Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość looonka

Trądzik u noworodka???????

Polecane posty

Gość looonka

U mojej 3 tygodniowej córki zaczęły wyskakiwac an twarzy czerwone krostki z białym ropnym wypełnieniem /jak trądzik/ oraz na uszach i przy brodzie krostki koloru skóry. Co to może być? Martwię się ,bo teraz jest weekend a do lekarz mozemy pojs dopiero w poniedzialek

to pewnie potówki.z moimi bliżniakami miałam problemy potówkowe do ok.2 mies.życia i nie pomagało to że byli prawie rozebrani do naga ani kapiele w nadmanganianie.

Gość potówki nie są ropne

czesto to jeszcze sprawa hormonow ktore przekazuje mam przez łozysko..Do 3 mieiaca zycia takie wypryski u niemowlaczka moga sie pojawiac.. Potem cera sie bedzie tylko poprawiac:)

looonka---to nie potowki ,ale tradzik niemowlecy.to w wyniku twoich hormonow ktore przeszly do dziecka. moja polozna doradzila mi punktowe smarowanie krochmalem(zagotuj w garnuszku wody nieduzo wsyp make ziemniaczana i gotuj tak dlugo az sie zrobi papaka,ostudz i gotowe)jak by cos wychodzilo na cialku polecam dodac ten krochmal do kapieli,najlepsze efekty. jednak moj synus mial tych zmian dosc duzo.dlatego jak zasnal nakladalam mu na buzke prawie jak maseczke a rano zmywalam przegotowana woda.po pewnym czasie wszystko zniknelo i obylo sie bez silniejszych specyfikow.

Gość looonka
wyczytałam na innych stronach w internecie, ze niektórzy smaruja te krostki sudocremem, a przeciez to jest na odparzenia

Gość agh...
Moj maluch - 1 miesiac, tez ma, ale tak mu buzke wysypalo ze szok, policzki, brodka, cale czerwone! Bylam u lekarza, mowi ze to przez hormony przekazane przez lozysko, bez sensu jest to smarowac bo pochodzi z wewnatrz. Powiedziala, ze mam sie nie martwic, wiec narazie sie nie martwie

moja siostra dla swojego syna smarowala najpierw spirytusem, tak punktowo wlasnie zeby wysuszyc a pozniej dostala jaks masc a ten spirytus to polozne jej kazaly uzywac a co do sudocremu to tez ma wlasciwosci wysuszajace ;)

kurcze w zyciu bym sie nie odwazyla takiemu malenstwu smarowac buzki ,niczego,spirytusem. lekarka zabronila przechodzi przez skore i dostaje sie do ustroju.

Gość saska
a ile czasu trwa ten tradzik?

saska --to zalezy jak systematycznie pielegnujesz zmiany.ok poltora tygodnia

Gość saska
czy samo przemywanie woda wystarczy???

raczej nie.u nas jak by \"maseczki\"z krochmalu nie pomogl to moglo sie skonczyc na czms mocniejszym,ale naszczescie sie obylo

Gość to mogą być prosaki

Oglądałam kiedyś program w tv, gdzie facet próbował się upić nie pijąc spirytusu. Cały się poobkładał wacikami nasączonymi w spirytusie i po pół godzinie wykazało 0.0. Podobno spirytus paruje zanim się dostanie pod skórę. Ale co do maleńkiego dziecka to nie jestem pewna.

Gość tralalalalala
to nie moga byc prosaki