Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

STELA

MÓJ SPRZĘT AGD

Polecane posty

Od 4 lat mam pralkę Ariston ALD80- jest niezawodna, dobrze pierze w tym delikatne rzeczy (z napisem prać ręcznie); ma ponadto elegancki wygląd- szczerze polecam. Kuchnia Mastercook 3000 ma poważną wadę, dość często przepala się dolna grzałka, którą bardzo trudno wymienić z powodu całkowitej zabudowy. Do mięs bardzo dobra, do ciast taka sobie. Z lodówek polecam Ariston MDM czy MDL (różne wysokości), jak kogoś kręci system no frost to dobra jest lodówka LG GR359SQ. Odradzałabym lodówki Samsung czy Bosch. Ze zmywarek polecam natomiast właśnie Bosch np. SRS45 T62 LUB T72, Dobre opinie mają także zmywarki Simens czy Elektroluks.

Gość Tez mam pralke Ariston

Gość Ariston
Witam.Pralka jaki ma całkowity pobór wody na jeden cykl prania?

Gość wattcher
a dlaczego lodowki Samsung-niby maja byc zle?To jest obecnie jedna z najlepszych firm.Napewno lepsza niz jakis ariston. Tak samo Bosch-ma byc zla firma?No bez zartow ludzie.To jedna z najlepszych na swiecie.Gorna polka.!!!

Gość kram
po 4 latach?Kazdy sprzet tyle wytrzyma.Zobaczymy co dalej.Ty kupisz drugi ariston-pralke,a ja mojego Boscha bede mial caly czas. To samo lodowka.Samsung-absolutnie jedna z najlepszych firm obecnie.Ariston-nie podejmuje sie oceny,bo firma malo znana i prawdopodobnie poslednia,jak LG(dawny Gold Star-znasz ja?).

Gość NO WIDZĄŻE AUTORKA
przerobiła jua u siebie wszystkie marki albo szuka darmowej reklamy;;;;

Gość zenobia
samsung -jedna z najlepszych firm -wolne zarty ich sprzet agd nigdy nie był dobry (ktoś ma komórke samsunga i mysli ze korance juz wszytko pieknie robia )hahahah

Jest wiele firm, których sprzęt jest wysokiej jakości. Napisałam o swoich doświadczeniach i potwierdzę, że pralkę Ariston mogłabym wszystkim polecić. Kiedyś uczyniło to kilku sprzedawców- miałam wybór pomiędzy Ariston a Electrolux. A propos znam fanów tej drugiej firmy i są również zadowoleni. Sprzęt AGD najczęściej wybieram 2-4 tygodnie (wiedza z internetu oraz sprzedawców, znajomych i osób naprawiających sprzęt). Na razie się nie zawiodłam. Jedyne odstępstwo to kuchnia Mastercook 3000, którą kupiłam bez zastanowienia patrząc jedynie na małą cenę i teraz żałuję. Myślę kupić kuychenkę mikrofalową- może jakieś podpowiedzi co do wyboru!

Gość zenobia
ale generalnie mikrofalówki są niezdrowe :-( no moze ywbierz jakąs drązszą z termoobiegiem to jeszce daje rade

jedyne czego mogę odradzić ze 100% pewnościa , to zakupu \"Junkersów\" Aristona . w ciągu 3 lat juz 2 razy wymieniałam modem(czy jak to się nazywa) ,każda taka przyjemność 150 zł.. mocowanie gałki przy regulacji ciepłoty wody pęka już po pół roku . a jak nie pęknie to sie zsuwa tak,że blokuje go zapałką .ogólnie :(

Piszesz, ze Sharp. Może jakiś konkretny model? Słyszałam dobre opinie o mikrofalach LG, Panasonic, Samsung czy Amica. chodzi mi o małą kuchenkę (która nie zagraci kuchni)

Gość gupi henio
nie wiem a jaki chesz model ?? czy z tanszych czy z droższych?

Gość gupi henio
co do samsunga nie wiem ? amica robi mikrofale nie wiedziałem :-) a kiedyś sasiadka miała whirlpool i była zadowolona

Gość gupi henio
panasonic też na pewno do polecenia

ja w kuchni mam lodówkę LG Kombi z funkcją no frost. jestem bardzo zadowolona. Nie posiadam mikrofalówki ale myślę nad taką z grillem i opiekaczem, może być też z LG, w sumie jestem zdania że sprzęty tego samego producenta wyglądają najlepiej :D

lilka, a masz tą z kostkarką? widziałam na stronie LG, ze mają też lodówki kombi z kostkarkami do lodu, fajna sprawa, bo na side by side nie mam miejsca, a kostkarkę bym chciała ;)

no ja właśnie nie mam z kostkarką. Kupowałam ją ponad dwa lata temu i jeszcze takich nie było teraz widziałem że wszystkie modele LG są mocno unowocześnione i własnie nawet te małe, o standardowych wymiarach posiadają wbudowaną kostkarkę do lodów w drzwiach.

Ja tam kupowałam sprzęt na magicznej planecie i jestem bardzo zadowolona. Nie tylko z cen, ale też właśnie z samej obsługi sklepu. Zupełnie nie opłaca się kupować w sklepach sieciowych, typu media markt, czy saturn. A wy gdzie kupowałyście kafeteriuszki?

każdy ma jakiś ulubiony sprzęt do domu... no i firmę. Jak się kupuje teraz sprzęt to można wybrać z różnymi funkcjami. kostkarka do lodu, albo dyktafon w drzwiach lodówki.... mnie się bardzo podobają takie różne "bajery" w sprzęcie AGD a wam??

lilka, w drzwiach to jest chyba dystrybutor wody, a kostkarka jest w środku, ale tak czy inaczej lodówka jest świetna i wcale nie taka droga jak myślałam, mam nadzieję, ze uda mi się przekonać TŻ, bo on by wolał kostkarkę w drzwiach, ale nie wiem czy jakakolwiek firma ma coś takiego w lodówkach kombi

fakt, kostkarka do lodów jest wbudowana w lodówkach LG Side by side :) ale sam dozownik to tez fajna sprawa :D taka zimna woda latem..ehh co do bajerów w sprzętach agd/rtv to mnie też się bardzo podobają. teraz firmy w sumie prześcigają się w nowościach i oryginalnych funkcjach ale to dobrze, wszach konsument jest teraz bardzo wymagający :D

konkurencja jest spora, wiec się starają, w końcu to działa na ich korzyść :)w piątek oglądałam tą lodówkę i macałam i ta powłoka titanium jest świetna, nie ma żadnych śladów :) normalnie bosko, wreszcie mi dziecko nie będzie zostawiało odcisków łapek na lodówce :)

wyciąg ariston kupiłam ze względu na design ale pożałowałam, wyciąg kosztował 1200 a naprawa 400...( spieprzył się po 2 latach )

Gość Fan zmywarek
Polecam zmywarkę BOSCH lub Elecrolux, ale bez kilkunastu programów, bo i tak ich się nie używa, a płaci sie kilka stów drożej. Wystarczy program krótki 35 stopni, ekonomiczny 50 i 65 lub 70 do garów bardzo brudnych. Reszta bajerów się nie przydaje. Ja mam ponad rok zmywarkę i 99% zmywań myje na programie eko 50 stopni.

Zgadzam się, teraz jak kupować lodówkę inox to tylko z powłoką Titanium. na niej nic absolutnie nie znać. ja bym jeszcze chciała mieć w lodówce albo dozownik albo kostkarkę do lodów.. taka większa wygoda :D

i podobno większa oszczędność prądu, bo nie musisz otwierać lodówki, żeby wyjąć lód czy coś do picia, a ona przez to nie musi się co chwilę włączać ;)