Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neskaaaaa

Cały czas tłusta twarz

Polecane posty

Gość neskaaaaa

Nie wiem, co sie stalo z moja cera. Mam 26 lat, czesto pryszcze, a od pol roku, moze wiecej, moja twarz jest non stop tlusta. Uzywam zelu do mycia do cery tlustej i mieszanej, wyprobowalam przerozne kremy matujace i nic. Szlag mnie trafia, bo wystarczy, ze sie dotkne, a mam tluste palce. Najgorzej jest w okolicach nosa, na brodzie i czole, ale policzki tez nie sa 'normalne'. Juz nie wiem, co robic bo mieszkam w malym miescie, dermatolog nie przyjmuje prywatnie, a szpital strajkuje :(

Gość DodaElektroda
zrób sobie badania hormonalne. Może to wina burzy hormonalnej. W prawdzie nie jesteś nastolatką, ale w organiźnmie różne rzeczy sie dzieją. Poradź się ginekologa i dermatologa.

może własnie od tych matujących specyfików tak masz. skóra taka zmatowiona jest podbudzana do silniejszego nawilżania (nie wiem czy dobrze tłumaczę..) i dlatego produkuje więcej seum.. takie błędne koło się robi - ty chcesz zmatowić a skra w odpowiedzi na te wysuszające kosmetyki się przetłuszcza..

Gość neskaaaaa
DodaElektroda no wlasnie napisalam, ze nie moge poradzic sie lekarza :( S_A_M_A_N_T_A ale matujace kosmetyki nie wysuszaja, tylko nawilzaja

Gość DodaElektroda
Myślałam, że lekarze już zaprzestali strajku. Nie wiem skąd jesteś, ale u nas nie strajkują. Jeśli masz możliwosć idź do innej przychodni.

Gość DodaElektroda
a...i jeszcze jedno... Może to kwestia diety i stresu. Wiem, ze stres wpywa negatyewnie na cerę, moze się przetłuszczać lub przesuszać. A jeśli nie asz możliwosć iść do lekarza to idź do apteki, może tam Ci coś doradzą.

wysuszają.. przetestowałam masę takich środków.. teraz nawilżam tylko masłem karite buźkę na noc i jest lepiej. tzn świecę się (cera mieszana) ale dużo mniej - matuję tylko bibułkami w ciągu dnia - ze dwa, trzy razy jedną bibułką na cały dzień