Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alba.alba

utajone oszustwo w kosmetykach!!!!!!

Polecane posty

Gość alba.alba

Niedawno się dowiedziałam, że wszystkie produkty z branży kosmetycznej czy chemii gospodarczej produkowane na rynek Europy Środkowo-Wschodniej (czyli Polski!!!!) są o wiele gorsze niż na rynek niemiecki - obojętnie jakiej firmy. Czyli np. taki żel Palmolive sprzedawany w Niemczech jest o wiele lepszy niż ten sam rodzaj żelu Palmolive, który możemy kupić w Polsce. Skandal! Jak się o tym dowiedziałam, to się straszenie wnerwiłam. O tym wiele osób pisze w internecie, więc są to informacje wiarygodne, wiele osób widzi różnicę, która najbardziej jest widoczna w proszkach do prania. Ja się o tym dowiedziałam jak czytałam na forum o proszkach do prania, żeby się dowiedzieć, który jest lepszy. I nie przypuszczałam, że Persil w wersji niemieckiej pierze o wiele lepiej niż Persil w wersji polskiej. Dlatego tyle jest na allegro i na ryneczkach ofert proszków z rynku niemieckiego. Ja ten proszek to mogłabym jeszcze przeżyć, bo co za problem kupować w ten sposób jeden proszek żeby patrzeć na kod kreskowy, żeby to była wersja niemiecka a nie polska, ale z kosmetykami???!!! Używam różnych kosmetyków różnych firm i ciężko się zaopatrywać za każdym razem w wersje niemieckie. Taki Schwarzkopf czy Nivea kupiona w polskich drogeriach czy marketach ma podobno o wiele uboższe działanie niż ta zakupiona w niemczech. Co wy na to????

Gość KurdeKurde
Normalnie Ameryke zes odkryla!!! Ja akurat nie mam problemu, bo sie przeprowadzilam do Niemiec, he he. Na dodatek jeszcze za taki zel palmolive place niecale euro, a w Polsce placilam ponad 6 zeta. Drozsze i badziewne!

Gość no fakt Ameryki nie odkryłaś
:O wystarczy porównać tusze do rzęs...:O w ogóle nie ma o czym mówić, bo wiadomo o tym od dawna i jakos nikomu nie udało się tego do tej pory zmienić:O:O:O:O:O:O

Gość
hm, mojej przyjaciółce wujek przywoził kiedyś z Niemiec (czy Austrii) batony typu bounty, jak u nas jeszcze nie było. no i ona mówi, że tamte batony były o wiele lepsze, tzn więcej było w nich kokosa :/

Gość wszelki sprzet
domowego urzytku (pralki, lodowki .....itd) sprzedawany w duzych sklepch jest rowniez innej jakosci :p

Gość brutalna prawda....
myslisz ze to efekt miedzynarodowego spisku, czy czysty przypadek ze żadna szanowana instytucja tego nie potwierdziła?

Gość KurdeKurde
Sami jestesmy sobie winni, bo kupujemy te buble. A Niemcy bardzo przywiazuja wage do jakosci.

Gość wszelki sprzet
dziewczyny , juz dawnoo tym czytalam , ze wszystko co jest sprzedawane w tych zagranicznych sklepach , na potrzeby bloku wschodniego , jest oddzielna produkcja.... te towary - wszystkie - sa inne , tzn. gorszej jakosci. nie odkrylyscie ameryki :p

Gość
no to z tego wynika, że lepiej kupować polskie :P przynajmniej tańsze :P

Hmm... jestem w Anglii i nie widze zadnej roznicy w produktach tych samych marek tutaj i w Polsce... moze to tylko Niemcy maja wszystko najelpsze :P

Gość widocznie .....
w anglii tez buble sprzedaja :p

Gość eee tam mmmm
czy chemia z Niemiec czy z Polski to nie ma roznicy, jedno i drugie gowno. Proszek ok, w czyms prac trzeba, ale kosmetyki? uzywajcie tych naturlanych, polskich a nie jakies gowna chemiczne.

Gość Oonaaaaa
Moja mama od dłuższego czasu kupuje np. Lenor (płyn do płukania tkanin) od kobiety która sprowadza go z niemiec, cena podobna do polskiego ale o jakości nie ma co mówić:O

Szczerze? Wydaje mi sie, ze to kompletna bzdura. Aktualnie ze wzgledu na prace mieszkam w Niemczech, natomiast w ogole od paru ladnych lat mieszkam w Holandii wiec mam porownanie 3 krajow: Polski, Niemiec i Holandii i uwazam naprawde, ze to totalna bzdura. Ani w proszkach do prania, ani kosmetykach, ani w zupelnie niczym nie zauwazylam, aby produkt jakosciowo odbiegaly od tych oferowanych na polskim rynku.

I dodam jeszcze, ze mam wrazenie, ze w naszej polskiej mentalnosci jeszcze istnieje cos takiego, co powstalo \"za komuny\", ze wszystko co z zachodu to lepsze, trwalsze itd., a to wedlug mnie naprawde bzdurka.:)

Gość jasne ..
"Proszek ok, w czyms prac trzeba, ale kosmetyki? uzywajcie tych naturlanych, polskich a nie jakies gowna chemiczne." Taka np. firma Eris - polska firma. Kosmetyki tej firmy nie są ani trochę naturalne. Właściwie prawie wszystko co jest sprzedawane w sklepach nie jest naturalne.

Gość alison25
oczywiscie ze to prawda. i tez jestem wsciekla!!! fakt ceny u nas nizsze wiec robia dla nas wszystko tanszym kosztem, ale mimo wszystko tak nie powinno byc. sama mieszkam od jakiegos czasu w szkocji i widze golym okiem roznice miedzy tymi samymi produktami na polskim i na tutejszym rynku. juz nie wspomne o tym, ze cale oprawa rownierz jest lepsza np. farba garnier 100% colors - w polsce to male pudelko z tubkami, ktore musimy mieszac w miseczce - a tutaj wszystko w eleganckim duzym pudle, oczywiscie pojemniczki dolaczone://// ale mniejsza z opakowaniem i dodatkami. tutejsze produkty sa lepsze!!! i to mnie boli:( a wiecie co jest najgorsze???????? ze sa tu sklepy typu "wszystko za 99pensow" i w tych sklepach sa produkty przeznaczone na wschodnio-europejski i chinski rynek. w tym na polski rynek - widzialam polskie napisy na opakowaniach ...

Hmm.. ja mam porównanie jeśli chodzi o kosmetyki zakupione w Polsce i w Irlandii, konkretnie o podkłady revlonu, wg mnie nie ma żadnej różnicy w jakości, ale jest w cenie, W irlandii są o połowę tańsze ;-), w Niemczech kupowałam sppro produktów manhattan, te same obserwacje

Gość Alison nie podniecaj sie tak
wiesz dlaczego widzialas w tych sklepach produkty z polskimi napisami? POniewaz w calej Unii jest prawo, ze produkty sprzedawane na rynku danego kraju musza miec opis W JEGO jezyku, jesli nie maja to nie maja prawa byc sprzedawane w normalnych sklepach . Ot i cala filozofia.

A tak, co do ceny to sie zgodze ze Scooby. Mam takze wrazenie, ze w Niemczech (to samo w Holandii) wiele (nie wszystkie) kolorowych kosmetykow jest tanszych niz w PL.

Gość alison25
alison nie podniecaj sie tak - oczywiscie ze tak. ale sama cena - polski produkt za 99pensow, a jego brytyjski odpowiednik za 6 funtow.

Gość Boze Alison jaka ty
jestes dziwna! Czytaj ze zrozumieniem! Oczywiscie, ze tego nikt nie sprzeda w tej samej cenie skoro nie ma napisow w jezyku angielskim. Bylas kiedys w polskich sklepach za 5 zl? Chyba nie, bo inaczej nie wypisywalabys takich bzdet.

zgadzam sie z dziewczynami, ktore nie widza roznicy w jakosci ale roznice w cenie - studiowalam w Niemczech przez 2 lata i naprawde poza tym, ze wiele produktow ma nizsze ceny, to zadnej roznicy ani w kosmetykach ani w proszkach - nie zauwazylam, plamy tak samo schodza (lub nie) w naszych i tamtejszych proszkach, na urodzie tez specjalnej zmiany nie widac :-P

Gość i_want_to_be_skinny
a wisz ze masz racje! moja mama kupuje proszki do prania w niemczech !

Gość manuelaaa
po prostu poczytajcie sobie sklady inci kosmetykow - te sprzedawane w polsce maja inne - tansze i gorsze skladniki niz ich odpowiedniki sprzedawane np w szwecji czy niemczech producenci z niemiec sami to przyznaja bez zenady - na rynek wschodni tylko 1 partia towarow ma dobry sklad - zeby zachecic - potem sprzedaja nam swoje odpady z konserwantami ktorych u nich od lat nie wolno stosowac. dlatego wszystkie kosmetyki sprowadzam z niemiec, a proszki kupuje na targowisku - tez sprowadzane z niemiec co zauwazylam - np od lat nie wiem co to rozdwojone wlosy na przyklad, a wczesniej mialam straszne koncowki itd...

To niestety prawda. Tak samo jest z proszkami, Persil kupuje tylko ten sprowadzony z Niemiec, bo nasz proszek Persil nijak sie ma do tamtego. To smutne, ale prawdziwe

Gość alba.alba
Dziewczy;ny, ja już sama nie wiem! Jedni mówią, że jest różnica, drudzy mówią, że nie ma. Ja osobiście nie mam możliwości porównania. Ktoś to w końcu potrafi rozstrzygnąć???!!!

Gość manuelaaa
alba poczytaj topik natora gora - tam pisza o tym od lat

Gość ja widzę ogromną różnicę
proszki do prania,kosmetyki,nawet żywność produkowana na polski rynek jest o WIELE GORSZEJ JAKOŚCI niż ta produkowana na rynek np.niemiecki:-o

Gość KurdeKurde
Jak nie ma roznicy? Pewnie ze jest!!! Wez sobie lenor niemiecki i polski na przyklad. Po tym pierwszym ciuchy pachna jeszcze dlugo, dlugo po praniu - nawet jak sie ich nie nosi, tylko leza w szafie. O proszkach do prania nie wspomne. Moze nasze tez spieraja plamy, ale jednak jakosc i zapach sa inne. Ktos tu pisal o jakiejs postkomunistycznej mentalnosci - co za bzdura!!! Przeciez nawet samochody produkowane na polski rynek sa inne, gorszej jakosci! Nawet na studiach na wykladach byl poruszany ten temat.