Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proud Mary

PROSZĘ O RADĘ - serce? płuca? ...a może jeszcze cos innego...

Polecane posty

Gość Proud Mary

Witam! Od kilku lat zdarzały mi się bóle w klatce piersiowej, było to najczęściej kłucie pod lewą piersią. Wydawało mi się że to serce ale jakiś czas temu uświadomiłam sobie, że serce raczej nie jest tak wysuniętew lewą stronę :O No ale jest jeszcze jedno wyjście-ból przeniesiony. Co do serca to dość prawdopodobne, że mam z nim problemy, ponieważ mam niedoczynność tarczycy a przy tej chorobie problemy z sercem są częste. Mam niskie ciśnienie, słabe tętno, problemy z krążeniem-nawet w upały miewam stopy i ręce zimne jak lód :( w ostatnim czasie-to już jakieś kilka miesięcy- o wiele częściej odczuwam ten ból w klatce piersiowej. Ból nasila się kiedy wkończę wdech i wydech, kiedy się śmieję, kaszlę...a najbardziej uciążliwy jest rano kiedy się budzę i leżę na lewej stronie :( czasem mam takie uczucie jakby mi tam coś bulgotało albo przeskakiwało...sama nie wiem -powtarzam że ból odczuwam pod lewą piersią...a czasami promieniuje aż pod pachę :( kilka tygodni temu poszłam z tym do lekarza pierwszego kontaktu bo wciąż nie byłam pewna czy to serce, a pani doktor powiedziałą że to pewnie przez stres związany z maturą i rekrutacją na studia (mam 19 lat) i kazała łykać ziołowe tabletki uspokajające Kalms.... tylko ze -mature zdałam, na studia się dostałam, tabletki łykam....a ból wciąż jest....:( może ktoś wie co mi jest? :( bedę wdzięczna za jakiekolwiek rady :)

Gość Proud Mary
no pani doktor mowiła że stres-ale biorę tabletki na stres i nic nie pomaga a co może mieć do tego kręgosłup? boli mnie pod piersią z lewej strony a to trochę daleko do kręgosłupa :P

Akurat kręgosłup ma , i to dużo, w wielu przypadkach. I nie przesadzaj z lekami na stres :) tylko się wyluzuj.

Gość 984ry7
weź innego faceta co lepiej pieści piersi

Gość Proud Mary
no z kręgosłupem mam różne 'fajerwerki' tzn. w podtawówce pani lekarka w szkole stwierdziła że mam skoliozę....kilka lat później poszłam do ortopedy :O i powiedział że przesadzam i nic mi nie jest :O

Gość To trzeba sie wybrac
do dobrego masazysty żeby zdiagnozował kregosłup,inaczej to bedzie zabawa w ciuciubabke:)

Gość Proud Mary
podnoszę :)

Gość opłucna boli
podobnie

Gość Proud Mary
opłucna???? a skąd mogłyby się wziąć problemy z opłucną? i czy to poważne?

Gość Proud Mary
boże pzreczytaąłm na wikipedii o międzybłoniaku opłucnej i jest tam coś takiego: ''W związku z pojawianiem się wysięku do jamy opłucnowej oraz naciekaniem ścian klatki piersiowej może pojawić się duszność spowodowana uciskiem, słabszą ruchomością klatki piersiowej (...)'' i właśnie mi się przypomniało, że kilka dni temu chciałam założyć temat o tym że nie oddycham 'płucami' tylko przeponą....płucami udaje mi się oddychać tylko kiedy to kontroluję i wkładam spory wysiłek ;/ chyba jednak pójdę do jakiegoś specjalisty :O

Gość _wredota_
potwierdzam, boli strasznie

Gość Proud Mary
jeszce raz podnoszę