Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulalalalalala

corka moich sasiadow dzis ma slub

Polecane posty

Gość ulalalalalala

mieszka ze swoim facetem u rodzicow, maja polroczne dziecko. wystroila sie w dlugi , bialy welon. na dodatek narzeczony okolo poludnia wzial swoje rzeczy, pojechal do siebie i stamtad po nia przyjechal jak gdyby nigdy nic. co za kicz! nie wspomne o balonikach na klatce schodowej i kwiatuszkach, jako wskazanie drogi do panny mlodej. jakby jej chlopak nie znal. przeciez tu mieszka :)

Nie masz innych problemów? :O A to jak sie ubrała to jej sprawa. Niby tacy nowocześni sa ludzie a bała suknia ich dziwi. Gdyby tak szytwno się tego trzymać to 99% nie powinno takiej ubierac :O Kwestię balonów i kwiatków na klatce pominę bo trąci kiczem :O

Gość ulalalalalala
nie chodzi mi o suknie tylko o ten welon. dobrze, ze nie poszla w welonie i z dzieckiem na rekach.

Gość Aspeaker
jezu, no i co z tego, chciala to miala welon, ludzie zyjcie i dajcie zyc

ale sluchaj o co ci chodzi? zazdrosna jestes? ja sie ciesze ze wzieli slub, maja dziecko, to co z tego ze mieszkaja u rodzicow? moze na dniach sie wyprowadza... a tobie nic do tego bo to nie twoje zycie ja sie ciesze bo na pewno sa szczesliwi i nie uwazam ze baloniki czy cos to jakis kicz, ich slub i oni decyduja i moga sobie wszystko zrobic bedziesz miala swoj slub to zadecydujesz co chcesz miec i bez balonikow sie chyba nie obejdziesz

i co z tego, ze ma dziecko i suknie z welonem? nie rozumiem o co chodzi? chyba dobrze skoro masz takie staroswieckie poglady, ze wogule bira slub, prwda? nie wiem laczego sasiedzi maja w zwyczaju zagladac komus do mieszkania. nie wiem skad sie biora tacy ludzie..

Gość ulalalalalala
znowu ktos wyskakuje z ta zazdroscia. tylko o co? ja slub juz mialam. rok temu. i wcale nie krytykuje tego, ze mieszkaja z rodzicami, bo ja tez mieszkam u tesciow. tylko po co ta szopka? nie mogli ludzie po prostu wyjsc razem z domu?

Gość ulalalalalala
sorry, ja im do mieszkania nie zagladalam :) a staroswieckie poglady to maja wlasnie ludzie, ktorzy mysla, ze kazda panna mloda musi isc do slubu w welonie. obojetnie, czy dziewica, czy dzieciata. welon musi byc i juz.

Gość szczerości nigdy dość
HAHAHAHA HA HA HAHA HAHA HAAAAAAAA HA! a tobie zazdrość, bo sąsiadka nie zaprosiła nawet na ślub i musiałaś przez dziurkę od klucza lub judasza, względnie podglądając zza firanki obserwować :D oczywiście, w takiej sytuacji posostaje tylko szydzic i krytykować! taka już mentalność mieszczuchów ze śmierdzących blokowisk, że gorsi są niż prości ludzie ze wsi - krytyka ponad wszystko, ale wsadzić nos i oko trzeba wszędzie, chociażby po welok/suknię panny młodej! Zepewne jesteś w dodatku samotna, stara i niechciana i cudze szczęście kole Cię w oczy! Sama zapewne tez wystroiłabyś klatkę, gdybyś tylko miała szansę na ślub....niestety tylko podglądasz i już zawsze będziesz tylko wredną, z mentalnością wiecznie niepocieszonego babiszcza osobą. Pamiętaj o tym codzinnie rano patrząc w lustro! serdeczne pozdro ;)

Gość gownoprawda
mam 2 pytania skoro mialas slub : 1. bylas dziewica gdy szlas do slubu ? 2. mialas welon?

Gość ulalalalalala
do autorki powyzszego tekstu-- slepa jestes, czy jak? napisalam, ze jestem mezatka. i to bardzo szczesliwa. a wy moze nigdy nie patrzycie, jak ktos znajomy soe hajta? zaslaniacie oczy, tak? a na slub mnie nie zaprosili bo ja ich tez nie zapraszalam. a co to moja rodzina? duze, wiejskie wesela, na ktore zaprasza sie sasiadow nie sa juz modne!

Gość ulalalalalala
1. tak 2. tak

Gość ulalalalalala
i bylam z tego bardzo dumna!

Gość gownoprawda
w to pierwsze ciezko mi uwierzyc, ale jelsi to prawda to gratuluje ;) nie czepiam sie, w takim przypadku Twoje zdanie nie powinno nikogo razic, masz prawo do wyrazania wlasnej opinii.

kobieto zrozum, dla nich to byl szczesliwy dzien i nie chcieli moze po prostu normalnie wychodzic? zapewne ty tez robilas szopki i widac ze zadzrosna jestes, nie wiem czemu, swoj slub mialas, moglas sama decydowac co na nim bedzie wiec dlaczego ich krytykujesz ze oni chcieli tak a nie inaczej?

chciala miec welon to miala i tyle. nie kazda dziewczyna chce mic dzis wielon i uwierz mi, ze nie ma to nic wspolnego z dzewictwem. jednym laskom podoba sie welon innym nie i koniec.

Gość ulalalalalala
aaa, bo to pewnie dlatego, ze jedyny slub na ktorym bylam to moj wlasny.az bym zobaczyla jak u innych jest a tak to tylko podgladac moge na klatce schodowej co sie dzieje. ze wsi jestem to mnie nie uczono obycia

Gość ulalalalalala
to uwierz. i powiem wiecej: znam jeszcze pare dziewic w moim wieku. ludziom sie wydaje, ze w dzisiejszych czasach zanikaja wartosci. ale sa ludzie, ktorzy zyja wedlug przykazan.

Gość gownoprawda
kiepski podszyw....

Gość gownoprawda
wiec jesli tacy są to chwała im za to! ;)

ale nie kazdy jest wierzacy i ma ochote zyc wedlug przykazan. skoro jestes katoliczka to nie wiem skad ten brak tolerancji dla innych.

Gość ulalalalalala
ten podszyw to dopiero napisala jakas zazdrosnica

Gość sz
naucz się dewotko kolejnych przykazań - zawiść, drwiny to grzech. i jeszcze ważniejsze przykazanie - nie wtykaj wgednego nosa babiszczu w nie swoje sprawy. Lepiej podaj mężowi obiad, bo znów dostaniesz po pysku, że zupa była za słona - bo zapatrzyłaś się w okno jak para młoda celebruje swoją uroczystość. a teraz won do garów!

Niech każdy patrzy na siebie a nie na innych.Weź spójrz na swoje wady.Mają dziecko,teraz biorą ślub,ważne że oni są szczęśliwi.

Gość ulalalalalala
mnie to po prostu razi. przez takich ludzi slub i jego symbole traca swoje znaczenie i urok. dlatego ludziom sie wydaje, ze wszystkie laski sypiaja ze swoimi chlopakami i tak trudno im uwierzyc, ze sa wyjatki. wszystkich zamyka sie w jednej szufladzie.

Gość ulalalalalala
sz - kolejna baba, ktora uwaza, ze kazda zona stoi przy garach? moze jeszcze pierze mezowi gacie? te czasy minely. a jesli ty jestes taka starodawna zona to wspolczuje.

Gość dalkla
ulalalalalala a ile masz lat

to badz z tego dumna i sie ciesz ze ty bylas dziewica w dniu slubu jak niby nalezy... jestes niby katoliczka ale toleranckji to u ciebie jak kot naplakal..:o zajmij sie swoimi sprawami a nie sasiadow ktos sie cieszy slubem a ty musisz krytykowac, ponizac i wyzywac...

Gość ulalalalalala
mam 25 lat ponizam, wyzywam? chyba sie zagalopowalas. a prawda jest taka, ze dziewczyny zakladaja te welony , bo po prostu taka tradycja. bo mama i babcia chce. a moze wstydza sie przed ciociami-tradycjonalistkami- ze nie sa juz dziewicami. jak wszystkie beda nosic welony to nikt sie nie skapnie, prawda? a pozniej znajduja sie takie niedowiarki, ktorym trudno uwierzyc, ze ktos jest dziewica.

Gość milka20o
a jest u was taka tradycja ze jak dziewczyna jest dziewica to w koscie kolo oltarza idzie ze swieczka