Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozpieszczona pannica

Litera r w nazwie miesiąca ślubu

Polecane posty

Gość a co to ma za znaczenie
??

A co mają powiedzieć Niemcy, którzy mają np. Februar a nie luty? :o Wszyscy mają barć śluby w lutym? :o

Podobno przynosi to szczęście. Dlatego ja się wyjdę za mąż w maju. Żeby pokonać wiarę ludzi w przesądy! o !

Gość orzechy pistacjowe
brałam slub w kwietniu i już dawno jestem po rozwodzie

Gość ja brałam ślub
13 lutego 13 lat temu i w tym roku hucznie świętowalam!!!

Ja się nie przejmuję przesądami ;) Mam to głęboko gdzieś ;) Tylko tak, jak pisałam - skoro musi być \'r\' a w kwietniu tego nie ma, to nie będzie tłoku w restauracjach i wesele łatwiej będzie zrobić ;)

Gość katjusza_
ja słyszałam że z tym 'r' to chodzi o to że przyszłe potomstwo pary biorącej ślub w miesiącu z 'r' będzie wymawiać słowa z 'r', zaś te co nie to będą mówiły np. "zlobić" zamiast zrobić "Kalol" zamiast Karol itd. ale ja w to nie wierze! :)

a ja biorę ślub w lipcu :) tak na przekór i naprawdę na lipiec nie ma takiego tłoku w restauracjach nie ma problemu z zespołem itp wszystko spokojnie załatwiłam tak jak chciałam :)

gosoaczku to nic dziwneo że na rok wczesniej nie ma duzego natłoku. Ja wybierałam sale, kamerzyt=stę, fotografa i zespół na około 10 m-cy przed slubem i tez tłoku żadnego nie było. Można było przebierać. A miesiąc mam z "r" :D

ponoć powinno się brać pod uwagę łacińskie nazwy miesięcy!!! a nie w konkretnych językach

Gość ulkaa
do groszek83 ja jestem 12 miesiecy przed slubem i juz masa terminow zajeta, nie mowiac juz o tym, ze chcielimsy slub w czerwcu, ale nie ma terminu w zadnej restauracji, ktora nas interesowala :( Proponują nam wziac slub np.w czawartek. Suuuper!

Gość PrzesadzonePrzesady
Ja cywilny bralam w listopadzie, a koscielny w kwietniu. Jestem bardzo szczesliwa mezatka i malenstwo w drodze :)

u mnie tez nie bylo wolnych terminow :o zostal nam pazdziernik a wolalam sierpien- wrzesien ciezko jest i z fajna sala i z zespolem, o innych sprawach jeszcze nie myslelismy...

Gość ja się nie przejmuję r

Gość bzedty z tam R
moja siorka wyszla za maz w czerwcu i malzenstwo po nieclaych 3 latach sie rozpadlo(!!!!!)...za drugiego meza wyszla w kwietniu i do 10 lat sa szczeliwym mazlenstwem...take jakies glupie R nie maja tu nic do rzeczy, a dopasowanie sie i milosc ludzi TAK.

Gość bzedty z tam R
OD 10 lat, nie do...sorki, literowka

Gość fixiaczek
sorry ale o szczęściu w małżeństwie nie decyduje głupia literka "r"...:)