Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w dupie mam takie zycie

do dupy...

Polecane posty

dzis mam humor...Siedze sama w obcym kraju, bo moja polowa wyjechala na tydzien, ani rodziny, ani znajomych, a tu czytam, ze ktos tam ma w planach grilla z rodzinka, inni grilla ze znajomymi, jeszcze inni imprezke z przyjaciolmi...a ja dzis wieczorem znow bede siedziec jak ta cipa przed komputerem...normalnie ryczec mi sie chce:( Co z tego, ze mam dobra prace i kase jak ani jednej przyjaciolki, nikogo z rodziny, zero spontanicznych znajomych, a samych takich, co trzeba sie im zapowiadac i umawiac sie z miesiecznym wyprzedzeniem...do dupy...:(

Gość BeznadziejnaOsobaSpiker
a gdzie wyjechalas ? pewnie francja :O tam takie snoby siedza pociesz sie tym ze pomimo iz ja jestesm w polsce to też nie mam wielu znajomych :O

nie, do Niemiec... ale ja nie mam nikogo, z kim moglabym sie spotkac chociazby tylko na pogaduchy! Jest w pracy taka laska, fajnie nam sie w pracy gada wiec pomyslalam sobie zaprosze ja do domu, posiedzimy sobie i pogadamy na luzie. zaprosilam ja na wczoraj, ale oczywiscie nie przyszla...tacy sa niemcy. Zycie zawodowe i prwatne to 2 osobne sfery, ktrych sie nie laczy... w dupier mam takie zycie, tesknie za rodzina, za normalnym zycie, za pogaduchami, za mama, za siostra...:(

Wernau, 20 km od Stuttgartu

o no i widzisz...:(:(:(

jasne...latwo ci sie mowi

nie lam sie, sa gorsze dramaty... ja znalazlam kilkoro niemieckich znajomych i teraz jestem w trakcie zawierania kolejnych... :) chociaz niemcy z hh sa bardzo zamknieci w sobie i ogolnie nie lubia poznawac nowych ludzi:( no ale staram sie nie poddawac

tez tak kiedys narzekalam a po latach juakos mi przeszlo teraz jak jade tam to nie umie sie przyzwyczaic do tych ciaglych odwiedzin

ja chyba na szczescie posiedze tu tylko do konca roku i pozniej znikam stad...nie dla mnie ten kraj i jego kultura, ciezko mi tu...

Moj maz wroci juz dzieki Bogu w niedziele...ale posiedzi ze mna tylko 2 tygodnie i znow wyjedzie...Mieszkamy narazie w osobnych krajach: ja w Niemczech ze wzgledu na prace, a on w Holandii (jest Holenderm i z tych samych wzgledow)... co za cholera mnie podkusila zeby skusic sie na ten niemiecki kontrakt to ja chyba nigdy nie pojme ...:(

Holendrzy sa bardzo otwarci, o wiele bardziej spontaniczni, latwo nawiazuja kontakty i naprawde stanowia przeciwienstwo Niemcow.

Gość Gośka xD
współczuje...

w Holandii czuje sie jak w domu, mieszkam tam 6 lat...tzn.narazie nie mieszkam, bo utknelam chwilowo tutaj ...ale dzieki za wsparcie psychiczne:) Od raz lepiej jak czlowiek sobie zwyczajnie z kims pogada :)