Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sytuacja

czy samobójcy idą do piekła//

Polecane posty

Gość taka sytuacja

ale po glebszym przemysleniu to wydaje mi sie ze samobojcow w piekle traktuje sie wyjatkowo i nieustannie smazy sie ich w smole a szatan ciagle dorzuca drewna do ognia :D wszedzie czus dym i zapach smoly tak w piekle musi byc jak w kotlowni glosno smierdzaco i piekielnie goraca

Gość fturdi6r
Tak,bo wedlug kościola katolickiego-Bóg dał Ci życie i On decyduje kiedy ci je odebrać..U nas np.samobójców to ludzie sami chowaja na cmentarzu,bo ksiądz nie przychodzi-debilada

ale dlaczego miałby przyjść. Skoro ten człowiek uważał się za katolika - to uczynił jeden z najgorszych grzechów. Ksiądz nie ma obowiązku odpraiać Mszy tylko dlatego, że \"tak wypada, bo co ludzie powiedzą\". Prawo kanoniczne jest tak samo ważne dla katolikó jak prawo cywilne i karne. Robisz przestępstwo - idziesz do więzienia, nikt nie robi cyrków, nie uniewinnia, tylko zasługuje się na to. Ludzie mylą wiarę, przyzwyczajenie i opinię \"innych\" ze sobą.

jeżeli osoba, która chce się zabić - ma w sercu jeszcze ciut ciut wiary, to powinna przeczytać Biblię. Bóg nigdy nie ześle na ciebie większego cierpienia niż jesteś w stanie unieść ;)

Gość ewangelia sw Jana
8 47: Kto z Boga jest, słów Bożych słucha; wy dlatego nie słuchacie - bo z Boga nie jesteście. 49: Ja nie mam demona, ale czczę Ojca swego, a wy mnie znieważacie.

Gość betti123
i ksiądz pokropił,bo powiedziano,że to choroba psychiczna :O