Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osiemnastka 18

co polecicie na zmarszczki pierwsze

Polecane posty

Gość osiemnastka 18

porobil mie sie pod oczami takie delikatne kreseczki i najgorzej to jest w okolicach ust od nosa do ust takie delikatne ale widoczne kreseczki i sie zaczynaja poglebiac jak sie smieje nie chce by sie poglebily wiedomo ze kiedys tak bedzie ale nie eraz mam 18 lat i mam jezcze czas na zmarszczki poradzci co kupic napewno kupie dobrej firmy krem nawilzajacy a do tego nie wiem czy kupowac cos na mimiczne czy na zwykle czy regenerujaca a moze napinajacy i ujedrniajacy poniewz po diecie mi sie porobily (dieta niespecjaln a) myslalam o krmeie roleala na mimiczne poradzcie prosze was co w tak mlodym wieku najlepiej zrobic

Gość DodaElektroda
DZiewczyno nie przesadzaj z kremem p-ko zmarszczkom. Nawet jeśli masz już pierwsze oznaki to znak że czas zadbać o siebie. Unikaj stresów. Jedz dużo warzyw i owoców i pij 1-5 do 2 litró wody mineralnej wody na dzień (nie licząc herbaty czy kawy bo to odwadnia). Dwa razy dziennie dokładnie myj twarz specjalnymi środkami z wubstancjami nawilżającymi, ale koniecznie dostowuj się do swojego rodzaju skóry. Nie przesadzaj z pudrami, etc, eby nie zatykać porów. 1-2 razy na tydzień rób sobie piling całego ciała, masuj skóre twarzy i dobierz sobie dobre maseczki nawilżające lub regenerujące ALE KONIECZNIE STOSOWNE DO TWOJEGO WIEKU. Ja używam ostatnio Garniera DermiNutris i u mnie się sprawdza. Mam mieszaną skórę i drobne zmarszczki mimiczne, ale ja mam 26 lat. W Twoim wieku uzywałam serii Nastolatka nie pamiętam jakiej firmy, a potem 20+. Nie polecam Nivei, u mnei się nie sprawdza. Ale Loreal jest ok. Ale żadne retonole czy inne świństwa, bo sobie kłopotów ze skórą w przyszłości narobisz. W razie czego polecam wizyte u dermatologa. No ale przede wszystkim dbaj o skórę od wewnątrz... A i bardzo ważne! NIe przesadzaj ze słońcem, wybierz krem który ma filtr UV i używaj go zawsze na dzien (nawet w zimie). Słońce szokdzi skórze. NO i przede wszystkim duuuużo snu i dobre odżywianie. To jest podstawa ładnej skóry. Pozdrawiam !

Gość soczekkk
a opalasz sie?

Gość soczekkk
Herbata zielona nie odwadnia i picie 2 litrow wody+herbata to juz przesada. Polecam picie swiezo wyciskanych sokow warzywnych, wody i herbaty zielonej. Nie myj twarzy 2 razy dziennie jakims zelami, bo to sama chemia. Wystarczy rano umyc twarz woda mineralna, a wieczorem platkami owsianymi lub tez woda. Te kreseczki pod oczami ma kazdy i to czy sa one widoczne kiedy sie usmieszach zalezy od ukladu twarzy. Zazwyczaj jest tak, ze jak sie smiejemy, to skora na policzkach sie podnosi i wtedy te kreseczki sa bardziej widoczne. No i oczywiscie zero papierosow, opalania i solarium.

Gość DodaElektroda
Z tą herbatą i sokami to kwestia względna. Masz racje, zielona herbata jest zdrowa, tym bardziej, zę są teraz fajne smaki, np. z opuncją :) Ja np prawie w ogóle nie piję herbaty bo jej nie lubię, ale wiem, że inni za nia przepadają. Soki są zdrowe o ile nie są dosładzane toną cukru. Nadmiar cukru jest niezdrowy. Ale soki z własnej sokowirówki czy ekologiczne jak najbardziej tak! Po prostu musisz sobie wypracować takie odżywianie, żeby nie było dla Ciebie męczarnią i jednocześnie żeby Ci służyło.

Gość osiemnastka 18
a co do stresu to mam bo widze mi sie poglebiaja i nie chce by bylo gorzej nigdy nie mialam problemow z tym w ciagu miesiaca dwoch mi sie porobily i to ie genetycznie wiem napewno wiem chyba mam szanse naprawic(tak to nazwe) buzke jak sadzicie moja mam ma 35 lat i prawie wogole nie mam zmarszczek mysle by pojsc tez do kosmetyczki

Gość kakakkaka
Szczerze mówiąc kosmetyczka nic ci tu nie pomoże, strata czasu i pieniędzy.Co nie znaczy, że masz nic z tym nie robić. Nie słuchaj głosów, że kremy szkodzą. Ale też nie czynią cudów. Szczerze? Nie ma większego znaczenia jaki kupisz, bylebyś coś zaczęła stosować. Kupuj różne i próbuj. Ale fakt, trzymaj się raczej swojej grupy wiekowej.

Gość osiemnastka 18
no i tu mam problem bo niektorzy mowia ze nie wazne ile masz lat ale wazne na ile lat twoja skora wyglada krem dopasowuje sie nie do aktu urodzenia a do kondycji skory hmmmmm a w dodatku pierw mialam lekko bruzde od nosa kawaleczek w ciagu paru tygodni doszla do konca ust

Gość osiemnastka 18
a wiecie co jest najlepsze moja mama bardzo dlugo na solarium chodzila i sie opalala a tu 35 i lekkie

Gość prawie_D
ja mam 23 lata i zmarszczki mimiczne, zaczelam uzywac kremu dla 40-latek pod oczy Lirene folacyna czy jakos tak i co? i nic... zmarszczki jak byly tak są... te kremy sa nic nie warte