Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yhhileeeee

ile wziąć za tłumaczenie?Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość yhhileeeee

Znajomy oprosi mnie o przetłumaczenie z angielskeigfo dosyć dużego materiału, powyżej 100 stron. Mam okazję zarobić. Nie jestem tłumaczem, ale skończyłem anglistykę ispoko sobie poradzę. Czy myśliwcie że 30 zł za stronę to umiarkowana cena? Czy jest konkurencyjna w sensie że mimo wszystko opłaca mu sie bardziej u mnie niż u "prawdziwego" tłumacza?

Gość myslisz ze zaplaca ci 3000zł
??

Gość yhhileeeee
słuchajcie, ja nie pytam się czy to drogo czy nie dla pytania, tylko pytam osoby które mają naprawdę coś do powiedzenia. Owszem, zapłaca mi nawet 4 tys jeśli będzie to mniej niż zawodowy tłumacz, bo to firma płaci. Już raz taką sytuację miałem, brałem 29 zl za stronę, ale to było tylko 300 zł, bo mało stron, ale poszło. Ale teraz to duża okazja i nie chcę zbyt wysoko a z drugiej strony zbyt nisko. Czy jest tu ktoś kto się na tym zna?

Gość nie mozesz narzucac zbyt
wysokiej stawki, bo niemasz odpowiednich uprawnien i w razie niescislosci nie bierzesz odpowiedzialnosci za to tlumaczenie. a profesjonalny tlumacz ponosi wszelkie konsekwencje.

Gość gfhghg
ja bym wziela za cala ksiazke nie wiecej niz 500 zl :o

Gość NIC NIE PRZYCH MI
ja biore ok 300 zl za strone

Gość a moze w ogolo 3000zł
💤

Gość NIC NIE PRZYCH MI
powaznie, w Norwegii. 600kr okolo za strone

Gość yhhileeeee
my się chyba naprawdę nie rozumiemy, słuchajcie ja pytam osoby które NAPRADWĘ się na tym znają, a nie te którym się coś wydaje. To nie jest strasznie ważna rzecz i w razie nieścisłości nic nie będzie, zresztą on wie że ja jestem bardzo solidny i dopytam się w razie niewiedzy kogoś.Jest zdecydowany zapłacić mi 3 tys, ale nie chcę wziąć zbyt dużo, żeby nie było śmiesznie jak ktoś mu potem powie że tyle bierze tłumacz. gfhghg - czy ty dziecko masz w ogóle pojęcie o czym ty piszesz? chyba nie, więc dziei za wypowiedz, ale już nie rob tego więcej.

Gość yhhileeeee
do NIC NIE PRTZYCHM dzięki za konkretną wypowiedz, a czy wiesz może jak w polsce sprawa wygląda? czy masz kogoś znajomego kogo mógłbyś spytać?

Gość jestem tłumaczem
30 zeta - mhm to zalezy jaki mialas termin, ile stron dziennie i jaka tematyka - slownictwo specjalistyczne czy nie

Gość jestem tłumaczem
napisz konkrety, wtedy dam rzetelną odpowiedź

Gość gfhghg
nie nazywaj mnie dzieckiem :o sam chyba nim jesteś. mam prawo wyrazic swoje zdanie i nic ci do tego. widac ze jestes bardzo chciwy na kasę... moze najlepiej zażycz sobie 1000zl za strone ty tlumaczu za dychę :D

Gość vvde
800 zł za 100 stron A4 .

Gość BeznadziejnaOsobaWtrynjajacaSi
moja kuzynka tłumaczy jakeis tam instrukcje obsługi maszyn i daja jej 3000 zł / miesiecznie gdzie musi pracować rzekomo 40h tygodniowo no ale tochyba nie to samo :o nie wiem :O

Gość NIC NIE PRZYCH MI
niestety nie mam, ja nie jestm tlumaczem profesjonalnym a i tak daja mi w firmie wlasnie tyle uwazam ze nalezy sie cenic tym sposobem wspielam sie dalej niz mi sie moglo wydawac uwazasz ze jestes dobry a facet wie ze jestes stablny nie boj sie walczyc o swoje polacy w norwegii zbieraja truskawki za 7 koron za godzine !!1 tak, tak a ja zyje nnym zyciem powiedz mu 30 zl mowie Ci

Gość Augustias*
Za jedna stronę tłumaczenia z angielskiego na polski 20 zł ( strona ma 25 linijek, 45 znaków w linijce) . Jetsem tłumaczem przysięgłym i tyle biorę, ale miezzkam w niedużym mieście. Oczywiście możesz być elastyczna, jeśli strona jest bardziej zapełniona może policzyć wiecej. Ważne, żebyś to ustaliła wcześniej, bo póżniej może zaistnieć kłopotliwa sytuacja. Zwykle liczba stron tłumaczenia przekracza liczbę stron oryginału, obojętnie w którą stronę się tłumaczy. To także trzeba wcześniej powiedzieć. Pozdrawiam i życzę miłej pracy

Gość poszukaj w internecie
kontaktów do tłumaczy, zadzwoń, powiedz, ze masz taki tekst do tłumaczenia i ile by wziął za stronę.

Mój chłopak jest z zawodu tłumaczem i on bierze za stronę 25 zł. Mniej więcej za strone bo to wychodzi ileś tam słów tylko nie pamiętam ile. Czasem jak tłumaczenie jest trudniejsze to prosi 28zł

Gość jestem tłumaczem
Augustais, najwyraźniej kiepsko się cenisz :(

Gość yhhileeeee
upss, ale mi się smierdząco pierdnęło :classic_cool:

Gość jestem tłumaczem
strona nieprzysięgłego to z reguły 1800 znaków, przysięgłego - 1125

Gość jestem tłumaczem
aaaaa i istotne jest jakie to miasto - ceny się nieco różnią...

Gość czy to jest problem
jak nie jestes tlumaczem to bierz 15 zl i sie ciesz. Normalnie ceny sa od 30 do 70 za strone. Ale u profesjonalnego tlumacza masz gwarancje. I tak wyjdziesz na swoje.

Gość masz na nie ochote
to zalezy od czasu pracy .Tlumaczenie takiego tekstu nie zajmie duzo wiec sadze ,ze 800 zł powinnes wziasc za 100 stron

Gość yhhileeeee
wiec sprawa jest taka,że to jest 200 stron dokładnie, słownictwo raczej specjalistyczne, techniczne, maszyny. Mam to zrobić w ciągu 3 miesięcy. Jeszcze raz jednoćzesnie apeluje pieniaczy tego forum o zamkniecie dziobow i nie wchodzenie na ten temat, bo ja nie mam czasu ni ochoty na zabawy słowne.

Gość ja bym ci 2 zł nie dał gniocie

Gość yhhileeeee
jestem nieprzyjemnym chamem :classic_cool: