Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość habbba

moja córka nic nie przytyła w ciągu 6 tygodni!!

Polecane posty

Gość habbba

ma 3 m-ce, 6 tyg. temu ważyła 5 kg, waga urodzeniowa 3700 g a dziś byłam u pediatry na szczepieniu i córka waży tylko 5100 g , urosła tylko 1 cm (62). karmie ją piersią i pediatra mówi że zbyt długie odstępy robie podczas karmienia i zbyt krótko trwa karmienie. kazala mi karmic co 1,5 godz. bardzo sie martwię że to może z innego powodu nie przybiera na wadze. czy ktoś miał podobny problem z dzieckiem?

Gość a może takie
Karm co trochę,na zawołanie ,po prostu przygłodziłaś dzieciaka.Dostawiaj co pół godziny ,jesli nie zbadaj krew-anemia u diecka sprawia ,ze nie przybywa na wadze;]

Gość a może takie
anemia u dziecka miało być;]Zacznij przystawiac czesto i na dłuzej

Gość jusiek
moj synek na pierwszym wazeniu przybrał tylko 380 gram i pediatra kazał karmic częsciej tak tez robiłam i jak poszłam na drugie szczepienie to nie przybrał nic i wtedy kazał maluszka do karmiac i tak tez robiłam

Ja tak miałam. Dziewczyny dobrze Ci poradziły. Karm dziecko jak najczęściej i jak najdłużej.

A, pierwsze badanie jakie pediatra zleciła, to było badanie moczu. Jak wyszło, że dziecko nie jest chore, to skierowano nas nawet do szpitala. Suma sumarum - miałam za mało pokarmu.

Moj synek w ciagu 2 tygodni to wrecz ubyl. Myslam ze oszaleje ze strach i te glupie pytania pediatry\"karmi pani dziecko\" no chyba ze nie sama zjadam. Niestety maly ma problem z nerkami:( Jakis czas karmilam piersia ale potem przeszlismy na butle i wtedy ladnie przybieral na wadze. Alergia na to co Ty jesz tez ma duzy wplyw. Pozdrawiam

Gość Brednie mamusiek
Możesz narazie dokarmiać tylko na noc butelką....

Gość mkk
moja urodzila sie z waga 4420, a po 4 tyg. sie okazało, ze waży 4080...i bylam w szpitalu, mocz dziecka oki, watroba itd,,,i kazali mi dokarmiac butla i wtedy dziecko zaczelo przybierac na wadze,,,

Gość habbba
ale ja nie chcę dokarmiać mlekiem modyfikowanym. czy można rozbudzic laktacje ? czy teraz to juz za pozno? jeszcze jedno pytanie. czy 3 miesieczne dziecko powinno juz podnosic główke gdy lezy na brzuchu?

Gość miya
ja sie urodzilam zwaga 260o!! mama byla w szoku, tez poczatkowo nic nie przybywalo cialka ale potem podobno wszystko luks:) a odnosnie podnoszenia glowki to roznie..nie jest powiedziane, ze dziecko 3-miesieczne powinno czy tez nie podnosic glowke. Tak samo z siadaniem czy z chodzeniem.

Gość Aneta K.
Może byc tak że malutka po prostu zasypia przy piersi i nie zjada tyle ile powinna mój urwis przez pierwszy miesiac w ogóle nie przybrał -jedna durna lekarka nawrzeszczała na mnie i kazała mi przestawic malucha na butlę a starszy, doswiadczony lekarz kazał malucha wazyć przed karmieniem i po karmieniu żeby sprawdzac ile zjadl i kazal budzic przy cycusiu i NIE DENERWOWAĆ SIĘ żeby pokarmu nie stracić i miał 100 % racji-okazało sie że cwaniak pocmokał chwile i lulu dzieki temu lekarzowi nie przestałam karmic chociaz wszyscy zeby butle dac więc Ty tez sie nie denerwuj tylko się spokojnie małej przyglądnij i poobserwuj-stojąca waga to jeszcze nie wszystko, zobacz czy malutka jest zadowolona, czy ma chęć do zabawy itp a poza tym jak juz bardzo chcesz ją dokarmiac to może sprobuj kleikiem ryzowym-może zainteresuje malutka ze jest gęstszy niż mleczko

Gość -ala-
pewnie ze 3 miesieczne dziecko samo glowke dzwiga, moj polozony na brzuchu b ladnie trzyma sam glowke na lokciach