Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkaska

l4 a miejsce przebywania?

Polecane posty

Gość mkaska

Witam jestem nowa:) i mam pytanie bo juz w sumienie wiem co robic... otoz: jestem w 8 miesiacy ciazy (rozwiazanie z poczatkiem wrzesnia:)), od ok polowy maja jestem na zwolnieniu lekarskim, w zeszlym tygodniu ZUS przyslal mi zawiadomienie ze \"prowadzone jest postepowanie majace na celu ustalenie uprawnien do zasiłku chorobowego\" i nie wiem czy mam sie spodziewac jakiejs kontroli? i nie wiem czy musze na zwolnieniu przebywac w miejscu mojego zameldowania (jestem z Krakowa,ale tatus dzidziusia nie:( i chcialam jechac do niego na ok 2 tygodnie) czy moge wyjechac?i do kogo musze zglosic miejsce tymczasowego przebywania?Bardzo prosze o odpowiedz:)pozdrawiam Kaska:)

zalezy co maszzaznaczone w zwolnieniu - czy możesz chodzić czy musisz leżeć, istotne jest też skąd jest lekarz, który wystawiał zwolnienie, jesli lekarz jest z Krakowa to nie powinnaś wyjeżdzać bo jesteś pod jego ciągłą opieką (przynajmniej wdg ZUS-u powinnaś być).

Gość mkaska
w zwolnieniu mam ze moge chodzic, lekarz jest z Krakowa.Tylko wlasnie z tego co sie orietowalam to powinno sie zglosic pracodawcy miejsce tymczasowego pobytu,choc znajoma ostatnio przeczytala gdzies ze trzeba to zglosic tez zus-owi i nie wiem czy tam isc czy co?