Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veronka23

nie umiem zakładac tamponu- wstyd!!!!

Polecane posty

ale napisalas ze ty czegos uzylas zeby nawilzyc wiec ja nie wiem czemu tak sie dzieje... a uzywasz najmniejszych jakie sa dostepne?

Gość najlepiej zacznij
kurcze jak masz okres, to chyba jesteś mokra, no nie?

Gość veronka23
A może nie chce wejśc bo nie mam okresu?no nie wiem już:o czy bez okresu można wkładac bo chciałam się nauczyć, wyjazd już niedługo😭

oj ja uzywam tamponow nawet pod koniec okresu i wtedy nie bardzo jestem mokra:P wiec mnie to troche boli takie wkladanie ale boli przez moze sekunde? a jak jest poczatek okresu to nie powinno byc problemu

Nie czulam, ale początki mialam podbne do twoich, wiec wiesz:Dwszystko przed Toba! a w ogole jak ja to mowie, grunt to zalozyc, ze wlozysz i juz. Pozytywne myslenia..bo jak z gory się denerwujesz i mowisz sobie, nigdy tego nie wloze to Ci napewno nie wyjdzie.

bez okresu mozna ale jesli ejstes sucha to tylko siebie skrzywdzisz:P uzyj czegos co porzadnie cie nawilzy i wtedy jak bedziesz mokra to mozesz sprobowac wlozyc;)

Gość veronka23
Mam rozmiar normal, może to wina maeki, ktoś używał naturella?kurde a takie są fajne pachnące😭 ja sobie palca na sucho tez nie wsadze bo mnie boli i mam parcie jakby na sikanie?:o

heh, ja pierwszego tampona założyłam w wieku 12 lat i nie miałam problemu. :). ale nie o to chodzi żeby Cie zdołować, tylko Ci pomóc. mówię Ci - trening czyni mistrza ! na pierwszy raz proponuję tampony z aplikatorem. przeczytaj dokładnie instrukcję i zapoznaj się z budową kobiecej pochwy od strony teoretycznej.. a później praktycznej ;P ;) będzie dobrze ;)

Gość obejrzyj xxx

co to jest maeka?:P kurde no bo chyba nie masz cipki jak wiadro nie? jestes ciasna to boli! musisz uzyc czegos bo wyglada na to ze inaczej nie da rady

Gość veronka23
Tzn , że w czasie okresu łatwiej go wsadzić? ale przecież krew nie ma poslizgu?:o może poczekam i spróbuje w okres ale boje sie, ze wtedy bedzie juz za pozno, nie naucze sie i bede chodzic z podpaska na plazy😭 boze jakie ja mam problemy, normalnie wstyd, ze mam 23 lata i nie umiem sobie tampona wsadzic😭

Ja raz zakupilam naturella i mi sie niespodobaly i caly czas trwam przy ob. Kup sobie te najlatwiejsze i najmniejsze a pozniej przerzucaj sie na wieksze i trudniejsze do aplikacji!

Gość najlepiej zacznij
dziewczyno, ucz się podczas okresu - najlepiej w ten dzień kiedy masz najobfitsze krwawienie. teraz to ja sie nie dziwie ze Ci nie wchodzi. ja bym chyba zwariowała z bólu jakbym sobie chciała wsadzić w normalny dzień

dlaczego wstyd? to zaden wstyd! a mi sie wydaje ze wlasnie krew sprawia ze czujemy poslizg i w czasie okresu jest o wiele latwiej wsadzic tampona;)

Gość veronka23
Ale ja chce się nauczyć je normalnie wkładac bez żadnych wspomagaczy.Bo potem jak bede to robić?:o ale sie zdołowałam, wszyscy potrafią tylko nie ja😭 już mnie psipsia boli od tych prób😭

a czego uzywasz zeby byl poslizg?:P sluchaj na sucho to tez prawie kazda ma problemy a wczesniej wogole tamponow nie uzywalas? to jest dopiero twoj pierwszy raz?

Gość veronka23
Nie wiedziałam, że w okres łatwiej wchodzi, myślałam, że to bez róznicy i się trochę podszkole przed @.EW takim razie może faktycznie poczekam na okres i wtedy spróbuje ale coś to cienko widze😭

Gość obejrzyj xxx
to cie nie bedzie bolała

ale to twoj pierwszy raz tak? no wiesz kazda za pierwszym razem nie robi tego doskonale wiec sie nie stresuj;) poczekaj do okresu bo to najlepszy moment:Pi tampon powinien ci wejsc bez problemu i pamietam ze nie pach na sile i sproboj pod katem bo tak jestesmy zbudowane;)

Gość veronka23
posmarowałam czubek troszke wazelina ale nie wszedł:o no to dzięki, że mnie uświadomiliście, że podczas okresu wchodzi łatwiej bo ja chyba zawsze próbowałam na sucho:o. nigdy nie udało mi się wsadzić:o

ja zaczynałam od tampaxów z aplikatorem i pierwsze 3 zmarnowałam 4 juz wszedł gładko, ale robiąłm to podczas poczatku okresu, następne poszły bez problemu, miałam wtedy 19 lat teraz używam głównie do pracy i tylko tych z aplikatorem bo mozliwość ubrudzenia się mniejsza niż przy zwykłych

Gość veronka23
Ten z aplikatorem tez kiedyś próbowałam ale tak samo nie chciał mi wejść.Ja głupia na sucho włkładam i dziwie się, że mnie boli:o

Gość veronka23
No właśnie tak sobie przypominam, że nigdy ich w czasie okresu nie próbowałam wkładać:o Zawsze kupowałam wcześniej, żeby się nauczyć i w razie @ być już przygotowana na aplkacje:o

Gość nie wyczułyście prowokacji
? :D:D:D:D

Gość gość
Ja tez nie umiem, mam 15 lat i co okres to próbuję i nie potrafię. Wciskam na chama, pod różnymi kątami, do tyłu, do przodu, jak tylko. Palec cały wchodzi a ten cholerny tampon do ku*wy nędzy nie. Szlag mnie trafia. Czuję taki jakby opór i ból, i wciskam i nic. o co chodzi???