Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubię cytać Twoje maile

Obgryzałam paznokcie od dzieciństwa... a teraz....

Polecane posty

od ponad miesiaca nie obgryzam. Urosly mi piekne pazurki, juz lekko wystaja za opuszke. Sa strasznie miekkie, rozdwajaja sie czasem, ale w koncu nie wstydze sie pokazac dloni... a obgryzalam straszliwie, czasem az do krwi (czerwcowe kolokwium)

uzywalas jakis odzywek by byly twarde?

no co ty nic:)same zaczely sie regenerowac:)kolezanki mi niektore zazdroszcza taki mocnych pazurkow:)

kup sobie odżywkę Sally Hansen z Diamentami - polecam bedziesz miec pazurki jak tipsy. Tylko najlepiej na allegro bo normalnie to chyba ponad 40 zł:(

layla wczorajw lasnie widzialam ta odzywke, wiem ze sa dobre, ale cena.... az bedzie szkoda obgryzac :D

cholera ale Wam zazdroszczę :( Ja obgryzam od zawsze i nie mogę przestać!! nic mi nie pomaga - miałam kilka razy zakładane tipsy , które zgryzłam!!! wyobrażacie sobie?? ręce mam nie do pokazania. żadne lakiery typu gorzki paluszek nie pomagają, dramat normalnie . Mam prawie 25 lat i już nie wiem co mam zrobić z tymi rękami, chyba nie ma dla mnie nadziei :(

chloe-widzisz ja zawsze obzeralam. ZAWSZE. z nerwow z nudow, zawsze lapy w buzi. rece okropne, znieksztalcone przez te pazury, powiedzialam sobie dosc. rozstalam sie z facetem i pomyslalam- cholera jak mam miec takie pazury to dzieki, zaden na mnie nie spojrzy! i jakos tak zapuszczalam z kuzynka, wspieralysmy sie. Kuzynka obzarla, ja mam dalej. Strasznie mi sie rozdwajaja, ale juz dlon wyglada o niebo lepiej. moze wkleje fotke jakie mialam i jakie mam teraz

mnie to już chyba tylko terapia zostaje, bo jestem nerwowa strasznie. patrze na moje ręce i płakać mi się chce takie są obrzydliwe - paznokcie mają długość ok 5 - 7 mmm :( są straszne naprawdę , ale mimo to ciągle obgryzam :(

lubię cytać Twoje maile - strasznie Ci zazdroszcze że potrafiłaś się przemóc i PRZESTAĆ obgryzać, gratuluję silnej woli i opanowania :(

Gość miskaaaa
Mogłybyście wkleić jakas aukcje z tą odżywką Sally Hansen bo tam jest duzo roznych odżywek i nie wiem o ktorą wam chodzi...

Gość heheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ja tez obgryzalam cale zycie ;) kilka razu udalo mi sie zapusisic dlugie pazurki, ktore wygladaly duuuzo ladniej, ale gdy tylko 1 sie złamał, obcinalam calą reszte i po pazurkach... moj ratunek? tipsy, mam je od 2 miesięy, moje naturalne paznokcie są teraz bardzo długie:) w konu urosly na tyle, ze nie beda miec proeblemow z pozostawieniem normalnej dlugosci troche sie nacierpialam przez tipsy (bolalo mnie gdy paznokcie odrastaly za opuszke niedlugo sciagne tipsy i zobaczymy coz to bedzie za efekt :D

ja nie chce tipsow, choc myslalam o tym, moje pazurki sa w tragicznej formie wiec nie chce im doprawiac tipsami. chloe ale moze to dla Ciebie rozwiazanie, ale starac sie nie obzerac! albo zrobic bardziej trwale. aa i raczej nie kupujcie Sally Hansen na allegro niestety czesto sa to podrobki.

ja obgryzam w stresujacych momentach zycia- matura, studia, a czasem po prostu z nudow ;) ;) mam nadzieje ze teraz juz sie opanuje, choc ciezko czasem, bo przyzwyczajenie robi jednak swoje. Widze jak pieknie odrastaja i jak ladnie wyglada dlon i naprawde mi szkoda obgryzac

Gość heheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
moje byly w takim stanie, ze tipsy zbyt wiele zlego zrobic juz nie mogly ;)

a co do tipsow to kosmetyczka mi powiedziala ze nie da rady nic na moje pazury przyczepic.... moze dlatego nie mialam nigdy. jak tobie to zrobila ze sie trzymaly?

Gość 34243232
dziewczyny a moze warto odwiedzic psychologa???? nie zaszkodzi, a moze pomoc. takie obgryzanie moze swiadczyc np. o nerwicy.

lubie cytać twoje maile - właśnie sęk w tym ze jak zrobisz sobie super manicure na tych małych ogryzkach to szkoda ci będzie psuć obgryzaniem! to była moja metoda! W 8 klasie podstawówki stwierdziłyśmy z koleżanką że musimy się odzwyczaić, poszłyśmy do sklepu po superdrogie, śliczne mlecznoróżowe lakiery, opiłowałyśmy, pięknie pomalowałyśmy i wyobraż sobie że zadziałało! nie obgryzam do dziś!!! Odżywkę z diamentami sama wypróbowałam po akrylach, jest rewelacyjna chociaz droga, ale zamów na allegro, o połowe tańsze są!!! naprawde nie warto rozdrabniac się na jakies odżywki za 10-20 zł - nic nie dadzą. Powodzenia!!!

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
do psychologa nie:) bo z nerwow robilam to rzadko, czesiej z przyzwyczajenia... ;) choc to moze glupio zabrzmiec ;) ano mialam jeszcze na tyle dluga (haha..dluga:D) plytke (mimo, ze nic nie wystawalo za opuszek, paznokiec byl wrecz schowany) ze mozna bylo nalozyc tipsy

pomyślcie o tym że Wenus z Milo też zaczynała od paznokci... powiedziała mi to moja babcia, kiedy obgryzałam pazury w wieku dziewczęcym i dała zdjęcie powyższej. zadziałało momentalnie.

Gość ja..........
juz 4 miesieca nie obgryzalam i ...w zeszlym tygodniu poleglam :(

Gość DO LAYLA
Mogłabys mi wkleić link z allegro tej odżywki? bo ich tam jest dużo i nie wiem ktora to.. Prosze :)

layla od tego allegrowicza kupowalas?

Gość ja tez dalej obgryzam
dziewczyny nic nie pomaga nic nigdy nie mialam dlugich paznokci a poza tym nie udaje sie ich zapuscic bo od razu sie lamia i rozdwajaja ale sa koszmarne zaledwie jakies 7mm pomozcie co robic

Gość ogryzka22
a ja nie moge przestac chociaz wiem ze to strasznie wygląda. stara krowa a taka glupia :( zawsze sie wstydze rąk wyciągnąć do ludzi :(

Gość pomozcieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość kreska123
czesc dziewczyny, ja mam 25 lat. obgryzalam pazury od dziecinstwa do okolo 20 roku zycia. szkola, nerwy itp. to byl koszmar jak one wygladaly, gorzki paluszek, nic nie pomagalo. i jakos tak przyznam sie szczerze pogodzilam sie z tm ze obgryzam i zapomnialam ze mam problem. pojechalam z przyjaciolka nad jezioro-pierwszy wypad bez rodzicow, dyskoteki chlopcy itp:) po dwoch tygodniach patrze!!!! a moje paznokcie ladne takie i dluzsze i tak przestalam obgryzac, nieswiadomie chyba. najlepszy lek na to to zajac sie czyms innym. tylko trzeba uwazac zeby nie popacs w skrajnosci w skrajnosc. ja do tamtej pory mialam pazury obgryzniete w glowie non stop, a teraz facetow...;) no i masz babo placek, oh co za swiat:) Pozdrawiam

Gość czy ktos jeszcze mial lub ma t
taki problem jak sie wyzbyc tego obgryzania

Gość uopppppppppppppppppppppppppppp