Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bo i tacy są w kraju nad Wisłą

Internetowa lista Agnostyków i Ateistów

Polecane posty

Gość Cwok Cwokowienko

Gość Kudaj Kudlacz Rogowicz

Gość marryme
Ja jestem ateistka i mam dość tej nienawiści katolików!!!

Gość Lew Lewakowicz Onucew

To zasuwaj na listę :)

Gość Kupa Towariszczow

Gość marryme
A pewnie,zaraz się wpiszę:)

Gość Kupa Towariszczow
Ty masz dosc czego?To poczytaj sobie gazety-zobaczysz tam prawdziwa nienawisc-do katolikow.

Gość Oleg Smrodylow Kutasiewicz

Gość Mietas Zdzislaw Ateistowicz

Gość Mietas Zdzislaw Ateistowicz
A wiesz komuszku,ze propagujesz komunizm,co jest w Polsce prawnie zabronione?

Gość marryme
Mam dosć tego,że jak tylko sie przyznaje do swojej niewiary to zaraz jestem wyzywana od nienormalnych ,nawiedzonych ,itd.Ja jakoś nie naśmiewam sie z nikogo ,nawet z tego ,że wierzy za przeproszeniem w bzdury(miom zdaniem oczywiście).

Na ateistów niektórzy patrzą jak na wcielenie wszelkiego zła,jak na ludzi pozbawionych wszelkich zasad moralnych,a to przecież nie jest prawda. Spróbuj powiedzieć w pracy,czy szkole,że nie obchodzisz świąt religijnych...

Gość zjazd do zajezdni
wiesz co,ateistko-to co piszesz-to czyste klamstwo.Powiedz mi dlaczego tak charakterystyczne dla niewierzacych?Wystarczy poczytac prase,zeby sie przekonac kto ma racje.Zacytowac ci?Poczytaj np.Wprost.Tam sa takie obelgi pod adresem wierzacych,ktore sie kwalifikuja do prokuratora.To ze sie tak nie dzieje,chyba swiadczy o tym,ze nie ty,a ja mam racje.

Za obelgi publikowane we wprost wiń ich autorów... Religia rani moje ateistyczne uczucia ;)

Gość zjazd do zajezdni
A moje uczucia rania ateisci.Widzisz jaki sens maja jakies listy?To tylko powoduje niezgode.

Gość
wpisałabym się, ale jestem wierząca :P ciekawa jestem czy na tej liście są znani mi ateiści :) ej tak a propos, to czytałam w gazecie artykuł o ateistach i apostatach. pisało tam, że katolicy to ok. 90% polskiego społeczeństwa, a ateiści 10%. nie wspomnieli jednak w ogóle o innych wyznaniach i odłamach chrześcijaństwa. nie rozumiem :/ to co, jak nie katolik, to od razu niewierzący? :/

Jaką niezgodę? Jęśli mówi się,że Polska jest krajem katolickim,to może warto pare spraw wyjaśnić używając do tego celu na początek listy... Ja nie jestem niejstniejącym człowiekiem :) Nie wierzę również w krasnoludki i to jest trochę raniące i dla mnie ;)

Kuraiko to 90% może dotyczy ludzi ochrzczonych,to z wiarą nie ma wiele wspólnego,prawda?

Gość marryme
Wiem ,ze teraz w pewnym sensie jest ,,nagonka '' na katolików,wyśmiewanie sie z moherowych beretów,Radia Maryja,itd.Zresztą nie będe sie rozpisywać na ten temat ,bo każdy wie o co chodzi.Ale abstrahując nawet od tego co sie dzieje w mediach,mnie po prostu chodzi o odbiór mojej osoby.Od kilku lat spotykam się z chamskimi komentarzami od katolików ,a może raczej ,,pseudokatolików(bo dla mnie prawdziwym wyznawcą jest ten kto całkowicie angażuje się w swoja wiarę i jej przestrzega).Pamietam taka historie, jak 2 lata temu spotkałam PRAWDZIWEGO katolika.Bylo to na zapadłej podlaskiej wsi.Biedny rolnik całe swoje życie (i swojej rodziny) podporzadkowal wierze katolickiej,od rana do wieczora.Naprawdę bylam pod wrazeniem ,że można aż tak WIERZYĆ.

Gość
hm, ale wyraźnie pisali o KATOLIKACH, a że pozostałe procenty to niewierzący... a jak sądzę, można jeszcze wymienić prawosławnych, protestantów, muzułmanów i żydów. nie sądzę, żeby w tym artykule chodziło o to, czy ochrzczony wierzy czy nie. tzn pisali o apostazji. ale oczywiście przyjmuje się, że jak ktoś w pisze np. w spisie powszechnym, że jest katolikiem (już nie pamiętam czy to się zaznaczało) to uznaje się tą osobę za wierzącą. chodzi mi o to, że całą niekatolicką resztę autor artykułu wrzucił do jednego wora :/

Gość marryme
sorry za błąd-powinno być -abstrahując

Gość
marryme ----> ale jego wiara była wiarą w Boga czy w Kościół? :/

Gość marryme
jeszcze raz-abstrahujac

Gość zjazd do zajezdni
Taka niezgode jaka tu widzisz.A co chcesz osiagnac ta lista,czy podobnymi dzialaniami?Przeciez juz tu,w tych kilku zdaniach napisanych przez chyba trzy osoby jest duzo jakiejs nienawisci,przeinaczania faktow itd.Kazdy ma prawo do wyznawania religii.Tak jest w konstytucji.Chyba jezeli nie wierzysz to jest jasne,ze z tych praw tez korzystasz.Dlaczego jednak chcesz czegos odrebnego?To oznacza ze nie chcesz aby te swobody byly realizowane.Jakos tej piszacej ateistce nie przeszkadzaja kryminalne wrecz wypowiedzi,zawarte w artykulachrtoznych pism.Wyraza taki sam jak ty poglad.Reszta jest niby nie wazna,a ze rani doglebnie innych-to niby nic.Od takiej wymowy artykulow az sie roi w mediach.W tym kierunku chcesz isc?

Właśnie o to chodzi,by nie wrzucać wszystkich do jednego worka. Ta lista nie ma na celu odwodzenia kogokolwiek od jego przekonań. To jest sposób na powiedzenie jednym,że nie są osamotnieni w swoich poglądach,a innym,że istnieją odmienne niż ich własne.

Gość zjazd do zajezdni
marryme-naprawde chyle czola przed tym,ze jako jedna i chyba jedyna ateistka przyznajesz ze jest nagonka na katolikow,Radio Maryja itd.Z takimi ludzmi od razu inaczej sie rozmawia.A popatrz ilu tu,na tym forum jest takich,ktorzy wbrew ewidentnym faktom wciaz kategorycznie tej nagonce zaprzeczaja.Jak dyskutowac na takiej plaszczyznie?Malo jest niestety uczciwych,jak ty,wsrod ateistow.

zjazd do zajezdni czy Twoim zdaniem ludzie niewierzący powinni się ukrywać? Czy Twoim zdaniem wszyscy niewierzący są odpowiedzialni za nienawistne wypowiedzi jakiejś grupy,czy w.g tej zasady wszyscy wierzący są odpowiedzialni za nienawistne wypowiedzi np. Rydzyka? Bo ja mam inne zdanie na ten temat... :)

Gość marryme
Kuraiko-to byl prosty rolnik,ale miał ogromną wiedzę,jego religijność nie polegała tylko na klepaniu zdrowasiek w kościele(jak wiekszość w mojej rodzinie:)cytowal pismo święte na pamięć.On mial taką pewność w istnienie Boga ,że ja bylam naprawdę pod wielkim wrażeniem,że można aż tak.Przecież jakby nie bylo żyję otoczona samymi katolikami:),ale raczej malo który z nich bylby w stanie wymienić choćby kilka postaci z Pisma Swiętego.