Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 20 lat

dlaczego 85 ciaz to wpadki?

Polecane posty

Gość mam 20 lat

o czym to swiadczeny? o nieodpowiedzialnosci czy tez o malej wiedzy na temat antykoncepcji?

Gość 200 na osobę
a kto ci powiedział, że az tyle?

Gość o tym że się najlepier rucha
po pijaku

Gość mam 20 lat
wiele mamusiek z tego forum ma po 20-21 lat i twierdza ze ich ciaze byly planowane.Po co tak siebie tlumaczyc przeciez wiadomo jak bylo.

Gość 200 na osobę
a ja też słyszałam o tym, że teraz wiele młodych dziewczyn planuje ciążę, żeby odchować dziecko jeszcze podczas studiów ( czesto zaocznych). Póżniej, z odchowanym dzieckiem, maja większe szanse na prace.

Gość rupieć
hehe No jasne,ze wiekszosc 19-21 zaliczjaa wpady,no coz jak się nie potrafi urzymac pochwy nawodzy hehe

Co z tego, że wpadka? Ciąża będąca wynikiem wpadki też może być chciana, a dziecko od samego początku kochane. Równie dobrze można zaplanować ciążę, a potem nie pokochać własnego dziecka.

Gość rupieć
OO mloda swedzaca się buntuje hehe oj jakmiwas zal malolaty maajcedzieciaki,dzieci rodza dzieci wstydddddd

Gość mam 20 lat
hmmmm na studiach dziecko odchowac fajnie buhahahaha.Ja pytam powaznie

oj chyba pogoda zle wpływa niektórym na nastrój :P czy to takie przyjemne pluć ciągle jadem ??? co z tego że dziecko w wieku 20 lat ich sprawa jak sobie radzą ważne że dbają i kochają dziecko

Gość mam 20 lat
pogoda jest piekna :)

Gość Niekapek
85% ciąż to wpadki dlatego, że 85% par nie udaje się ustrzec przed zapłodnieniem w chwili, gdy dziecka chcieć nie chcą (albo tak im się wydaje). Efekt lekkomyślności najczęściej. Na nic wiedza, raz da się człowiek ponieść emocjom i gotowe :) Można 35 lat mieć i 3 fakultety i wpaść, ludzka rzecz, tak samo jak złamanie ręki czy poślizgnięcie się na skórce banana. Nie ma co demonizować.

Gość Niekapek
*mieć nie chcą

Gość wozeczek fajny
mi jest zal takich dziewczyn zamist tak jak rowiesnicy na studiach czy w szkole robia rozne fajne rzeczy.A one musz sie dzieckim zajmowac.

Gość wozeczek fajny
ja urodzilam majac 28lat i to jest fajny wiek studia skonczone , 3 lata po slubie, kawalek swiata zwiedzilismy.6 lat pracuje w pewnej zagranicznej firmie.Mam swoj dom samochod.Jestem juz dorobiona:) wiec nadszedl czas na dziecko.Nie musze na dziecku oszczedzac tak jak wiekszosc mam na kafe czytalam wiele topikow typu ile tracicie na dziecko, i ze np ze kupuja tanie wozki itd.Ja nie musze na niczym oszczedzac

Gość Niekapek
Co racja to racja, nie wyszaleją się. Cierpienie mniejsze, jeżeli dziewczyna nie ma swędzącego tyłka i nie nosi jej po dyskotekach. Ale przecież nie wszystkie są takie "udomowione". Z drugiej strony zaś nie rozumiem dlaczego wpadki przypisujecie tylko 20-latkom. Przecież również 33-letniej matronie, mężatej, ustawionej, może przydarzyć się wpadka, warunkiem wystarczającym jest fakt, że dziecko jest w danym momencie niechciane.

Gość Niekapek
wozeczku - a słyszałaś o takim powiedzeniu, że bogaci nie są bogatymi dlatego, że dużo zarabiają, ale dlatego, że niewiele wydają? :) (cytat nie dosłowny :P) Mówiąc między nami, to ja jestem tak okrutnym skąpcem, że choćbym w lotto wygrała, to bym wydanie każdej złotówki rozważała i analizowała :P No i doceniam rozsądne podejście do pracy - wiele kobiet nie zdecydowałoby sie teraz na dziecko, gdy już są "wkręcone" w pracę, i tylko czekają na awans.

to racja że 20lat to sie pewnie nie wyszalała my rok temu zaczeliśmy myslec o dziecku jak ubiegłe wakacje wysdzaleliśmy sie na maksa i wszytskiegfo spróbowaliśmy

ciekawe ile z tych wpadek to wpadki zaplanowane przez kobiety (bo np. \"misiu\" sie jeszcze nie oswiadczyl itp.)

Gość bziczek
85% ciąż to wpadki ale moze w przedziale wiekowych 18-20 lat. Moze to też zależy od środowiska w którym "obracają się"dziewczyny? Osobiscie na palcach jednej ręki policzę moje znajome które "wpadły". Co innego wpadka takiej młodej kobiety, a inaczej "wpadka" w małżeństwie. Dla mnie niesamowitym obciachem byłoby gdybym musiała isć do rodziców i mówić że wpadliśmy... Oczywiscie zdarza się, ze gumka czy pigułka zawiodą ale wpadk w wiekszosci przypadków wynikają z braku antykoncepcji i liczeniu na fuksa.

Gość ale jajaaaaaaaa
jak może być 85 % wpadek, jak tu wszystkie dzieci zaplanowane od dawna, dziewczynki na początku miały dzieci w postaci lalek, a co niektóre to już w wiieku 16-18 lat były do "przodu w seksie" ale nie w nauce.