Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fkjsfksj

jak szybko poszlyscie na szczepienie mmrII ?zaraz po roczku?

Polecane posty

Gość aaaaannnnnik
mam to samo pytanie. Moja córeczka 6 dni temu skończyła rok a juz dzwonili z przychodni. Boję się że to za wcześnie

Gość fkjsfksj
no wlasnie-niektorzy biegna zaraz po-bo tak maja wezwanie a inni przeczekuja a czy szczepionka jest rzeczywiscie kontrowersyjna? czy tylko tyle szumu wokol niej? tak czy tak nalezy zaszczepic- a tydzien w ta czy w ta zrobi roznice? ja mam isc jutro tzn nie mam przymusu ale chyba chce miec to za nami

a mi powiedziala pielegniarka ze mozna kupic ta szczepionke i jest podobno lepsza od tej mmr ktora szczepia dzieci w przychodniach i mimo ze u nas jeszcze pol roczku do niej to juz wiem ze kupie synowi wlasnie te druga ;)

Gość fdkdhfgkfhgk
pokurcz sama napisalas PODOBNO i jestes przekonana do kupna?

pielegniarka powiedziala mi ze powiklania poszczepienne, jesli by nastapily, nie sa tak powazne jak po tej od nich wiec wole mniejsze zlo... a podobno dodalam sama :P

Gość annannanna
ile kosztuje mmrII?

Matko co za bzdury, MMr jest obowiązkowy bezpłatny, zapłacić można sobie za Priorixa który ma identyczny skład ale jest inaczej konserwowany i inne nieco proporcje. Na liście leków na stronach o autyźmie to akurat priorix jest okrzyknięty tym niebezpieczniejszym. Ja osobiści nie mam schizy tna punkcie tego szczepienia, nie uważam, że państwo czycha tylko aby moje dziecko w autyzm wpędzić ale z przyczyn neurologicznych moja córka jeszcze nie dostała MMR (ma 17 m-cy) może za tydzień się wybierzemy...

Ja szczepiłam moją córkę jak skończyła roczek. I szczerze mówiąc, dopiero w dniu szczepienia siostra mi przypomniała, że to taka \"głośna\" szczepionka. Na szczęście mojemu dziecku nic po niej nie boło poza lekko podwyższoną temperaturą pod wieczór. 🖐️

Gość podpowiedzcie
mi sie tez wydaje ze szumu jest sporo

moja miała 13 miesiecy reakcje niepożadane typu goraczka wysypka- brak za to tydzien po szczepieniu płaczliwe noce ....przez 5 nocy z rzedu

Moje dziecko przeszło poronną odrę - wysypka, wysoka gorączka (po dwóch tygodniach od szczepienia). Drugi synek póki co jest odroczony, ma 14 miesięcy i nie wiadomo kiedy go będą szczepić.

Gość lilastars
co to jest poronna odra?