Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migocia

wezły chłonne?

Polecane posty

Ja na szczęście nie posiadałam wtedy internetu i nie miałam możliwości czytania wszystkiego na temat moich deolegliwości, z czego się cieszę, bo to jest niepotrzebna dawka stresu i strachu.

jednak wiem, ze istaniala strona o nazwie wielka stopa gdzie pisano o ziarnicy i stad myslalam, ze masz cos wspolengo z nowotworem. malo jest stron o wezlach gdzie pisze cos na temat innych chorob niz nowotwory, a to zle bo czlowiek sam sie nakreca...i to zupelnie nie potrzebnie.

dokładnie zgadzam się z Tobą. Powinna być strona, portal, który opisuje choroby (gdzie węzły chłonne, odgrywają główną rolę jako dolegliwość) i nie koniecznie są to choroby nowotworowe. Ja się wcześniej nie wkręcałam co pozwoliło mi zaoszczędzić energię na walkę, ale myślę, że jak miałabym dostęp to też bym z niego korzystała.

to doscy wazne bp jak sie szuka to wiekszoc chorob przy wezlach opisanych jest jako nowotworowe, a pozniej ludzie boja sie isc do lekarza, ze cos \"im znajdzie\". ja szukalam praktycznie wszystkiego, a efekt jest taki, ze zalezalo mi ardziej na diagnozie niz lekarzom, ktorzy juz prawie 2 lata nie wiedza dlaczego mam powiekszony wezel. domyslam sie tylko, ze to niz groznego skoro sie nie pogarsza, a ja dostaje kolejne antybiotyki. pocieszajacy jest tylko fakt, ze chorob z powiekszonymi wezlami jest naprawe bardzo wiele. nawet zwykle przeziebienie daje takie objawy. mimo to wizyta u lekarza jest konieczna, a jak sobie z tym nie radzi to trzeba isc do innego. i meczyc, meczyc i jeszcz raz meczyc o skierowania na dalsze badania i do specjalistow, bo samemu mozna sie na nie nie doczekac.

Gość agaww
Dziewczyny , węzły chłonne mogą być powiększone tak po prostu Też sie kiedyś tym nakręciłam bo mam powiększony na szyi z boku i tak natrętnie o tym myślałam ze az poleciałam do lekarza Wyniki mam ok i powiedział mi wprost że nie ma sensu robić biopsji bo to albo pozostałość po dziecięcych chorobach typu świnka różyczka albo po prostu taka budowa a i powiedział jeszcze że wielkość węzłów chłonnych nie ma aż tak dużego znaczenia ważniejsz a jest ich struktura i budowa i to co w środku Mam nadzieje że udało mi sie was troche uspokoić Pozdrawiam

Gość migocia
tylko chodzi o to ze ja nie mam powiekszonych wezłow bo lekarz laryngolog mnie badał i mówi ze jest wszystko ok! ale pojawił sie teraz problem bo zaczęły bolec....

Gość agaww
podobno jak bolą to jest to mniej groźne niż jakby nie bolały tj przy chorobach nowotworowych nie bolą

Gość migocia
w poniedziałek zobaczę co lekarz bedzie podejrzewał!