Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pani motylowa

Cellulit nie daje mi normalnie zyc!!!!!

Polecane posty

Dziewczyny!!! ma ktoras z Was taki problem ze jak tylko pomysli o swoich nogach z cellulitem to dopada ja samoobrzydzenie??? Ja trace wtedy chec do czegokolwiek zalamuje sie nie wiem jak sobie z tym cholerstwem poradzic??!! Chce sie tego pozbyc!!! Czy ktorejs z Was sie udalo i powie jak to zrobila?????

jak juz to napisze... :P jestem młoda i tez niestety mam... walczyłam z tym ... ale po 3 tygodniach przestałam... miałam dosc... dziecwyzny odpisujcie bo tez che go pokonac :) :classic_cool:

Gość Francuska88
Moim zdaniem powinniście zmienić styl życia. Więcej ruchu, więcej zdrowej żywności oraz zero napojów gazowanych. Ja osobiście wypijam bardzo dużo wody źródlanej

Gość JaMika
Tez mialam z tym problem.Moze nie byl to jakis masakryczny widok,ale jednak mialam to cholerstwo,mowy nie bylo o krotkiej spodnicy czy spodenkach.A teraz mam nogi gladkie i wolne od tej "pomaranczy".Co pomoglo? Peeling kawowy i foliowanie.Kilkanascie zabiegow pozwolilo mi sie pozbyc tego cholerstwa.Oczywiscie mam na mysli zabiegi wykonywane samodzielnie w domu.To naprawde dziala,a przy okazji peelingu kawowego poza udami i posladkami korzysta takze cale cialo.

Gość JaMika
Acha,i podpisuje sie pod tym,co napisala Francuska88-wiecej ruchu (ja jezdze na rowerze),wiecej zdrowej zywnosci (jestem na diecie strukturalnej,schudlam juz z 67 do 55kg),nie lubie samej wody,ale wypijam duzo zielonej herbaty i trzy razy dziennie wode z octem jablkowym (tylko sie nie bulwersujcie tym octem :-) ) Ocet jablkowy,tylko ten prawdziwy,bedacy produktem naturalnej fermentacji jablek jest korzystny dla naszego organizmu.Mnie polecila go znajoma lekarka.Zycze powodzenia :-) I troche silnej woli,wytrwalosci i regularnosci,a napewno sie uda :-)

Gość mam lepszy sposób
peeling kawowy i sok z selera :D

Jak często ten peeling i to foliowanie? Jak to w ogóle robicie? Ja robie czasem peeling, ale jakbym to owinęła folia, to by mi wypłynęło i upaciało wszystko :/ No i co z tym sokiem z selera? Nigdy nie słyszałam o tym w kontekście cellulitu...

Gość mam lepszy sposób
no seler wypłukuje toksyny podobno jak się przez dwa dni pije tylko sok z selera...i chyba wodę -to cellulit znika.....na sobie jeszcze nie próbowałam :(

Gość zagajewski
a skad wziac sok z selera? jak sie go robi? i napiszcie o co cho z tym foliowaniem.

Gość mam lepszy sposób
sok z selera trzeba wycisnąć :P a foliowanie: najpierw robisz peeling kawowy- fusy z kawy, cynamon, kakao, trochę oliwy z oliwek. spłukujesz, wsmarowujesz balsam przeciwcelulitowy, albo ujędrniający i zawijasz się folią na noc :) najlepiej robić to jak najczęściej :) np, co drugi dzień

Gość tym razem pomarańcza
Dzięki :) Napisz jeszcze tylko czy taki normalny seler - bulwa, czy naciowy. Dzięki serdeczne!

Gość mam lepszy sposób
bulwa :D

a ja robie inaczej. Rozpuszczam z 4 lyzeczki kawy rozpuszczalnej w wodzie, dodaje po lyzeczce cynamonu i imbiru i ta papka smaruje nogi i pupe i wtedy sie dopiero zawijam w folie na 20-30 min. Widze poprawe a mam naprawde spory cellulitis, ktorego nie udawalo mi sie zlikwidowac innymi srodkami dostepnymi w aptekach czy sklepach.

Gość do amikii
a ile już masz za sobą tego foliowania :) (tzn. jak długo i często go wykonujesz) :) - ja zaczynam od dzisiaj

Fusy z kawy tzn kawy prawdziwej po jej wypiciu i korzystamy z tej papki co na dnie szklanki sobie lezy?:P to jak duzo tej papki musi byc zeby cale nogi wysmarowac? i folia zwykla taka przezroczysta?

Gość JaMika
Witam :-) Widze,ze kazda ma jakis swoj patent na peeling i foliowanie :-) Ja kupuje w supermarkecie zwykla,"fusiasta" kawe,moze byc taka najtansza,wsypuje do miseczki kilka lyzeczek,zalewam wrzaca woda,ale niewiele,tylko tak,zeby fusy namiekly,dolewam zelu pod prysznic i gotowe.Ta papka pilinguje potem cale cialo,do szyi.Dokladnie,szczegolnie uwzgledniajac miejsca objete cellulitem ( u mnie tych miejsc juz nie ma :-) !!!!! ) Potem trzeba to splukac i pora na nastepna miksture.Tym razem do miseczki nalewam balsamu do ciala,dobrze,jak jest jakis ujedrniajacy i do trzeba dodac trzy,cztery krople olejku cynamonowego (kupionego w aptece),mozna tez dodac pare kropli olejku geraniowego.Ja poprzestawalam na cynamonowym.Taka mazia pokrywa sie cialo,od lydek po talie (nie wsmarowywac) i owija folia spozywcza (nogi kazda osobno :-) ) Potem skarpetki,spodnie od dresu i pod koldre.Wytrzymac przynajmniej 40 minut...Ja tak robilam i w tej chwili nie mam ani troche pomaranczowej skorki.Naprawde polecam :-)

Gość ===
tak. mi tez peelingi kawowe i foliowanie pomagaja. mam widoczny celulit ktory po okolo 10 takich zabiegach zrobil sie juz mniej widioczny. peeling robie z kawy fusiastej zalanej wrzatkiem. dodaje olejki cynamonowy, cyprysowy i grejfrutoiwy oraz cukier. papke robie tak samo tylko zamiast cukru daje balsam do ciala. owijam podwojnie lub potrojnie folia, aby nic nie wyplywalo. zakladam na to rajstopy, leginsy i spodnie dresowe i pod koc na 2 godziny. czesto sobie chcodze bo nie chce mi sie tak dlugo siedziec. pozniej smaruje sie balsamem na celulit. z dax cosmetisc. jakies serum czy cos. uzywalam tego eveline ale mam wrazenie ze pogłebiał celulit. na noc jak smaruje sie tym balsamem to tez zawijam sie folia i na to leginsy zakladam. ale powiem wam ze czesto jak sie schudnie to celulit znika. moja kolezanka zawsze miala spory celulit chociaz nie byla gruba. a miala taki, ze jak miala obcisle cienkie spodnie to bylo go widac! w ciazy sporo przytyla i celulit zrobil jej sie taki ze masakra! po ciazy odchudzala sie. ale wcale nie zdrowo. pali faje i pije nonstop kawe. wody wcale nie pije. zadnego sportu tez nie. schudla ze 30 kg. i nie ma prawie wcale celulitu! dopiero jak mocno scisnie. aha. jak sie odchudzala to w sumie zuzyla 2 balsamy do ciala. jeden ten z avonu na celulit a drugi tez z avonu tan z serii sss ujedrniajacy. w ogole ona nigdy sie nieczym nie smruje. a mi taki balsam wystarcza na tydzien.

Gość Francuska88
Macie racje ale najpierw musicie oczyścić organizm. Pamiętajcie o tym