Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komada

swiadek w sadzie...

Polecane posty

Gość komada

czy jak ktos podal mnie na swiadka do sadu bez mojej zgody to mam obowiazek sie stawic na rozprawe?

Gość no wiec
jesli dostaniesz wezwanie to niw masz wyjscia i musisz sie stawic, ja ostatnio tez mialam takie pytanie do mojej kolezanki z sadu i ona tak odpowiedziala :)

Gość komada
a musze zeznawac.... czy moge powiedziec ze nic na ten temat nie wiem

paskudna sprawa za składanie fałszywych zeznań grozi kara pozbawienai wolności nie pamietam ile. Byłam w podobnej sytuacji i zanim mnie wezwano siedziałam na korytarzu z oskarżonym- parodia

Gość grzywna to nic
ale moga cie sila doprowadzic - w eskorcie policji :P

Gość komada
kurcze to chyba bede musiala jednak isc na ta sprawe tylko nie rozumiem dlaczego ta osoba podala mnie so sadu za swiadka a pozniej sie pyta mnie czy moglabym zeznawac na jej korzysc to po co sie pyta jak i tak juz mnie w to wciagnela

Gość komada
to juz wolalabym ta eskorye niz grzywne :)

mało tego jak sie bedziesz migać moga zamknać i przetrzymać do rozprawy.A oskarżony moze się akurat nie stawić z powodu choroby. to sa anomalia naszego prawa.

Gość komada
eskorte

Gość mów że nie pamiętasz
i już, za luki w pamięcie karać nie mogą :P albo wyślij do sądu zwolnienie lekarskie.... Lepper zawsze tak robi :P

Gość komada
no tak tylko zwolnienie lekarskie przeciagnie tylko ta sprawe a nie rozwiaze jej...

no "Endriu" przeciąga w nieskończoność.... najlepiej powiedz, że nic nie pamiętasz w temacie i tyle.

jasne i bedziesz miała problem z głowy.Jak nie chcesz być w coś wmieszana to na pytania odpowiadaj nie wiem lub nie jestem pena itp. Chya ze widziałaś wszystko dokładnie.

ja kiedyś musiała być na takim przesłuchaniu to mówiłam "nie przypominam sobie", albo 'jest tak jak, jest napisane w dokumentach" tak mi poradził znajomy prawnik.

musisz sie stawic jesli dostaniesz wezwanie, beda Ci zadawac pytania wiec nie wiem czy uda ci sie na kazde odpowiedziec ze nic nie wiesz, za niestawienie sie grozi grzywna lub doprowadzenie przez policje

Gość komada
najgorsze jest to ze to nie jest nic trudnego do zapamientania :) i nie ma tych faktow zbyt duzo a nie chce sie mieszac bo ta sprawa nie dotyczy mnie co jej strzelilo do glowy zeby mnie podac za swiadka

Gość marcysiankaaa
mnie sie też to zdarzyło. Byłam wsciekła. Mówiłam, ze nie wiem, nie jestem zorientowana itp

mi rowniez, a najgorsze jest to ze sprawa sie powtarza i powtarza i powtarza i za kazdym razem mnie wzywaja i to w takich rannych godzinach paranoja