czy mozna sie zarazic od takich malych

Gość a jak
ryby mają okropne tasiemce i podobno mozna nimi sie zarazić , na własne oczy widziałam np. u leszcza tasiemca jak wstążeczka od kwiatów , ochydztwo. Ale musialabyś chyba zjeść takiego tasiemca , albu sorowe wnetrzności z larwami zeby sie zarazić . Bo podobno w samym mięsie ich już nie ma i od zjedzenia mięsa takiego zainfekowanego osobnika nie mozna sie zarazić . Ale co ty tam polizalas to już nie wiadomo ...

Gość methanol
no chyba musialbym zjesc cala, ja ja tylko zebami dotknalem, no w kazdym razie dzieki, a btw jak mozna rozpoznac zarazenie?

Gość a jak
z tego co wiem to zaczyna się chudnąc , bo tasiemiec zjada twoje żarcie a dla ciebie nic nie zostaje ( tak w skrócie) a jesli będzie to tasiemiec nieuzbrojony to możesz nawet nim wymiotowac i będzie wyłazioł ci z ust ... ale to w skrajnych wypadkach i leczy się podobno szpitalnie. Jesli dotknęlaś tej ryby tylko zebami to nic ci nie będzie. Nie panikuj ....

Gość methanol
dzieki za odpowiedzi, btw jest male, ON nie ONA ;-)

Gość methanol
jestem* (mejyl)male

chyba ktoś musiał cię porządnie nastraszyc :) nic się nie bój , samo dotknięcie zębami niczym ci nie grozi.