Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maksiulka

frytki z Mc Donalds dlaczego takie pyszne????

Polecane posty

frytki w McD sa po prostu ze specjalnej odmiany ziemniaka - sa dwie odmiany ziemniaka przeznaczonego na frytki i chipsy. Wiec nic dziwnego ze jak z naszej krajowej odmiany bedziesz chciał zrobic frytki to inny smak otrzymasz. I jesli ktos nie wie to niech nie pisze ze lody w MCD maja termin waznosci 30-50 lat co za głupota, co do oleju to też nie jest on stary!!! sa procedury ktorych taka firma jak MCD o zasiegu globalnym przestrzega.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zawodowy kucharz
Pseudo frytki w McDonald's są robione z masy składającej się w 60% z mączki ziemniaczanej i 20% wody. Resztę stanowią konserwanty i polepszacze o raz sól. Jest jedna firma w Polsce produkująca i zaopatrywująca wszystkie lokale w te "frytki". Oczywiście są one mrożone. Przed właściwym smażeniem są one moczone i nasączane w łoju wieprzowym. Jakiś czas temu firma miała z resztą z tego powodu kłopoty i wytoczono jej procesy w krajach muzułmańskich ze względu na przestrzeganie zasad niejedzenia wieprzowiny oraz jej pochodnych w ramadanie. Pozdrawiam wszystkich smakoszy prawdziwych frytek, choć wiem, że zrobienie na prawde dobrych nie jest proste i wymaga sporo pracy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość raz w zyciu zjadlam
o malo ich nie zwrocilam :O Obrzydliwe... Zero smaku frytek - jak papier z sola. To w ogole chyba nie z ziemniakow jest robione :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość raz w zyciu zjadlam
sama robie frytki. Sa najlepsze na swiecie. Inne mi nie smakuja ;) Uwielbiam robic.To latwe mile i przyjemne ;) Tylko jakas wieksza patelnia by sie do tego przydala ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość raz w zyciu zjadlam
wyjatkowo obrzydliwa ta chemia :O Juz chemiczne zupki chinskie bardziej smakuja :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość edeek
W macu są wporządeczku frytki, najlepiej sobie zrobić samemu, wlać pół litra oleju do garnka, czekac aż sie rozgrzeje, ziemniaki pokroic na frytki i wrzucić na rozgrzany olej i sa eleganckie, nie wiem jak mozna smazyc na patelni przeciez to nie wychodza frytki :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też lubię frytki z McDonalds:P Hamburgerów i i innych tego typu rzeczy nie jadam, ale frytki są pyszne. Kiedyś czytałam, że kiedyś były smażone na oleju zwierzęcym, a teraz dodaje się do nich jakieś dziwne aromaty. Ale nie wnikam, im mniej się wie, tym lepiej się śpi:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wiem to dlateko bo robią je ci chinciole mają brudne łapy i dlateko bo się ich nie smarzy wkłada się je potem do rury wy dechowej na tydzień i gotowe tylko potem podgrzać trza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasbak
miki!!! dlatego i smaży!!!ORTOGRAFIA się kłania:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawodowy piekarz
a ja wiem dlaczego są takie pyszne te frytki z makdonalda odpowiem.jak widac jestem zawodowym piekarzem i wiem co daje sie w dzsiejszych czasach do ciasta na chleb oprócz głównych składników daje sie polepszacze itp chemikalia a co mysleliscie ze do frytek z mc donalda nie dają??? na 100 dają i dlatego sa tak pyszne ze kórwa slinka cieknie, i co najciekawsze ze czy w warszawie czy katowicach czy n.sączu smakują IDENTYCZNIE!!! bo dają tych samych chemikaliów co do domestosa xDDDD albo czemu pasza dla świn jest częścia ich samych hehe to prawda !!! ale i tak lubie jesc te frytki mimo tego ze są chemiczne bo ja cenie smak a nie to czy jest zdrowe bo nawet ten kto nie pali papierosów umiera na raka płuc itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stara babulinka
ja jak sobie obejrzałam film "supersize me" jak gość zamknął w słoiku na 10 tygodni frytki z mc donaldsa i nic się z nimi nie działo, to już sobie odpuściłam kupowanie frytek w macu. co za polepszacze muszą do nich dodawać, że przetrwały 10 tygodni w nienaruszonym stanie! dlatego wolę robić frytki samemu w domu - kupuję mc caina np. łodeczki 1,2,3 fri style i piekę w piekarniku. zawsze się udają, a mc cain naprawdę ma dobre fryty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ostatnio stałam na frytce w maku... Ale zapierdol, może dlatego wam tak smakują te fryty, bo ludzie, który je smażą strasznie się tam pocą i ten pot kapie na te fryty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też uwielbiam te fryty i wogóle to śmieciowe żarcie bardzo mi niestety podchodzi :P A już najbardziej nocą, podczas powrotu z imprezy, czy też na kacu - smakuje jak nigdy! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bimbalek1234
pracuje 5 lat w McDs i moge Wam powiedziec. tak jak ktos mowil, sa robione ze specjalnej odmiany zmieniaka. maja 3 rodzaje dlugosci.sa zamrozone, my je smazymy 3 minuty i solimy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pyszne dla kogo? Chyba tylko dla tuczników robiących syf ze swojego ciała :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość benczy
to prawda gdy zjadlem duza porcje o malo sie nie zrzygalem sa do dupy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Są suche, nie przepadam. Lepsze są domowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sxsddds
Większość już wie, Frytki z MCdonaldu nie są robione z ziemniaków, rtylko z mąki ziemniaczanej !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość managero
rownież potrzebny jest wysokiej jakosci olej a nie olej z biedronki,firma Walter Rau zaopatruje Mcdonalds w olej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość managero
Szkodliwość frytek Podczas obróbki termicznej frytek powstają duże ilości akrylamidu.[potrzebne źródło] Jest on substancją silnie toksyczną o działaniu rakotwórczym. Akrylamid przyczynia się do występowania nowotworów przewodu pokarmowego oraz uszkadza układ nerwowy. :-( smutne ale prawdziwe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość slodkaaa
tez slyszalam o tym ze frytki z mc donalds nie sa z prawdziwych ziemniakown tylko z jakiegos proszku zrobione ktory pozniej przelewaja w formy i mroza i dlatego sa takie rowne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JOSERA np
http://www.ciekawostki.org/naukowe/dlaczego-frytki-mcdonalds-sa-tak-smaczne/ i macie odpowiedź. "Za smacznie i niewinnie wyglądającą żywnością McDonalds kryje sie zaawansowana do niewiarygodnego poziomu nauka, technologia, oraz marketing adresowany głównie do dzieci. Ci, którzy bezkrytycznie połykają korporacyjna propagandę McDonalds (przedstawiającą ich produkty jako dobre, a ich przybytki za wyśmienite miejsca spędzenia w gronie rodzinnym wolnego czasu), powinni zapiać pasy bezpieczeństwa. Mają oni tutaj unikalną okazję dowiedzenia się dużo więcej niż McDonalds chce swoim klientom ujawniać. Smacznego. "

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie ta droga
moze i smaczne ale ja kiedys znalazlem rzese we frytkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×