Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia328

dlugi i nieregularny okres

Polecane posty

Cześć dziewczyny!! Moim zdaniem mam bardzo długi okres...Trwa od 31dni do 36-38 a czasem nawet 40....Myślicie że takie długie i nie bardzo regularne okresy są normalne??Czy któraś z was też tak ma?? Jest to bardzo denerwujące podczas stosunków gdyż nigdy nie wiem kiedy tym razem będę miała owulacje i okres...:/

Gość ewqa2
31, 36,38 dni okres? Chyba Ci sie cos pomylilo, te cyfry to nie jest czasem dlugosc cyklu?

Gość MARTTTTAAAAA
Napisalas, ze masz taki dlugi okres=krwawienie a Tobie chodzi o dlugosc cyklu , a wiec zupelnie cos innego. Nazywaj rzeczy po imieniu, bo nie wszyscy sa domyslni.....

Macie problemy....ja widze ze jak narazie czepaicie sie slow a nie piszecie na temat!!

Nic nie napisałaś, ile masz lat, od ilu lat masz okres itd. Ja tak miałam cały czas, ok. 6 lat, tyle że tak od 30 do 48 dni;) Potem w pgóle miałam przestój w interesie, musiałam się dość długo podleczyć z pewnych względów i teraz np. mam okres regularny jak w zegarku- co 38-39dni. Niby długi cykl, ale skoro jest regularny, jak na mnie niesamowicie regularny, to nie narzekam. Pewnie jesteś młoda i nie masz okresu dłużej niż 5 lat, więc tak Ci się przeciąga. Możesz nawet jeszcze w ogóle nie mieć owulacji, albo nieregularną też. Tak bywa. A jak chcesz się czegoś dokładnie dowiedzieć, to idź do ginekologa, ale to nie jest nic nienormalnego🖐️

Gość moze przed menopauza jestes

jesli menopauze sie ma w wieku 18 lat to tak jestem przed menopalza:P:P a okres mam od 5 lat:) ale ginekolog pewnie przepisze mi tabletki antykoncepcyjne....a co do owulacji to wydaje mi sie ze mam bo ostatnio juz myslalam ze ejstem w ciazy...ale na szczescie falszywy alarm...

Gość MARTTTTAAAAA
Jezeli masz okres 30 -40 dni i krwawisz , to pedz do lekarza bo sie wykrwawisz i nabawisaz anemii.Napisalam jak najbardziej na temat.

no krwawie 5-7 dni i to dosc obficie...czasami mam takie bole ze prawie mdleje...:/ mam zamiar isc z tym do ginekologa ale najpierw musi mi sie okres skonczyc bo dostalam przedwczoraj...

Gość jeśli jest jak piszesz
to wszystko jest z Tobą w porządku sama mam krwawienia miesięczne, które trwają 6-7 dni i pojawiają się w cyklach od 26-35 dni jeśli cykle nie wydłużają się o ponad 10 dni to jest wsdzystko w porządku ja mam tak od prawie 18-tu lat

Gość gość 4
Hej,mam 17 lat i już od dłuższego czasu mam nieregularny i długi okee który trwa 11 dni trochę się martwię i nie wiem czy to może być spowodowane:/

Gość bella  86
Musisz zgłosić się do lekarza 11 dni to za długi okres.

Gość gość
Możesz mieć zaburzenia hormonalne, ale również dobrze takie długie krwawienie może oznaczać np. torbiel lub polip. Koniecznie zobacz: https://portal.abczdrowie.pl/zaburzenia-miesiaczkowania I idź do lekarza się zbadać! Nie bagatelizuj problemu, po przedłużające się krwawienie może doprowadzić do anemii.