Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie wiem

kuchnia - remont...pomóżcie

Polecane posty

Gość nic nie wiem

Postanowiłam zrobić remont kuchni i nie wiem na jakie koszty mam być przygotowana. Niewielka kuchnia o powierzchni ok. 3x3, w bloku. Przez kilkanaście lat nic w niej nie zmieniałam, nie remontowałam. Nie znam zupełnie obecnych cen ani mebli ani kosztów robocizny. Może ktoś robił taki remont w ostatnim czasie i mi powie na ile muszę być przygoptowana. Mam na mysli remont kapitalny, włącznie ze zmianą instalacji elektrycznej jak i gazowej. Pominąć można tylko okno, wstawione było 2 lata temu. mam też porządną nową lodówkę. Jak myslicie, w jakiej kwocie zmieszczę się? Trudno jest wyliczyć co do złotówki, każdy remont przewyższa założenia wydatków, ale podajcie chociaż jakieś granice. I nie dziwcie się, że jestem kompletnie zdezorientowana...na moich ścianach straszą jeszcze PRL-owskie boazerie:(

Gość niestety--
ja też robiłam taki remont. Wyszło ok 10.000 zł - sprzęt, meble, instalacje. Ale poszłam po bandzie jak to się mówi tzn. dość drogi sprzęt - zafundowałam sobie też zmywarkę

Gość ciezka sprawa
trudno jest przewidzieć, bo to zależy od regionu,w dużych miastach jest drożej.Meble kupisz juz za 1000 zł ,chyba że chcesz na wymiar to beda droższe,elektryk bedzie cie kosztowac ponad 100 zł itd

Gość błahostka
niestety dziękuję, że odezwałaś się...przynajmnie już cokolwiek wiem odnośnie kwoty. Mam podobny plan. Zrobić raz a dobrze, może koszty będą większe, ale przynajmniej zrobię porządnie. Brałaś ekipę remontową?

Gość niestety--
elektrykę i gaz miałam po znajomości, meble na zamówienie, ale w fabryce płyt mamy znajomości, więc też było taniej, sprzęt kupiliśmy w podobnych cenach jak Amica, ale klasę wyżej (też po znajomości)

Gość nic nie wiem
błahostka to ja:)

Gość niestety--
tylko do kafli na podłodze - nie wierzę mojemu facetowi w tych kwestiach, na ścianie pozwoliłam mu położyć samemu elektrykę zrobił teść z moim ślubnym a gaz b.dobry znajomy

Gość niestety--
robilśmy remont całego mieszkania poza łazienką i toaletą, a kuchnia była priorytetem

Gość nic nie wiem
Alex380, dziękuję za stronkę...zapisałam ją sobie i popatrzę. Zazdroszczę troszkę,że zrobisz sam remont.

Gość niestety--
fakt, miło patrzeć na efekty swojej pracy później

Gość niestety--
nic nie wiem, jak chcesz to mogę Ci przesłać fotki na maila

Gość nic nie wiem
niestety-- meble też chcę zamówić na wymiar, bo w mojej klitce inaczej się nie da. Mieszkam w niewielkim mieście, gdzie jest duże bezrobocie, a więc i ceny usług myślę,że nie są ogromne. 100 zł za elektrykę jak ktoś wyżej napisał, to chyba mało....cos mi sie tak wydaje. U mnie trzeba wymienić instalację na zupełnie nową. Zenajomości nie skorzystam, bo w rodzinie ani wśród przyjaciól nie ma takiej osoby, która potrafiłaby cokolwiek zrobić.

Gość nic nie wiem
niestety--, naprawdę możesz przysłać mi fotki?:D bardzo chętnie, bo widzisz ja jeszcze szukam pomyslu, a niewielki mam talent w tej dziedzinie. Proszę, przeslij i już się cieszę, ze tu jesteś:) recto@o2.pl

Elektryki-punkt...liczy się 26zł.Punkt to jest jedno np.gniazdko+cena za kabel 2,5\'.,ale ceny miedzianych kabli tak poszły w góre,że nie podam Ci ceny...

Gość niestety--
już wysyłam, nie ma problemu - projekt jest nasz, bo w studiach kuchennych odwalali manianę

Gość nic nie wiem
mam na myśli miedziane i też słyszałam,że ostanio ceny poszły w górę, ale z tego co piszesz, to jak by nie było 100 zł jest stanowczo za mało

Gość nic nie wiem
już otwieram:)

Gość tak tom jest
mój brat jest elektrykiem i za remont instalacji w całym mieszkaniu 40m bierze 600 zł bez kabli

Gość nic nie wiem
jeszcze nie ma:(

Gość niestety--
wiem, wiem, zdjęcia mają dużo mega i nie mogę sobie poradzić - nie mam programu do zmniejszania, kombinuję dalej

Gość niestety--
chyba coś z serwerwem, ale nie martw się, na pewno wyślę, nie dziś to jutro

Gość nic nie wiem
cierpliwie poczekam... w międzyczasie powiedz, jaki metraż ma Twoja kuchnia? co masz na podłodze? terakotę czy panele?

Gość niestety--
kafelki w karo, jasny, piaskowy kolor, też mam ok 3x3 m

Gość nic nie wiem
niestety, może wysyłaj po jednym albo dwa zdjęcia Poczekam nawet do jutra, aby mieć jakiś obraż, bo widzisz w moim mieście nie ma nawet jakiegoś studia, aby zwrócić się o projekt...inne miasto, to wiąże się z dodatkowymi kosztami...może coś podejrzę u Ciebie, poradzę się i własnymi siłami cos wykombinuję. Na męża nie mogę liczyć, pracuje 100 km od domu i przyjeżdża tylko na weekendy...a gdybym tak sobie sama poradziała ileż dumy by mi przybyło;)

Gość nic nie wiem
Alex, jako mężczyzna jesteś tu bardzo pomocny Dlaczego nie panele? mówią,że jest cieplej w mieszkaniu

Gość niestety--
próbowałam i po jednym wysyłać, serwer się rozłącza :-(

Gość nic nie wiem
małej kuchni nie można przytłoczyć ciemnymi kolorami i też myślę o czymś jaśniejszym. W mojej kuchni jest bardzo duży "przerób", musi więc być nie tylko ładnie ale też wygodnie i praktycznie