Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostalam bez kasy

czy mozna zjesc splesnialy chleb?

Polecane posty

Gość zostalam bez kasy

nie mam kasy do srody. zostalo mi kawalek chleba,ale patrze,ze na bokach pojawila sie plesn. czy moge to odkroic i zjesc reszte chleba nie pokrytego plesnia? p/s mam jedynie chleb i margaryne i pomidora,ktorego sasiadka mi dala.

Gość zostalam bez kasy
up

Gość mozna
ja tez tak czesto jadam

Gość zostalam bez kasy
moze bym nie zjadla,ale od rana nic nie jadlam i ssie w zoladku.

Gość skad jesteś
może podrzuciłabym ci coś do zjedzenia

Gość zupelnie nikt jak TY
ja tez tak jadlam i zyje , zjadlam nawet kilkumiesieczne suche bulki kajzerki :O ktore ktos zostawil w mieszkaniu do ktorego sie wprowadzilam :O i zyje

Gość a za co kupisz leki
jak dostaniesz biegunki? nie jedz tego świństwa , pleśnie są rakotwórcze. nie masz żadnego makaronu, kaszy, ryżu?

Gość bbecia
A nie lepiej pozyczyc od kogos zyczliwego pare groszy????????

Gość a za co kupisz leki
ale kilkumiesięczne SUCHE bułki są jak suchary a kilkudniowy SPLEŚNIAŁY chleb jak trucizna

Gość kurczę a u mnie tyle żywności
się marnuje :(

Gość zupelnie nikt jak TY
i nawet bulke tarta kiedys zjadlam popijajac 4 krotnie juz zalane fusy z kawy :D Jezu czasy studencie to straszne wspomienia , Ugotuj sobie ziemniaki i dodaj smazonej cebuli O ILE MASZ . Pycha :)

Gość *watcher*
w zadnym razie nie iedz splesnialych produktow.Plesn jest toksyczna.Organizm jej nie jest w stanie usunac.Istnieje jedna z teorii, ktora mowi ,ze plesn jest jedna z przyczyn powstawania nowotworow.

Gość *watcher*
Jeszcze jedno-z badan wynika,ze jezeli plesn jest w jakimkolwiek miejscu na produkcie-to pomimo iz jej nie widac-jest wszedzie.

Gość link nie dziala
*watcher* -masz racje pleśn wywołuja grzyby.Jeśli jest widoczna w jednym miejscu, to w innym są zarodniki tej pleśni.

Gość zostalam bez kasy
zjadlam. jeszcze zyje,ale ze lzami w oczach. mam nadzieje,ze to byl moj ostatni taki posilek.

Gość pomocna duszyczka
plesn na pieczywie jest bardzo szkodliwa !! juz mniej na owocach i warzywach ale na pieczywie to trucizna

Gość pomocna duszyczka
a na nastepny raz lepiej dysponuj pieniedzmi zebys potem nie musiala splesnialego chleba jesc a wogole nie masz rodzicow czy znajomych zeby ci kase pozyczyli lub dali cos do zjedzenia??

Gość nie żryj tego
ocipiała baba do reszty, głodówka Ci nie zaszkodzi w przeciwieństwie do pleśni na czym kolwiek :P

Gość pomocna duszyczka
w polsce sie z ziemniaka odetnie plesc w niemczech wyrzuca caly kilogram hehe wiem bo moj mezus wyrzuca hehee

Gość zostalam bez kasy
odeszlam od meza, wynajmuje mieszkanie w innym miescie. nie znam tu ludzi jeszcze a nawet jakby to nie bede zebrac. od tego chama nie chce nic. niech utrzymuje swoje maloletnie dziwki.

podobno najbardziej rakotwórcza pleśń jest na orzeszkach ziemnych , lepiej całą paczkę ( nawet ogromna) wyrzucić niż zjeść choćby jednego ... tak samo jest z pleśnią w słoikach np. na konfiturach, nie wolno jej zbierać i reszty zjadać, bo to co najgorsze jest już w reszcie przetworu chociaż tego nie czuć . To samo z nadlesnialymi owocami. Ja nigdy takicj nie okrajam i nie zjadam. Jak nadplesniale to niestety do kosza ( i tak z każdym).

Zostalam bez kasy,szkoda mi ciebie :( Kurcze,nie jedz już nic spleśniałego :(

Gość Helcia ta
No nie czaruj.W Polsce np.skrzynie zgnilej kapusty by wyrzucono-w Holandii-obierano ze zgnilizny.Byla to prawie pulpa olesni.Sama widzialam.Wiec nie mow co tam w Niemczech,bo to pic i fotomontarz. "pomocna duszyczka w polsce sie z ziemniaka odetnie plesc w niemczech wyrzuca caly kilogram hehe wiem bo moj mezus wyrzuca hehee"

Gość oollga
Jakie żebrać? Czy naprawdę wielkim problemem dla ciebie jest zapukanie do sąsiedki i pożyczenie 5 zł do pojutrza? Kupisz sobie kilogram kaszy i litr maślanki i przeżyjesz bez wpieprzania pleśni. Co do utrzymywania to chwalebne twoje zacięcie, ale ja bym zapodała rozwód z orzekaniem o winie i alimenty NA SIEBIE. Ty męża chcesz NAGRODZIĆ za te nastoletnie dziwki czy ukarać? Bo jeśli nagrodzić, to dalej unoś sie dumą

Gość Helcia ta
oollga---gratuluje zaciecia.A znasz sytuacje?

Zniszczyłam bym samca ,ty biedactwo nie masz co jest a on dziwki utrzymuje ...:( kotek zrób sobie kisiel ,jak sie odchudzałam do czesto go jadłam .miałam wrazenie jakbym sie najadła.Mysle ze do jutra dasz rade,ale co bedzie jutro? pracujesz? masz alimenty od byłego? napisz cos wiecej o swojej sytuacji.Chciałambym ci pomóc ale przez kabelek ciezko.:(:( jestem z tobą kotek:):) trzymaj sie !