Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca niewiedzaca

co jest zdrowsze dla cery? uzywanie kosmetykow czy nie?

Polecane posty

moja mama ciagle piszczyy mi nad uchem, ze uzywam za duzo kosmetykow i od tego mam krostki i zaskorniki.a wcale tych kosmetykow duzo nie uzywam, bo mam tylko zel antybakteryjny garniera i krem. cere mam mieszana sa miejsca gdzie totalnie mam wysuszona skore a np na czole wydziela sie duzo sebum. jakbym nie uzywala kosmetykow w ogole to moja cera swiecilaby sie jak zarowka. mowi nawet zebym peelingow nie sosowala, z eona jakos nigdy nie stosowala i zyje. fakt, cere ma ladna. dziewczyny co wy na to, jak dbacie o swoja cere i jakie satego efekty.prosze o rade. przenioslam temat ze zdrowia i urody, bo tam raczej nie ma ludzi.a dyskusja ogolna tez sie nadaje do tego typu pytan:)

Gość bvbc
niektorzy twierdza ze nasienie

ama_leta-->dzeki.ja wasnie nie wiem co mam ze soba zrobic.:( chcialabym sie pozbyc tych zaskrnikow i wagrow i pojawiqajacyhc sie d czasu do czasu pryszczy ale juz w nic nie wierze.ostatani swedzi mnie w ogole twraz;|ale chyba zaczne stosowac szare mydlo, myc twraz w mineralnej lub przegotowanej twarzy i smarowac jakimis kremami.eh:(

Przez długi okres czasu myłam twarz delikatnym żelem i wodą mineralną. Nie używałam żadnych kremów, peelingów i moja cera była w fatalnym stanie: mega tłusta, bardzo sucha, pełno zaskórników, małych krostek. Teraz myję twarz żelem, przecieram tonikiem, smaruję kremem i po roku widzę poprawę: cera w ogóle nie jest sucha, wygląda na czystszą.