Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maksiulka

frytki z Mc Donalds dlaczego takie pyszne????

Polecane posty

frytki w McD sa po prostu ze specjalnej odmiany ziemniaka - sa dwie odmiany ziemniaka przeznaczonego na frytki i chipsy. Wiec nic dziwnego ze jak z naszej krajowej odmiany bedziesz chciał zrobic frytki to inny smak otrzymasz. I jesli ktos nie wie to niech nie pisze ze lody w MCD maja termin waznosci 30-50 lat co za głupota, co do oleju to też nie jest on stary!!! sa procedury ktorych taka firma jak MCD o zasiegu globalnym przestrzega.

Gość Zawodowy kucharz
Pseudo frytki w McDonald's są robione z masy składającej się w 60% z mączki ziemniaczanej i 20% wody. Resztę stanowią konserwanty i polepszacze o raz sól. Jest jedna firma w Polsce produkująca i zaopatrywująca wszystkie lokale w te "frytki". Oczywiście są one mrożone. Przed właściwym smażeniem są one moczone i nasączane w łoju wieprzowym. Jakiś czas temu firma miała z resztą z tego powodu kłopoty i wytoczono jej procesy w krajach muzułmańskich ze względu na przestrzeganie zasad niejedzenia wieprzowiny oraz jej pochodnych w ramadanie. Pozdrawiam wszystkich smakoszy prawdziwych frytek, choć wiem, że zrobienie na prawde dobrych nie jest proste i wymaga sporo pracy :)

Gość raz w zyciu zjadlam
o malo ich nie zwrocilam :O Obrzydliwe... Zero smaku frytek - jak papier z sola. To w ogole chyba nie z ziemniakow jest robione :O

Gość raz w zyciu zjadlam
sama robie frytki. Sa najlepsze na swiecie. Inne mi nie smakuja ;) Uwielbiam robic.To latwe mile i przyjemne ;) Tylko jakas wieksza patelnia by sie do tego przydala ;)

Gość raz w zyciu zjadlam
wyjatkowo obrzydliwa ta chemia :O Juz chemiczne zupki chinskie bardziej smakuja :O

Gość edeek
W macu są wporządeczku frytki, najlepiej sobie zrobić samemu, wlać pół litra oleju do garnka, czekac aż sie rozgrzeje, ziemniaki pokroic na frytki i wrzucić na rozgrzany olej i sa eleganckie, nie wiem jak mozna smazyc na patelni przeciez to nie wychodza frytki :/

Ja też lubię frytki z McDonalds:P Hamburgerów i i innych tego typu rzeczy nie jadam, ale frytki są pyszne. Kiedyś czytałam, że kiedyś były smażone na oleju zwierzęcym, a teraz dodaje się do nich jakieś dziwne aromaty. Ale nie wnikam, im mniej się wie, tym lepiej się śpi:)

ja wiem to dlateko bo robią je ci chinciole mają brudne łapy i dlateko bo się ich nie smarzy wkłada się je potem do rury wy dechowej na tydzień i gotowe tylko potem podgrzać trza

Gość kasbak
miki!!! dlatego i smaży!!!ORTOGRAFIA się kłania:-)

Gość zawodowy piekarz
a ja wiem dlaczego są takie pyszne te frytki z makdonalda odpowiem.jak widac jestem zawodowym piekarzem i wiem co daje sie w dzsiejszych czasach do ciasta na chleb oprócz głównych składników daje sie polepszacze itp chemikalia a co mysleliscie ze do frytek z mc donalda nie dają??? na 100 dają i dlatego sa tak pyszne ze kórwa slinka cieknie, i co najciekawsze ze czy w warszawie czy katowicach czy n.sączu smakują IDENTYCZNIE!!! bo dają tych samych chemikaliów co do domestosa xDDDD albo czemu pasza dla świn jest częścia ich samych hehe to prawda !!! ale i tak lubie jesc te frytki mimo tego ze są chemiczne bo ja cenie smak a nie to czy jest zdrowe bo nawet ten kto nie pali papierosów umiera na raka płuc itp

Gość stara babulinka
ja jak sobie obejrzałam film "supersize me" jak gość zamknął w słoiku na 10 tygodni frytki z mc donaldsa i nic się z nimi nie działo, to już sobie odpuściłam kupowanie frytek w macu. co za polepszacze muszą do nich dodawać, że przetrwały 10 tygodni w nienaruszonym stanie! dlatego wolę robić frytki samemu w domu - kupuję mc caina np. łodeczki 1,2,3 fri style i piekę w piekarniku. zawsze się udają, a mc cain naprawdę ma dobre fryty.

Ostatnio stałam na frytce w maku... Ale zapierdol, może dlatego wam tak smakują te fryty, bo ludzie, który je smażą strasznie się tam pocą i ten pot kapie na te fryty?

Ja też uwielbiam te fryty i wogóle to śmieciowe żarcie bardzo mi niestety podchodzi :P A już najbardziej nocą, podczas powrotu z imprezy, czy też na kacu - smakuje jak nigdy! :D

Gość bimbalek1234
pracuje 5 lat w McDs i moge Wam powiedziec. tak jak ktos mowil, sa robione ze specjalnej odmiany zmieniaka. maja 3 rodzaje dlugosci.sa zamrozone, my je smazymy 3 minuty i solimy.

Pyszne dla kogo? Chyba tylko dla tuczników robiących syf ze swojego ciała :O

Gość benczy
to prawda gdy zjadlem duza porcje o malo sie nie zrzygalem sa do dupy

Gość
Są suche, nie przepadam. Lepsze są domowe.

Gość sxsddds
Większość już wie, Frytki z MCdonaldu nie są robione z ziemniaków, rtylko z mąki ziemniaczanej !!!

Gość managero
rownież potrzebny jest wysokiej jakosci olej a nie olej z biedronki,firma Walter Rau zaopatruje Mcdonalds w olej.

Gość managero
Szkodliwość frytek Podczas obróbki termicznej frytek powstają duże ilości akrylamidu.[potrzebne źródło] Jest on substancją silnie toksyczną o działaniu rakotwórczym. Akrylamid przyczynia się do występowania nowotworów przewodu pokarmowego oraz uszkadza układ nerwowy. :-( smutne ale prawdziwe

Gość slodkaaa
tez slyszalam o tym ze frytki z mc donalds nie sa z prawdziwych ziemniakown tylko z jakiegos proszku zrobione ktory pozniej przelewaja w formy i mroza i dlatego sa takie rowne.

Gość JOSERA np
http://www.ciekawostki.org/naukowe/dlaczego-frytki-mcdonalds-sa-tak-smaczne/ i macie odpowiedź. "Za smacznie i niewinnie wyglądającą żywnością McDonalds kryje sie zaawansowana do niewiarygodnego poziomu nauka, technologia, oraz marketing adresowany głównie do dzieci. Ci, którzy bezkrytycznie połykają korporacyjna propagandę McDonalds (przedstawiającą ich produkty jako dobre, a ich przybytki za wyśmienite miejsca spędzenia w gronie rodzinnym wolnego czasu), powinni zapiać pasy bezpieczeństwa. Mają oni tutaj unikalną okazję dowiedzenia się dużo więcej niż McDonalds chce swoim klientom ujawniać. Smacznego. "

Gość nie ta droga
moze i smaczne ale ja kiedys znalazlem rzese we frytkach