Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaa

Cytologia- pytanie o wynik

Polecane posty

Gość ciekawskaaaaa

a jak to jest.... miałam robioną cytologie 2x, i od razu gin mówiła, ze jest ok póxniej byłam prywatnie lekarz się pytał czy miałam cytologie, oczywiscie tak, ale poprosił o wynik, ja na to, ze nie mam powiedział, ze powinnam w przychodni odebrać, gdyby było coś nie tak przysłaliby do domu, a tak trzeba odbierać, serio? ja myślałam, ze jest juz ok, jak gin powiedział, a to jeszcze jest jakis wynik? a jak jest prywatnie? również trzeba chodzić po wynik?

Gość ciekawskaaaaa
?

Gość no pewnie że tak
musisz mieć wynik, chociażby do porównania przy następnej cytologii. Obojetnie gdzie, czy państwowo czy prywatnie powinni dać ci to na papierze

Gość ciekawskaaaaa
boshe drogi, dlaczego mnie nikt o tym nie poinformował? kiedy taki wynik jest do odebrania ( po jakim czasie od badania?) oraz jak długo będzie na mnie czekał, czy jak juz minął rok, to nie mam sie co ośmieszać?

spokojnie mozesz sie isc zapytac o swoj wynik. byl robiony w przychodni, tam maja karty pacjentow, Twoj wynik prawdopodobnie jest wpiety do Twojej karty - tak przynajmniej byc powinno. Nie sadze, zeby po Twoim wyjsciu z gabinetu wywalili do kosza :)

Gość ciekawskaaaaa
a to juz jestem spokojniejsza... chyba nie będę dochodzić gdzie są tamte, ale na przyszłosć muszę tego pilnować, ale po jakim czasie jest on do odebrania??? i, ze przysyłają do domu, pierwsze słyszałam...

Gość ciekawskaaaaa
czyli jak to jest że od razu gin mówi, ze jest ok, a potem czeka sie na wynik....??? :o

Gość ///
tak od razu to lekarz nie wie czy jest ok. ja po badani dzwonie do swojego lekarza i on mi mówi jaki jest wynik. on trzyma wszystkie wyniki u siebie. ja do reki nic nie dostaje.

Do odebrania sa wtedy, kiedy lekarz Cie o nich informuje - wiedze o wyniku ma wlasnie z owej karteczki :) Jesli chcesz je miec, bo chodzisz do roznych lekarzy, powinnas od razu o niego poprosic i sobie schowac. jesli od lat chodzisz do jednego i tego samego gina - wyniki cyto moga byc spokojnie wpiete w karte.

Gość ciekawskaaaaa
wcześniej chodziłam do przychodni, ale teraz gdy pracuje nie mam czasu w południe, więc byłam 3x prywatnie i właśnie na prywatnej wizycie lekarz mnie poinformował, ze można dostać swistek/.'

No zadzwon albo przejdz sie do przychodni, popros o wynik swojej ostatniej cytologii i na przyszlosc sie o niego upominaj :)