Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PlanowaPani

Ktoś zorientowany w lokatach pomoże mi ?!

Polecane posty

Gość PlanowaPani

Zakładając ze sie dostasnie 1 mln zł Chodzi mi gł o lokaty...ile mozna wpłacic na lokate(jest jakis limit)? Jak to wygląda jak sie włozy na 6 miesięcy,(podaja oprocentowanie roczne)? Prosze o wszelkie ifo na temat lokat.... przy załozeniu 1mln zł! Dziekuje bardzo za wszelkie info!

Gość cczydifuya
wpłacasz ile chcesz, możesz wyjąc pieniądze w dowolnej chwili. jeśli po pół roku, to dostajesz połowę rocznego oprocentowanina

Gość PlanowaPani
przedmówca zacytował jakąs reklame,tylko hm jakego banku?! A i pewnie w tej wypowiedzi sa jakies * ,nie?!

Na lokatach zarobisz psie grosze. Lepiej pomyśl o funduszach, np. zrównoważonych, ryzyko średnie, a zarobisz ok. 30-40 % p.a. Akcyjne narazie są zbyt ryzykowne.

Gość PlanowaPani
ale przy załozeniu 1 mln zł to nie są gosze? hm...

Gość cczydifuya
mam konto oszczędnościowe w bz wbk

Gość frózia była pracownica banku
przy takiej kwocie spokojnie możesz wynegocjowac oprocentowanie. Jeśli założysz lokatę np. na 6m-cy to przy wcześniejszej wypłacie stracisz większość odsetek - tak jest w większości banków. Rzeczywiście % lokat jest kijowe jak nieszczęście ale jeśli boisz się ryzyka to lepsza lokata niż fundusz, tym bardziej że niektórzy analitycy zapowiadają teraz ogromne spadki i zamiast zysków fundusze mogą przynieść straty. Ale rzeczywiście na lokaci enie zarobisz wiele....

do wielbiciel 70B autorka założyła że od kwoty 1mln zł niezaleznie od % odsetki mogą byc zadowalające...

frózia była pracownica banku ---> co nie zmienia faktu, że w porównaniu do innych możliwości inwestowania nadal będą to grosze :p

owszem:) zgadzam się z toba w zupełności, ale jesli ma byc bez ryzyka - bo na to mi wygląda...:) ale z funduszami lada dzien też może zrobić się krucho....

Gość co z tymi funduszami
się dzieje???!!!

Gość PlanowaPani
Po pierwsze dziekuje za powyzsze wypowiedzi :) Fasktem jest iz nie jestem dobrze zorientowana w systemach bankowych i strach przed utrata sumy w wysokosci 1 mln zł jest paralizujacy. Czy dobrze licze przy ząłozeniu 4% to po roku trzymania tych pienieddzy na lokacie uzyskam 40 000 zł ekstra?! Fakt nie jest to duzo,chociaz mzoe gdzies dało by sie wynegocjowac wyzsze oprocentowanie ?! A moze alternatywa jaka mało ryzykowna ?!! dziekuje...

Gość PlanowaPani
pozwolę sobie podnieść temacik :)

Fundusze zrównoważone przy stosunkowo niewielkim ryzyku dadzą zysk ok. 300-400 tys. PLN przy umiarkowanym ryzyku (tylko ok. 1/3 kapitału jest inwestowana w akcje).

Gość PlanowaPani
W takim razie może ktoś po krótce powie jak wyglada sprwa z funduszami?! Jak to wyglada,jak się oblicza zysk?! bardzo proszę o info! Ech jestem kompletnie niedokształcona w tej materii :(