Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z nrw

mamy w niemczech...nrw

Polecane posty

Gość mama z nrw

naprawde nie ma tutaj nikogo?

Gość nrw
nrw: Nordrhein-Westfalen

Gość chyba sa
a dokladniej z kad jestes?

Gość chyba sa
co sie wkurzasz wszystcy uzywaja tego skrotu

Co innego jakby szukała kogoś z Breslau lub Warschau ew Grosspolen. Nie widzę nic zdrożnego w uzywaniu w Niemczech adekwatnych do miejsca pobytu nazw miejscowości czy regionów. Jak jestem w Niemczech to mówię że pochodzę z Posen a jak w Polsce to z Poznania

Gość chyba sa
:) to jak szukasz kontaktu to napisz cos o sobie a przynajmniej z kad jestes , albo w jakim wieku masz dzieci. a moze nudzisz sie bo dzis pada i nbie da sie wyjsc na spacer z dziecmi(to dotyczy mnie)

Gość xxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx

Gość ale w jakim sesie

Gość mama z nrw
dokladnie... nudzic sie nie nudze bo wlasnie pisze prace a dziecko w przedszkolu.Ale milo sie czasami "rozerwac" :-) Jestem z okolic dortmundu, mam 26lat, 1,5 roczna coreczke i aha meza tez mam ;-)

Gość mama z nrw
mam oczywiscie na mysli ze dziecko bylo kolo 12 tej w przedszkolu a nie o 21 tej:-)

Gość -moni-
twoja 1,5roczna cora jes w przedszkolu ? to troche wczesnie. mi sie marzy zeby wzieli mojego ale w tym przedszkolu biora dopiero od 3 lat.wiec jeszcze sobie poczekam.

Gość mama z nrw
wlasciwie to nie przedszkole tylko KiTa. Biora dzieci od 4 m-cy ale rzeczywiscie trzeba dlugo czekac.My mieszkamy w malym miasteczku wiec bylo latwiej dostac miejsce. Studiuje, dlatego wybralismy ta mozliwosc...

Gość -moni-
:) to wyjasnia sprawe bo ja jestem mama siedzaca w domu i przysluguje mi opieka przedszkolna od 3 lat. a szkoda bo chlopak by sie rozerwal Odwazna jestes studia z takim brzdacem.

Gość mama z nrw
tak rzeczywiscie zeby dostac miejsce musisz miec "powod" tzn, prace lub studia. Mala rozwija sie swietnie, teraz miala 3 tyg. ferii i dziennie chciala do przedszkola:-( Ma juz swoich przyjaciol :-) Ze studiami jakos idzie, najpierw byly studia w trakcie przyszla mala.Trzeba bylo jakos polaczyc:-)

Gość -moni-
:) i dobrze ze sobie radzisz. masz jakies wsparcie ze strony rodziny czy znajomych czy raczej musisz sama sie organizowac.

Gość mama z nrw
Moj maz mi bardzo pomaga:-) Najbardziej w tym, ze pracuje i daje mi tym samym mozliwosc ukonczenia studiow:-) No i oczywiscie opieka nad nasza myszka gdy ja kuje do egzaminow:-) Sama nie dalabym pewnie rady:-(

Gość -moni-
🌻 A niech tu ktora powie ze druga polowa nie jest potrzebna. A ja wlasnie jestem w trakcie robienia gofrow . beda prz okazji dodatkiem do kawki. bo to chyba juz czas na mala czarna? ;)

Gość mama z nrw
he, he ja tez wlasnie kolejna popijam:-) Skad jestes? Ile ma twoj synek?

witam mamuski ja tez z nrw dokladnie to okolice kleve tez mam 7 latka i jeszcze pare dni do porodu(12.08) pozdrawiam

Gość -moni-
:) witam i trzymam kciuki! z KR . a maluch ma tak jak Twoja corcia 1,5 roku. a jak masz na imie albo jak sie do ciebie zwracac.

Gość mama z nrw
ojejku jak ja ci zazdroszcze:-) Sama pamietam jak to bylo przed porodem ( przynajmniej te dobre strony:-) ) No i to malenstwo... a ten czas tak szybko leci, moja juz biega i gada jak najeta:-( Zyczymy ci szczesliwego porodu! I mamy nadzieje ze twoj synek spelni sie w roli duzego braciszka:-)

Gość mama z nrw
mowcie do mnie frydzia ...:-) oczywiscie zartuje! Nazywam sie Sandra i pedze teraz szybciutko do przedszkola ( mam nadzieje ze Anastasia sie choc troszeczke za mna stesknila:-( )

Gość -moni-
🖐️ i jak mala napewno bardzo tesknila i ucieszyla sie na twoj widok? a dzis od nowa to samo przytulanki i buziaki na powitanie. I tak powinno byc. Bo moj szkrab to nie ma nawet czasu stesknic sie z mna :( Czemu tam ciagle tak leje? 🌻 ale to nic w taka pogode kawa lepiej smakuje :)

Gość mama z nrw
oj ucieszyla sie! wczoraj dostalam od wychowawczyni Fotodokumtation na temat "experimentieren mit wasser". Robili to w lipcu (potrzebowala na jakis weiterbildung) i teraz dostalam mapke.Ale sliczne :-) Masz kontakty z jakimis dziecmi w wieku (jak sie nazywa twoj synek?Moja Anastasia) malego? Ja to sie ciesze ze pada, przynajmniej mi nie szkoda sleczec nad glupia praca:-) Ale dla dzieci to rzeczywiscie koszmar, caly dzien w 4 scianach :-(