Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośka xD

Wy też tak fatalnie przezywacie miesiaczke...??

Polecane posty

Gość Gośka xD
no jeszcze nie brałam... ale mysle o tym juz od pewnego czasu....

Gość prawde ci powiem...
teoria ja bym sie nei cieszyla odstawisz tabletki anty a bol wroci jeszcze mocniejszy sama zobaczysz...

Gość Gośka xD
nie brałam... ale mysle o tym juz od jakiegoś czasu... ale to jest droga sprawa...??

prawde ci powiem... ---> nie czytałas uważnie mojego postu :P :P odstawiłam tabletki już prawie 7 mscy temu i bolesne nie wróciły :D :D :D i raczej nie wrócą bo gin mówił, że po 3, 4 miesiącach sie okaże czy tabsy pomogły czy nie ;) i u mnie pomogły a szanse są 50 do 50 % i ja zaryzykowałam i teraz nie żałuję ;) prawdopodobnie u mnie te bóle spowodowane były początkową fazą endometriozy a właśnie często leczy sie ją tabletkami anty ;)

Gość Gośka xD
zagłosowałam :)

Gośka xD ---> jesli o tabsy pytasz to ja płaciłam 7 zł za opakowanie czyli nawet mniej od tego ile wydawałam miesięcznie na Ketonal, Tramal a potem zastrzyki domięśniowe :O

Gość Gośka xD
moze warto zaryzykować....???

Gość Gośka xD
tabsy oczywiście też na recepte...??

Gośka xD ---> nawet jak bedziesz w tych drugich 50 % i po odstawieniu bolesne miesiączki wrócą to przynajmniej nie będziesz cierpiała przez okres ich brania ;) ja sie strasznie bałam co bedzie jak odstawię ale jest wszystko ok i mam nadzieję, że już tak zostanie do końca ;) ;) i teraz na prawdę NIE WIEM co to znaczy mieć okres a miałam straszne przeboje i naprawde nikomu nie życzę tego co ja przeszłam :O a najciekawsze jest to, ze takie bolesne miesiączki zaczęły sie kiedy rozpoczęłam współżycie :P :P

Gość Gośka xD
ja takie bóle mam od zawsze.....:((((

no ja własnie nie od zawsze także idź do lekarza, powiedz o co chodzi i jakie tabsy poleca zacznij brac i zobacz co będzie bo mi dopiero po 2 opakowaniu zaczęło przechodzić a zawsze mozesz przestać brac jak stwierdzisz, ze to nic nie daje

Tak, próbowałam już tabletek i to mocniejszych od tych, które opisujesz:O Nawet dwóch rodzajów jednocześnie... I brałam je ponad 2,5 roku, bo musiałam też z innych względów. I niby wszystko jest ok, jestem zdrowa itd. ale po prostu zdycham czasami. Ale ostatnio, mimo że już dawno nie brałam żadnych tabletek, porobiło mi się coś z okresem, mam jakieś krwawienie w środku cyklu i nie wiem czemu, ale już mnie tak brzuch nie boli jak kiedyś. W sumie dla mnie lepiej, chociaż i tak jest ciężko, tyle że nie wiem, czy to dobrze;)

jestem deską przegrałam życie ---> ahaaaa eee no to Ty wogole masz nie halo :O :D :D :D no cóż taki nasz urok kobiecy :O :O :O ahh tam ;) ja w każdym razie sie cieszę, ze u mnie skończyło sie tak jak sie skonczylo a słuchaj robilas jakies badania u gina czemu masz tak jak masz ?? bo jakas przyczyna musi byc nie ?

Gość Gośka xD
no niby jakaś przyczyna tak... ale nie byłam... za bardzo sie boje... :/

Gość Gośka xD
spoko, mi tez tak wkrecali różni lekarze....

hmmm aha czyli ból wyimaginowany ?? :O ehh moj mi na szczescie wierzył tym bardziej że jak co miesiac lądowałam w szpitalu to widział co sie działo :O u mnie ponoć to i od tyłozgięcia i od tej początkowej fazy endometriozy było

Gość Gośka xD
to coś powaznego...??

tyłozgięcie ponoć nie tzn tam mogę miec problemy w pierwszym trymestrze ciąży ale to niekoniecznie i da sie z tym życ gorzej z endometriozą ale chyba nie mam tzn wyleczona tabsami zostala tzn w 100 % nie wiemy z ginem bo czekalismy z laparoskopią do odstawienia i powrotu bolesnych miesiaczek a teraz gin mowi, ze juz nie trzeba narazie robic badania bo na USG i wogole wychodzi ze ok

Gość Gośka xD
to dobrze... bo te nazwy to tak niezbyt dobrze brzmia... moja sior jest np chora na tryptokokoze... czy jakoś tak... też nie za wesoło...

Gość Gośka xD
paranoja poprostu... można nie mieć dzieci.... :((

Gość Gośka xD
a zaczęło sie tez tylko od takiego bółu....

Goska no to ej zasuwaj do lekarza !!!! tym bardziej, ze siorka cos ma nie w porzadku

Gość Gośka xD
no właśnie i dlatego sie boje....

Gość Tuli Luli
ja na sama mysl o tym,ze mam dostac okres dostaje ciarek-masakra.Ostatnio dostalam w pracy ból nie do wytrzymania ciarki na calym ciele raz zimno raz goraco doslownie kulki z potu milama na rekach.Nawet nie pamietam jak zadzwonilam po siostre zeby po mnie przyjechala bo nie dalam rady sama sie podniesc...a z tabletek to tez tylko ketonal mi pomaga ale dziala dopiero po 30 min......gine.. przepisal mi jaies czopki do pupy:)ale nie odwazylam sie jeszce ich wypróbowac...

Gość Ból nie do zniesienia
Mialyscie tak ze podczas miesiaczki nie moglyscie sie zalatwic bo bol byl nie do zniesienia??? ja tak mam co miesiac:( Przeraza mnie to!