Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem

PRZEBACZYC RODZICOM........JAK?

Polecane posty

Gość nie umiem

witajcie,mój ojciec od lat ma problemy z alkoholem,kiedy jest trzezwy nawet nic do niego nie mam ale gdy pije nienawidze go z całego serca...nie potrafie mu wybaczyc mojego straconego dzieciństwa i tego czego jako dziecko musiałam wysłuchiwac i oglądac.czy można wybaczyc takie krzywdy?czy wy tez macie żal do rodziców...

Gość wybacza
się komuś kto żałuje....

mam, nie chce pisac dlaczego, ale rozumiem jak jest Ci ciężko... jednak mysle ze jak wybaczysz to bedzie Ci lżej przynajmniej mi jest, nic innego mi nie pozostaje nie chce byc cale zycie zawzięta i pelna żalu..

każdy ma jakieś żale, ja też, ale nie tak silne jak ty...... nie wiem co ci napisać. moze porozmawiaj z psychologiem?

Gość nie umiem
nie jestem słaba psychicznie,chciałabym przebaczyc dla samej siebie nie dla niego...on nie czuje się winny ciągle pije chyba nawet nie dociera do niego jaką mi zrobił krzywde

Też mialam taki problem, moj ojciec ponadto sie mnie wyrzekł i wydziedziczył , chociaz nigdy nie sprawiałam kłopotów.Po prostu mu sie nie spodobało ,że napisałam wniosek o jego leczenie po tym jak o mało sie nie zabił.Takie rzeczy sie wybacza, to choroba , a rodzice to rodzice..mozesz miec żal ale nie zacinaj sie na zawsze ,bo tylko sobie skomplikujesz zycie🌼

Idz do psychologa lub zapisz sie w AA, jest tam pomoc dla rodzin alkoholików.A Ty musisz zyc dalej , mimo wszystko, zapomnij o tym i dalej do przodu..

Gość nie umiem
tak wiem,właściwie to nawet nie szukam pomocy bo sama wiem co powinnam zrobic ale czasem poprostu chciałabym pogadac z kims kto ma podobny problem lub z kimś kto poprostu chcialby wysłuchac...

Gość nie umiem
wiecie jak jest kiedy mówicie komuś o broblemie z którym on nigdy się nie zetknął niektorzy nie chcą o tym rozmawiac...peszy ich to

najlepiej zrozumie Cie ktos kto mial podobny lub ten sam problem, nie jestes sama, musisz po prostu dojrzec wewnetrznie do tej trudnej decyzji i do przebaczenia..

Gość nie umiem
znam osoby z tym problemem ale rozmowa z nimi też nie pomaga potęguje jedynie żal,czasem myśle że najlepiej jest nikomu o tym nie mówic,ale w końcu założylam ten topik,sama nie wiem może żeby się jakoś wyładowac wkońcu

Gość TY JESTEś
przejdzie Ci z czasem ;) Wiem co mówie z doświadczenia , ojczulek zaaplikował mi horror nie dzieciństwo , ale ja mu wybaczyłam . Inaczej sie nie da dalej żyć , żyjąc tylko nienawiścią do Niego🌻

Gość 3047045
napisz na to gg jak chcesz pogadac

Gość nie umiem
nie martwicie się że w pszyszlości możecie stac się podobni do rodziców,popełniac te same błedy?kolejna moja fobia:(

Gość wiesz mam tak samo
jak widze mojego ojca trzezwego to mi go nawet zal ale jak sie nahleje to naprawde go nie nawidze i nie potrafie mu wybaczyc tego wszystkiego no chyba ze przestal by pic to moze wtedy.

Gość łee
rozumiem Cię; ja mam ogromny żal do matki, wpędziła mnie w nerwice i depresje nie wiem czy będę jej w stanie kiedyś to wybaczyć czas pokaże..