Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrawiePełnoletnia

co powiedziec rodzicom?!

Polecane posty

Gość PrawiePełnoletnia

Witam Za trzy miesiące kończe 18 lat, mimo wszystko zdaję sobie sprawę, że przez część z forumowiczów zostanę nieźle skrytykowana... Liczę jednak, że ktoś z Was mi pomoże... Mój facet ma 21 lat. Został zaproszony przez kumpla z sąsiedniego miasta na 2dniową imprezę... Nie mam pojęcia w jaki sposób przekonać rodziców, by zgodzili się na nocleg u właściwie obcych ludzi. Może ktoś wie jak powinnam poprowadzić taką rozmowę (?) Dodam, że mam dobry kontak z rodzicami i jeszce nigdy nie nadużyłam ich zaufania. Proszę podpowiedzcie mi. 🖐️

Gość że jestes juz dorosła
(te 3 brakujące miesiące przeciez nic nie zmienią) zapewnij ich że jesteś odpowiedzialna, wspomnij że nigdy nie nadużylas ich zaufania i ze tak bedzie rowniez tym razem :)

Gość PrawiePełnoletnia
posterunkowa wanda - znają... Często u mnie przesiaduje. Jesteśmy parą od 5ciu miesięcy, ale znamy się ponad 4 lata.

skoro go znaja byc moze sie zgodza na wyjazd.... porozmawiaj z rodzicami szczerze . skoro tak dlugo jestescie ze soba masz - moim zdaniem - szanse na zgode. ale ja nie znam twoich rodzicow. i jeszcze jedno - pelnoletnosc to niezupelnie to samo co doroslosc. :) powodzenia :D

Gość PrawiePełnoletnia
posterunkowa wanda - doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze palnoletnosc to nie to samo... ;-) i szczerze wcale mi sie do tej dorosłości specialnie nie spieszy... ;-) cholera, nie wiem jak mam sie zabrać do tej gadki "mamo, tato - musimy porozmawiac" - to brzmi strasznie poważnie...

PrawiePełnoletnia ---> wydajesz sie bardzo miła i rozsądna wiec na pewno rodzice sie zgodzą ;) trzymam kciuki 🌻 zdecydowanie wiecej takich młodych ludzi potrzeba :) :)

Gość PrawiePełnoletnia
tato wraca za 10 min z pracy :) muszę zebrać się w sobie... a mój żołądek jest w takim stanie jakbym miała za chwilę stanąć sama na scenie przed rzeszą ludzi... ;-P

Gość wyjdź z różańcem w rękach
i wrazie czego to zacytuj wieszcza "Alleluja i do przodu"

Gość PrawiePełnoletnia
teoria - bardzo Ci dziękuje za te miłe słowa 🌼 tatusiu - przecież są wakacje ;-)

Gość ostrokrzew
Podaj im jak najwięcej informacji, żeby nie musieli się martwić i powiedz, jak zamierzasz się kontaktować i jak oni mogą Cię "łapać", gdyby chcieli sprawdzić, co z Tobą. Jeśli będą wiedzieli, że mają możliwość kontaktu cały czas, a Ty nie masz nic przeciwko takiemu "nadzorowi", to na pewno Twoje szanse wzrosną. :)

Gość zorza_polarna
no i jak?????

Gość PrawiePełnoletnia
czekam na tate... :)

normalnie i szczerze z rodzicami pogadac.....mam pocieche w Twoim wieku i ufam mojemu dziecku własnie dlatego ,ze otwarcie ze mna rozmawia.

Gość roletka z okienka
ze jedziecie cała paczką znajomych

ohhhh , tak mi przykro :( wiesz , ale nie badz na nich zla . oni martwia sie o ciebie i dlatego sie nie zgodzili. byc moze boja sie , bo nie znaja tamtego kolegi , nie wiedza - ty tez nie wiesz - kto jeszcze tam bedzie itd.

mama powiedziala, że jak mój P. będzie pił to przecież tatuś może nas odebrać nawet o 5 rano, bo to nie jest przecież aż tak daleko... oczywiście tata tylko przytaknął mamie... no i dyskusja sie skonczyla, a ja teraz siedze i rycze... dlaczego dla nich wszystko jest takie proste?!

eeee to nie tak zleee ...do 5 rano sie wybawiasz ! musisz spać tam..??? przemysl to:) mój tato by w zyciu by nie pojechał po mnie , wogóle by mnie nie puscił (mówie o twoim wieku) wiec nie jest zle podziekuje tacie i mamie ze pomysleli o takim rozwiazaniu:) mogli wogóle tobie nie pozwolic isc...prawda???