Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem/

SPOWIEDZ...tabletki..dostane rozgrzeszenie..?

Polecane posty

Gość nie wiem/

kobietki czy spowiadacie sie z brania tabletek...? i czy dostajecie rozgrzeszenie..? bo przeciez nie moge powiedziec ze przestane je stosowac..wiec czy wowczas ksiadz da mi rozgrzeszenie...?

Gość nie wiem/
i pytam calkiem powaznie..jakie macie doswiadczenia...bez zartow...

Gość Nineq
mojej kumpeli mama sie raz wyspowiadala, to raz, ze dostala potezny opieprz od ksiedza i odmowil jej rozgrzeszenia, tak nia to wstrzasnelo, ze odstawila i o malo znowu w ciaze nie zaszla...

Gość a co to znaczy nieomal w ciężę

Gość a uważąsz że jest
to grzech? czy branie tabletek jest łamaniem 5 przykazania? moim zdaniem nie, więc nie ma potrzeby spowiadania się z 'brania tabletek' ...inna sprawa z tym nieszczęsnym 6 przykazaniem... według którego każde współżycie nie będące środkiem do poczęcia dziecka jest grzechem :P

Gość nie wiem/
no wlasnie..;/ wiec juz sama nie wiem...antykoncpecje uwaza sie za grzech wiec chyba musze sie spowiadac...ale boje sie...............

Gość a uważąsz że jest
i jeszcze jedno- przecież, to Twoje sumienie podpowiada Ci z czym jest Ci źle i z czego chcesz się 'wyspowiadac' :) i nie panikujcie- jeśli ksiądz Cię opieprzy, to Ty masz takie samo prawo, żeby go opieprzyc

Gość spowiednik mnie jeszcze nie
zapytał o to -chociaż nie biore tabletek ... tez uważam,że nie ma się z czego spowiadac !

Gość nie wiem/
no tak..ale jakied ogolnie zasady panuja..i jesli mam swidomosc ze antykoncepcja uznawana jest przez kosciol za grzech... to bede sie zle czula nie spowiadajac sie z tego... czuje sie ...w kropce:(

Gość a uważąsz że jest
antykoncepcja to grzech... gdzie tak pisze? 10 przykazań nas obowiązuje przede wszystkim- branie tabletek nie jest łamaniem ani przykazania 'nie zabijaj' ani 'nie cudzołóż'- to przykazanie z resztą, łamią chyba nawet 12 latki (bo przecież 'grzeszne myśli', to też cudzołóstwo :O więc nie przesadzajmy)

Gość a uważąsz że jest
jasne... bo co im szkodzi, żeby kobieta miała 7 dzieci i nie miała co do garnka włożyc. Faceci na temat rodzicielstwa, w znaczeniu- rodzenia dzieci, w ogóle nie powinni się wypowiadac

Gość ale ty durna jestes
tak sie ksidza boisz... dupy dajesz, tabletki wcinasz nie masz zamiaru przestac i ty sie spowadac idziesz??? wszyscy katolicy sa tak samo debilini!!! bo albo przyjmujesz religie z jej wszystkimi za i przeciw albo jestes taka chora hipokrytka jak te wszytkie mohery!

Gość nie wiem/
no tak w sumie racja..:> gorzej jak mnie zapyta czy stosuje antykonpcje..bo o seksie przed slubem bede musiala powiedziec;/

Gość a uważąsz że jest
powiedz, że tak, bo przecież ksiądz robiłby problemy, żeby ochrzcic dziecko, którego rodzice nie mają ślubu... :O sami se problemy robią w tym kościele :P

Gość nie wiem/
swietna wypowiedzl;/ jestem katoliczka, wierze w Boga, chodze do kosciola, ale nie musze byc ortodoksyjnie wierzaca... biore tabletki i kocham sie z facetem bo laczy mnie z nim cos pieknego..nie widze w tym nic zlego.. tyle tylko ze nie jest to do konca zgodne z penwymi zasadami kosciola...dlatego sie z tego spowiadam..

Gość a uważąsz że jest
ale ty durna jesteś---> Bóg i wiara, to jedno... a kościół i prawa- to drugie, więc się tak nie 'wzniecaj'

Gość dokładnie.
kościół czasami ustala SAM zasady które z wiarą jakoś nie do końca mają wiele wspólnego...

Gość nie wiem/
no wlasnie... szkoda ze nie moge pogadac w 4 oczy z Bogiem:) wyjasnilabym mu swoje stanowisko i napewno bysmy sie dogadali:)))

Gość nie wiem/
ale widze ze temat was interesuje..ciekawe jak radza sobie inne kobietki? jest tu cala masa pan stosujacyh antykoncepcje...prosze o wasze zdanie:)

Gość dokładnie.
Ja się nie spowiadam z tabletek. Raz tylko ks. mnie się zapytał więc mu powiedziałam że biorę. Rozgrzeszenie mi dał ale pod warunkiem że "przestanę brać tabletki albo przestaniemy współżyć" (bo same tabletki bez seksu to nie grzech)...

Gość mirmiłka
a mi gin przepisał tabsy na 3 cykle po to aby po ich odstawiniu ułatwić mi zajście w ciążę. I w czasie brania tabsów oczywiście współzyliśmy z mężem. To pewnie też nagrzeszyłam przez te 3 miesiące dobrych parę razy;)

Gość to to jeszcze nicposłuchajcie
ja ostatnio gdy sie spowiadałam mówiąc "złamałam 6 przykazanie" trafiłam na księdza który mi powiedział że jestem szmatą wsiąkającą wszystkie brudy i ścieki. to była chyba najbardziej upokarzająca chwila w życiu, taki tekst w konfesjonale. sam sex przed slubem jest dla nich czyms strasznym, a jeszcze antykoncepcja hmmm...

Gość to to jeszcze nic posłuchajcie
a kiedys w rekolekcje jak stałam w kolejce to przez przypadek usłyszałam jak kobieta ok 50tki spowiadała sie ze stosunku przerywanego

Gość sssaczek
jeżeli chcecie poznać stanowisko KRK w tej sprawie radze przeczytać encyklike Humane Vitae.