Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktory...

Ktory...

Polecane posty

Gość Ktory...

tusz daje efekt teatralny rzes czyli chodzi mi generalnie o ich piekne wydluzenie?

Gość prosze poradzcie jakis

Gość timbim
Z tuszami chodzi raczej o technikę malowania rzęs niż sam tusz. Po wyciągnięciu spirali z opakowania, zawsze lekko na nią dmucham by tusz lekko przesechł i nie był zbyt kleisty, dopiero wtedy nakładam go na rzęsy. Jesli chcesz wydłużyc rzęsy najpierw muśnij tuszem same końcówki rzęs (ruchem wzdłuż linii rzęs lewo-prawo a nie jak zazwyczaj tuszujemy od dołu do góry), najpierw jedno oko, potem drugie, odczekaj chwilę aż tusz przeschnie i dopiero wtedy nałóż tusz "normalnie" od nasady rzęs aż po końcówki. To pierwszy sposób. Sposób drugi: przed tuszowaniem przypudruj delikatnie rzęsy pudrem, wtedy dodatkowo je pogrubisz. Nakładając tusz na całe rzęsy równocześnie zamykaj oko i szczoteczką staraj się maksymalnie "wyciągnąc" rzęsy do góry. Bedą wtedy mega długie. Chodzi o koordynację tych dwóch ruchów: zamykanego oka i szczoteczki. Spróbujesz kilka razy, zrozumiesz o co chodzi. To takie moje tricki.....gdy byłam kiedyś u kosmetyczki na makijażu sama kosmetyczka dziwiła się że po makijażu oczu cieniami wolę sama wytuszowac rzęsy, przyznała że faktycznie robię to dokładniej i lepiej od niej ;-)

timbim -> a żeby je pogrubić? czy tylko ten puder, czy może jest jeszcze inny sposób?

Gość znam te triki
ale mimo wszystko nie zawsze dzialaja, dobry tusz to np. Loreal Dould Extension, bardzo ladnie wydluza