Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ciekawusia

Skuteczność Cilest

Polecane posty

Witam serdecznie :) Niedawno lekarz przepisał mi Cilest. W sumie to po zwykłym badaniu ginekologicznym.. tak na próbę jak mój organizm je przyjmie. To moje pierwsze tabletki anty i jestem ciekawa czy są one skuteczne i jakie macie z nimi doświadczenia :) Pierwszą tabletkę wziełam dopiero drugiego dnia cyklu (przyszedł niespodziewanie i to wieczorem więc nie miałam nawet gdzie ich nabyć) teraz jest już na 8. Jestem już w pełni zabezpieczona ?? Dziękuję bardzo za rady i odpowiedzi :)

po pierwsze to jak ci okres przyszedł wieczorem, np w poniedziałek o 20 to do wtorku do 20 jest pierwszy dzień cyklu, więc jeśli się zmieściłaś w tych 24 godzinach to przyjęłaś prawidłowo w 1 dzień. jak nie to zwykle na ulotkach jest napisane, żeby zabezpieczać się dodatkowo przez 1 tydzień. ty masz za sobą 8 tabletek, więc możesz być spokojna. co prawda nie brałam nigdy cilestu, ale wiele innych tablet i zawsze kochałam się od początku brania bez dodatkowego zabezpieczenia i nic, żadnego bobasa się nie doczekałam :) przynajmniej narazie :P

Gość Aneta_LDZ
Bralam Cilest dobrych kilkanascie miesiecy, z przerwami ze wzgledu na choroby ale rowniez np 2 op pod rzad rzeby nie miec okresu z waznych powodow, moj organizm bardzo dobrzez znosil te tabletki. Wiele razy kochalam sie od pierwszej tabletki bez dodatkowych zabezpieczen. Po 6 latach antykoncepcji hormonalnej zadnej wpadki :) Pierwsza tabletke z 1 blistra biore pare h od plamienia, czasem okres dostaje wieczorem ale dopiero nastepnego dnia jest obfity i tabletke biore wlasnie 2giego dnia. Ale jesli dostajesz okres np rano to wez tabletke tego samego dnia.

Dzięki wielkie za odpowiedzi :) uspokoilyscie mnie bardzo :D tabsy bede brala raczej tylko do konca wakacji czyli do pazdziernika potem studia i te sprawy .. daleko od Misia i troche bez sensu trucie sie .. i w sumie zalezy mi zebym mogla sobie poszalec przez ten czas :P :D pozdrawiam :)