Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahalo

Język Niderlandzki

Polecane posty

Gość hahalo

Zamierzam uczyć sie tego języka -czy ktoś mógłby oświecić mnie doświadczeniami z tym językiem , czy jest trudniejszy niż inne języki germańskie itp....proszę o opinie

Gość hahalo
super a jakieś przemyślane wypowiedzi osóbe znajacych uczacych sie języka z krainy tulipanów?;-)

podobno jak sie zna niemiecki to nie jest tragicznie da sie dogadac jak na razie jeszcze osobiscie nie sprawdzalam czy jest tak rzeczywiscie, ale tak mi znajomi niemcy mowia, to jest cos jak platdeutsch

Gość hahalo
wiesz ci twoi znajmi tak sobie mogą mówić , rózwnie dobrze ty to samo mozesz powiedzieć o słowackim lub ukraińskim ;-)

no ja z nimi sie dogadam ale tylko po niemiecku i niestety ci ktorzy mieszkaja blizej niemiec umia sie z nami dogadac a jak bylam u siostry 200 km od nas dalej to po niemiecku juz zaden wiatrak nie umial

Gość hahalo
a mnie nie chodzi o dogadanie sie w Holandii czy Belgii bo i tak wszyscy znaja tam angielski tylko o nauke niderlandzkiego niekoniecznie w celach dogadanie sie w wyzej wymienionych krajach

Gość hahalo
umimiał sie dogadać po nie meicku bo znał niemiecki hihi , nie wszyscy holendrzy znają a ty znasz Rosyjski ;-)???haha

Gość hahalo
Może jeszcze ktoś dorzuci swe 2 grosze zaraz wyłaczam komputer